Hyvinvointi

Kalevalainen jäsenkorjaus: tällaista on salaperäinen perinnehoito, johon jonotetaan kuukausia

Kalevalainen jäsenkorjaus vapauttaa kudosjännityksiä, tehostaa aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa sekä poistaa kiputiloja. Se on tehokas tuki- ja liikuntaelinhoito, joka sopii myös selän fasettilukkojen avaamiseen.

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteeseen pohjautuvaa pehmytkudoskäsittelyä eli mobilisaatiohoitoa, jossa käsitellään tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan liittyvät pehmytkudokset ja nivelet jalkapohjista päälakeen saakka. Kalevalaisella jäsenkorjauksella on pitkät perinteet tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomuotona.

Lue myös: Mitä osteopaatti tekee? Osteopatia voi auttaa selkäkipuun, migreeniin ja jopa stressiin

Jäsenkorjauksen periaate on kirjattu runomittaan jo Kalevalan kansantarustoon piirilääkäri Elias Lönnrotin toimesta:

Jos on luu luiskahtanu, siihen luu luiskauta. Jos on liha liikahtanu, siihen liha liikauta.

”Nykykielessä se tarkoittaa sitä, että kun nivelet ja nivelpinnat sekä lihas- ja kalvorakenteet saadaan pehmytkudoskäsittelyn avulla kohdalleen, nivelten liikkuvuus ja nivelpintojen aineenvaihdunta tehostuvat, kudospaineet vapautuvat, lihaskireydet helpottavat ja kudosten verenkierto parantuu”, kalevalaisen jäsenkorjauksen asiantuntija Päiviö Vertanen kertoo.

 

kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus: Apua fasettilukkoihin sekä helpotusta migreeniin ja MS-tautiin

Kalevalainen jäsenkorjaus on yksi tehokkaimmista tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitomuodoista. Siitä on apua kehon virheasentojen korjaamisessa sekä erilaisten kiputilojen hoidossa, kuten jalkojen, lantion, selän, niska-hartiaseudun, pään alueen ja käsivarsien kivuissa sekä jalkojen erimittaisuudesta johtuvassa selkäkivussa ja selän rakenteellisissa muutoksissa.

”Kalevalainen jäsenkorjaus on myös tehokas hoito selkärangan fasettilukkojen avaamiseen. Silloinkaan ei keskitytä vain kipukohtaan, vaan hoidetaan myös kivun aiheuttaja”, Päiviö Vertanen sanoo.

Monet migreenipotilaat ovat saaneet apua kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Myös MS-tautia sairastavien toimintakyky ja elämänlaatu ovat hoidon myötä parantuneet.

”Kalevalainen jäsenkorjaus on lääkkeetöntä kivunhoitoa parhaimmillaan. Kivut helpottavat, kun hermoon kohdistuvat kudospaineet saadaan vapautumaan.

Kalevalainen jäsenkorjaus voi auttaa välilevyn pullistumaan

Kalevalainen jäsenkorjaus sopii suurimmalle osalle hoitomuodoksi. On kuitenkin tilanteita, joissa hoitoa ei suositella, kuten akuuteissa tulehduksissa ja leikkaushoitoa vaativissa selän välilevyvaurioissa. Kalevalaista jäsenkorjausta ei myöskään suositella syöpäpotilaille.

Vertasen mukaan välilevyn pullistuma sen sijaan ei ole este jäsenkorjaukselle, vaan kalevalainen jäsenkorjaus sopii hoidoksi etenkin lantion virheasennosta johtuvaan välilevyn pullistumaan.

”Kun välilevyn aineenvaihdunta saadaan elvytettyä ja soluntuotanto toimimaan, pullistuma voidaan tehdä oireettomaksi tai parhaassa tapauksessa välttyä kokonaan sen syntymiseltä.”

Virallistaminen hoitajien toiveissa

Kalevalaista jäsenkorjausta ei ole toistaiseksi virallistettu hoitomuotona. Eduskunnassa oli edellisellä hallituskaudella vireillä lakialoite kalevalaisen jäsenkorjauksen saamiseksi terveydenhuollon ammattirekisteriin. Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi voi opiskella kolmevuotisessa koulutuksessa 15 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Vertasen mukaan kalevalaista jäsenkorjausta tarvittaisiin osaksi hyvää hoitoketjua, jossa lääkäri tutkii, mistä vaivat johtuvat ja kalevalainen jäsenkorjaaja hoitaa vaivat kuntoon, jonka jälkeen fysioterapeutti kuntouttaa.

”Suomessa on 1,7 miljoonaa tuki- ja liikuntaelinten ongelmista kärsivää, ja määrä on jatkuvassa kasvussa. Kalevalaisen jäsenkorjaajakoulutuksen suorittaneiden vastaanotoille saattaa olla jopa kuukausien jonot”, Vertanen kertoo hoidon kysynnästä.

Liikunta on tärkeää tuki- ja liikuntaelinvaivojen ehkäisemisessä.

”Ilman riittävää liikuntaa kehon syvät lihakset eivät kehity eivätkä välilevyt saa ravintoa, jolloin selkärangan tuki heikkenee. Syvien lihasten vahvistaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta keho pystyisi kunnossa ja tasapainossa.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalevalainen jäsenkorjaus: tällaista on salaperäinen perinnehoito, johon jonotetaan kuukausia

Seija k

Wau todella kiinnostava aihe uteliaisuus heräs ja kuunnellut järviradios kalevalainen Jäsenkorjaus ja yritin etsiä tietoa ei onnistunut jos tietää hyvän ammattilaisen kenelle vois tilata ajan asun Helsingissä lähellä keskustaa olsin kiitollinen tiedosta

Kaarina L

Itse sain avun kalevalaiselta jäsenkorjaajalta niskakipuun. Kärsin vaivasta pari vuotta, pää ei kääntynyt ja niskoihin koski joka askeleella. Kävin hierojalla, osteopaatilla, kokeilin magneettinappeja, pippurilaastaria, erilaisia kipugeelejä ja kävin myös fysiatrilla, joka magneettikuvautti niskani ja totesi, että kuluneet ovat. Ei mitään hoitoa, vain särkylääkettä, jota olin popsinut jo aika runsaasti pari vuotta. Sitten sattumalta tapasin jäsenkorjaajan ”naisten messuilla” esittelemässä toimintaansa. Kävin hänen käsittelyssään viisi kertaa ja nyt olen ollut sen pari vuotta oireeton. Pää kääntyy, nukun hyvin, en syö särkylääkkeitä. Suosittelen lämpimästi.

OMT

Välilevynpullistuman hoitona? Miten suomalaiset käypähoito-suositukset tähän suhtautuu? Viimeisimpien tutkimuskatsausten ja oman kliinisen kokemuksen mukaan välilevyongelmiin ei auta manuaalinen terapia… Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Kyläsepp

Itse kävin jäsenkorjaajalle 1 KERRAN ja tuntu aluksi mukavalta.Sitten kipeyty paikat.Ennen kävin 2 kuukautta hermoratahieronnassa ja selkä on tullut paremmaksi. Nyt menen taas hermoratahierontaan ja taas kahdenviikonvälein jäsenkorjaajalle.Asiantuntiat suosittelivat molempia hoitoja toiminnoista.Paha hermoonne jalassa,tapaturman ja leikkauksen jälkeen.Hoito on kuitenkin pitkäkestoinen.Myös jalka on sovittu,että kuvataan ultraäänellä.Suljetaan pois erilaiset tulokset jalassa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.