Älä lannistu pimeydestä! 3 syytä, miksi kaamoksesta kannattaa nauttia

Kaamos harvoin esiintyy puheessamme myönteisessä valossa. Pimeä vuodenaika väsyttää, saa syömään liikaa ja painaa takamuksen sohvan pohjalle. Höpö höpö! Kerromme, miksi kaamoksesta kannattaa nauttia.

Kaamosmasennus on oikea ongelma, joka vaivaa monia pohjoisen asukkeja. Tärkein ase taistossa kaamosmasennusta vastaan on kirkasvalolamppu, jollainen kannattaa hankkia, jos pimeä vuodenaika vie voimat.

Ei kai kuitenkaan käy kieltäminen, että pimeys tuo mukanaan ainutlaatuisen tunnelman, jota valoisana kesäiltana on vaikea tavoittaa. Kynttilät palamaan ja positiivinen asenne esiin!

1. Kaamos kutsuu käpertymään

Viime vuonna intoiltiin tanskalaisesta hyggestä, joka ymmärrettiin monin paikoin väärin. Tanskalaiselta kysyttäessä hygge tarkoittaa mukavan kotoisaa oloa, johon yhdistyy usein läheisten seura. Hygge ei siis varsinaisesti tarkoita neljän seinän sisään linnoittautumista höyryävä glögimuki kourassa, kuten moni suomalainen konseptin tulkitsi.

Suomalaisversio hyggestä on siis käpertyminen, jossa voidaan unohtaa sosiaaliset velvoitteet ja todella nauttia kodin lämmöstä, takkatulen loisteesta ja lämpimästä juomasta. Nyt voi hyvällä syyllä jäädä iltaisin kotiin viettämään laatuaikaa. Älä unohda pitkiä yöunia!

Hyggestä kirjoittanut Meik Viking kertoi Kotiliedelle aiemmin, miten onnellisuutta voi lisätä omassa elämässään.

2. Syystalvella vietetään parhaat juhlat

Mikään ei estä nauttimasta jouluherkkuja jo nyt.

Jos käpertyminen ei kiinnosta, pimeä vuodenaika on myös täynnä juhlia. Marraskuussa alkaa pikkujoulukausi, joka huipentuu vihdoin jouluun. Joulun jälkeen alkaakin jo valaistua.

Karkota siis pimeys sytyttämällä tunnelmallisia valoja ja pukeutumalla juhlatamineisiin. Nyt on oiva aika koreilla vaatteilla, sillä kaikenlainen kimallus ja loisto sopivat täydellisesti pimeisiin iltoihin. Tanssi työpaikan pikkujouluissa tai järjestä omat juhlat perheen tai ystävien kesken. Testaa myös, millainen pikkujouluvieras olet!

Juhlatunnelma kruunataan kuplivalla ja naposteltavalla, glögiä unohtamatta. Kotiliesi tarjoilee herkullisen pikkujoulumenun, joka kohottaa tunnelmaa ja hivelee makuhermoja.

3. Syysruoka on tuhtia ja herkullista

Suussa sulavat herkut kuuluvat juhlakauteen ja syksyllä panostetaan muutenkin maukkaisiin ja täyttäviin ruokiin. Helppous on valttia, joten hyödynnä nyt ruoanlaitossa vaivattomat vuoat, piiraat ja kiusaukset, jotka valmistuvat uunissa hiljalleen lyhyen valmistelun jälkeen.

Marraskuussa ruoanlaitossa turvaudutaan klassikoihin, mikäli uskominen on Googlea: etsityimmät reseptit ovat nyt karjalanpaisti, makaronilaatikko, lihapullat ja kaalilaatikko.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Älä lannistu pimeydestä! 3 syytä, miksi kaamoksesta kannattaa nauttia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X