rentoudu lomalla, pääsiäinen, näin pääset lomatunnelmaan
Hyvinvointi

7 vinkkiä: Näin pääset kiinni pääsiäisen lomatunnelmaan

Pitkä viikonloppuvapaa edessä, mieli vielä kiinni arjen aherruksessa? Pelottaako, että loman aikana mielessä surisevat vain vastuut ja velvollisuudet? Ota tästä talteen seitsemän ideaa, joiden avulla pääset virittymään lomatunnelmaan heti työpaikan oven suljettuasi!

Pääsiäisvapaat kolkuttelevat nurkan takana. Ovatko nämä seitsemän vinkkiä onnistuneeseen lomailuun sinulla jo takataskussa?

1. Jätä työt töihin

Lomalla sinulla on oikeus irrottaa mielesi töistä. Mikäli mahdollista, älä tarkista työsähköpostia tai -puhelinta lomalla.  Yritä myös saada hoidettua isot työvelvoitteet alta pois ennen lomalle jäämistä, jotta ne eivät nouse mieleen lomaillessa.

2. Suunnittele

Mieti valmiiksi, mitä haluaisit tehdä lomalla. Kysy perheenjäsentesi toiveita lomatekemisestä. Kun haaveet on kirjattu paperille, on helpompi pitää mielessä, mitä haluaa lomalla kokea. On myös todennäköisempää välttyä riidoilta, kun odotukset loman suhteen ovat kaikilla tiedossa jo ennen loman alkua. Älä kuitenkaan yritä mahduttaa lomaan liikaa asioita äläkä tee minuuttiaikataulua. Muuten loma muuttuu helposti suorittamiseksi.

3. Laita puhelimesta äänet pois päältä

Sosiaalinen media ja mobiililaitteilla näpertely vievät yllättävän paljon aikaa vuorokaudesta. Uudet viestit siirtävät keskittymiskyvyn pois siitä, mitä olet kulloinkin tekemässä ja pirstaloivat keskittymistä. Katso uudet viestit kerran tai kahdesti päivässä. Samalla voit selata läpi sosiaalisen median kanavat. Tämä auttaa sinua paitsi käyttämään aikaasi tehokkaammin myös paneutumaan syvällisemmin lomailuun, kun viestit eivät keskeytä lukuhetkeä tai perheen kanssa vietettyä aikaa.

rentoudu lomalla, pääsiäinen, näin pääset lomatunnelmaan

4. Nuku tarpeeksi

Lomasta saa eniten irti, kun malttaa levätä kunnolla. Varaa siis aikaa kunnollisille yöunille ja nuku pois arjen univelkoja. Riidoiltakin on helpompi välttyä, kun levännyt ihminen ei ärsyynny samalla tavoin kuin väsynyt.

5. Älä tavoittele täydellisyyttä

Jokaisella meistä on oma näkemyksemme siitä, miltä loman pitäisi tuntua ja näyttää. Ole kuitenkin itsellesi armollinen. Pysähdy nauttimaan pienistä asioista: sesongin ruoista, lähimmäisistä, harrastuksista ja ulkoilusta. Unohda tavoitteet, jotka määrittyvät itsesi ulkopuolelta ja jotka eivät tunnu omiltasi.

6. Koristele ja valmistaudu

Viritä mielesi pääsiäistunnelmaan jo ennen loman alkua. Koristele pääsiäismunia ja pajunoksia. Kasvata rairuohoa. Tee valmiiksi kaappiin pääsiäisruokia ja suussasulavia kakkuja, joiden äärellä voit nautiskella heti loman aluksi. Kun kotisi huokuu pääsiäisen tunnelmaa, sinun on helpompi orientoitua lomailuun.

7. Hemmottele itseäsi

Rentoudutko parhaiten saunassa, metsäkävelyllä, hyvän kirjan ääressä vai koukuttavaa hittisarjaa katsoen? Ota itsellesi aikaa. Hengähdä. Anna itsellesi lupa vain olla ja tehdä juuri niitä asioita, joista sinä nautit. Älä käytä ensimmäistä lomapäivää kodin suursiivouksen toteuttamiseen, auton pesemiseen tai muiden tekemättömien hommien hoitamiseen. Kun teet asioita, joita teet vapaa-aikanasi, mielesi oivaltaa, että nyt on aika lomailla.

Lähteet: Anna

Kommentoi

Kommentoi juttua: 7 vinkkiä: Näin pääset kiinni pääsiäisen lomatunnelmaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.