Jokainen päivä on hyvä naistenpäivä – lue, miten tiede ylistää ihanaa naiseutta

Naisena oleminen on onnenpotku! Nämä viisi syytä vakuuttavat sinutkin.

Naisena olemisessa voi olla omat haasteensa, mutta paljon hyötyä ja iloakin. Listasimme viisi syytä, miksi on ihanaa olla nainen:

1. Naiset elävät pidempään ja terveempinä

Pitkää ikää voi pitää naisten syntymälahjana, sillä Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 syntyneiden tyttöjen elinajanodote oli 84,1 vuotta ja poikien 78,5 vuotta.

Jokainen päivä on naistenpäivä – listasimme 5 syytä, miksi on ihanaa olla nainen

Tutkimusten mukaan naisten riski sairastua vakaviin tauteihin on pienempi kuin miehillä. Esimerkiksi Parkinsonin tauti kehittyy miehille 1,5 kertaa todennäköisemmin kuin naisille. Syyn arvellaan johtuvan estrogeenin suojaavasta vaikutuksesta. Myös riski sairastua maksasyöpään on kolme kertaa suurempi miehillä kuin naisilla.

2. Naiset muistavat mukavat asiat miehiä paremmin

Naiset muistavat miellyttävät kokemukset paremmin kuin epämiellyttävät, tutkimus esittää. Tutkijat näyttivät naisille ja miehille 100 kuvaa, jotka oli jaoteltu neljään osioon. Korkean tunnearvon kuvat, kuten eroottiset kuvat sekä kuvat pennuista ja vauvoista jäivät naisten mieliin paremmin kuin matalan tunnearvon kuvat, kuten sotakuvat sekä kuvat itkevistä vauvoista.

Jokainen päivä on naistenpäivä – listasimme 5 syytä, miksi on ihanaa olla nainen

Miehet puolestaan muistavat epämiellyttävät kokemukset paremmin, sillä erityisesti sotakuvat jäivät heidän mieliinsä.

3. Naisilla on hyvät vuorovaikutustaidot

Naisilla on erinomaiset viestintätaidot, kertoo brittiläinen tutkimus. Ero korostuu erityisesti sosiaalisissa tilanteissa esiintyvässä jutustelussa, joissa naiset käyttävät miehiä laajempaa sanavarastoa.

Jokainen päivä on naistenpäivä – listasimme 5 syytä, miksi on ihanaa olla nainen

Vaikka miehet puhuvat naisia enemmän sanoja päivän aikana, heillä on heikompi hallinta kielenkäytöstä. Miehet käyttävät toistuvasti samoja sanoja ja antavat epäuskottavia kohteliaisuuksia, toteaa tutkimus.

4. Naisjohtajien yritykset menestyvät

Sekä miehet, että naiset kokevat naispuolisen esimiehen miestä paremmaksi. Tutkimuksessa ihmisiä pyydettiin arvioimaan johtajia 16 eri johtamiskyvyllä, ja tulokset olivat naisille eduksi.

Naiset päihittivät miehet kaikilla paitsi yhdellä kyvyllä ja 12 kyvyistä vielä isolla marginaalilla. Naiset saivat paremmat pisteet jopa miehisinä ominaisuuksina pidetyistä aloitteellisuudesta ja tulosten tavoittelusta.

Jokainen päivä on naistenpäivä – listasimme 5 syytä, miksi on ihanaa olla nainen

Useat tutkimukset osoittavat myös, että mitä useampi nainen johtavissa tehtävissä, sitä paremmin yrityksellä menee taloudellisesti ja sitä tuotteliaampia työntekijät ovat.

5. Naiset ovat älykkäämpiä

Naiset päihittivät miehet älykkyystesteissä 2012. Vuosi oli historiallinen, sillä viimeiset sata vuotta naiset ovat aina olleet miesten jäljessä. Kumpienkin sukupuolien älykkyys on noussut vuosien varrella, mutta vuonna 2012 naiset kirivät viimein miesten ohi.

Jokainen päivä on naistenpäivä – listasimme 5 syytä, miksi on ihanaa olla nainen

Yhden teorian mukaan naiset ovat aina olleet kykeneviä saamaan testistä miehiä paremmat pisteet, mutta sukupuoleen perustuvat erot koulutuksessa, kasvatus ja sosiaalinen rooli ovat estäneet naisten nousun.

Lue myös jutut:

Seela Sella: ”Haluan olla nainen loppuun asti”
Feministitkö kuivakkaita? Lue 10 kaskua naisten puolustajasta Miina Sillanpäästä
Seijan tarina: Mistä fiksu nainen löytää vertaisensa miehen?
Muistatko nämä? Nostalgiset mainokset paljastavat, miten naisen rooli on muuttunut
Naisen terveys: onko kaikki kunnossa?

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jokainen päivä on hyvä naistenpäivä – lue, miten tiede ylistää ihanaa naiseutta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X