Nainen levittää aurinkorasvaa kasvoilleen

Aurinkovoide kasvoille x 3 – miten erilaiset voiteet menestyivät testissä? Lue kokemukset!

Kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet on kehitetty ohuiksi ja tahmaamattomiksi, eikä voimakkaan suojan antava aurinkovoidekaan enää levity tymäkkänä tahnana. Kasvojen aurinkovoiteet sisältävät usein myös ihoa hoitavia ainesosia.

Aurinkovoiteita on kemiallisia ja fysikaalisia. Kemiallinen suoja imee uv-säteilyä itseensä. Usein kemiallisen suojan tulee antaa vaikuttaa iholla ennen aurinkoon menemistä. Kemialliset voiteet ovat herättäneet huolta, sillä niiden on epäilty vaikuttavan esimerkiksi ihmisen hormonitoimintaan ja todistettu vaikuttavan haitallisesti ympäristöön.

Fysikaalinen suoja muodostaa iholle auringon säteitä torjuvan pinnan. Usein se jättää myös iholle näkyvän rasvakerroksen. Fysikaaliset aurinkovoiteet antavat iholle välittömän suojan, mutta voiteen pois peseminen saattaa vaatia hieman vaivannäköä.

Aurinkovoiteiden haitallisista vaikutuksista vesistöihin on puhuttu paljon. Valmistajat pyrkivätkin nykyään kehittämään veteen liukenemattomia voiteita, jotka eivät vaaranna koralliriuttoja.

Kotilieden toimitus testasi kolmea kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta. Lue testin tulokset alta.

1. Kuin meikkivoide, Alga Maris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SPF 50, 22,90 e / 50 ml

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide kasvoille, SPF 50.

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide kasvoille, SPF 50.

Vettä hylkivä ja tahmaamaton värillinen voide sisältää patentoitua, punalevistä uutettua antioksidanttia. Väri levittyy iholle tasaiseksi kerrokseksi. Värivaihtoehtoja on kolme.

Voide kannattaa päivän päätteeksi poistaa öljymäisellä puhdistusvoiteella, jotta aurinkosuoja ei jää ja kerrostu iholle ihohuokosia tukkimaan. Pieni valkoinen pumppupullo on kätevä, mutta likaantuu värillisestä voiteesta nopeasti.

Fysikaalinen voide kosteuttaa ihoa ja sopii herkkäihoisille. Se on valmistajien mukaan vesistöjä pilaamaton vaihtoehto.

Lue myös: Nämä 4 asiaa haluat tietää aurinkorasvasta: säilyy kauemmin kuin luulet!

2. Mineraalisuoja, Nivea Sun Face Mineral UV Protection SPF 50+, 14,65 e / 50 ml

NIVEA SUN Face Mineral UV Protection, SPF 50+.

NIVEA SUN Face Mineral UV Protection, SPF 50+.

Mineraalipohjaista, vegaanista aurinkovoidetta suositellaan koko perheen kasvoille. Fysikaalisen suojan antava voide saa ihon ensin loistamaan valkoisena, mutta väritys tasoittuu voiteen imeytyessä.

Valmistaja kertoo voiteen muodostavan pieniä aurinkoa torjuvia peilejä ihon pinnalle. Tuotteen ainesosalista on lyhentynyt kymmenillä ainesosilla, poistettu on mikromuoveja sisältäviä ja koralleja tutkitusti vahingoittavia lisäaineita.

Tuote on vedenkestävä ja hajusteeton. Korkin avatessa nenään leijailee aurinkovoiteen tuttu tuoksu, josta tulee kesä mieleen.

Lue myös: Aurinkoihottuma on ikävä vaiva, joka piinaa erityisesti alkukesästä – näin vältyt kutinalta ja näppylöiltä

3. Hoivavoide, Patyka Face Sun Cream SPF 50, 32,90 e / 40 ml

Patyka Face Sun Cream, SPF 50.

Patyka Face Sun Cream, SPF 50.

Vegaaninen luomuvoide hyödyntää mineraalifilttereitä auringonsäteitä vastaan. Tuote on valkoista tahnaa, mutta se ei jätä jälkiä, vaan imeytyy ihoon vauhdilla.

Mieto tuoksu on hyvä, siinä haistaa jasmiinia ja mantelia. Suojan lisäksi voide hoitaa ihoa. Karanjapuun siemenuute ja vihreä levä tekevät tuotteesta antioksidanttisen eli ihoa ja soluja suojaavan.

Aloe vera rauhoittaa ja kasviperäinen hyaluronihappo suojaa. Tuote on vedenkestävä ja herkkäihoisille sopiva.

Lue myös Anna.fi: Turvalliset vinkit aurinkoon: näin valitset sopivan aurinkovoiteen ja hoidat aurinkoihottuman

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aurinkovoide kasvoille x 3 – miten erilaiset voiteet menestyivät testissä? Lue kokemukset!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X