Kiropraktiikka korjaa virheasennot, jotka aiheuttavat monille oireita – näin kiropraktikko hoitaa kehoa

Kiropraktikon hoidoissa ei tähdätä selkäkivun tai migreenin parantamiseen, vaan siihen, että keho parantaa itsensä käsittelyn jälkeen. Kiropraktikko Sami Liukkonen kertoo, mitä kiropraktikon vastaanotolla oikein tapahtuu.

Kiropraktiikka on käsillä tehtävää hoitoa, jonka tavoitteena on kehon toimintaan vaikuttavien liikehäiriöiden ja virheasentojen korjaaminen. Kiropraktiikka tulee kreikan kielen sanoista hiro praktikós, ja tarkoittaa käsien avulla hoitamista.

Lue myös: Mitä osteopaatti tekee? Osteopatia voi auttaa selkäkipuun, migreeniin ja jopa stressiin

Selkärangan ja raajojen liikehäiriöt ja virheasennot vaikuttavat aivojen, keskushermoston, sisäelinten ja raajojen toimintaan sekä tasapainoaistiin.

Kiropraktiikan tarkoituksena on tasapainottaa kehoa, jotta virheasennoista ja liikehäiriöistä johtuvat oireet helpottavat.

”Kiropraktikko ei paranna oireita tai sairauksia, vaan keskittyy kehon harmonian palauttamiseen. Keho on se, joka tekee korjauksen ja parantamisen. Kiropraktiikan avulla keholle luodaan olosuhteet, joissa tasapainoon ja harmoniseen tilaan pääseminen helpottuu. Kun keho toimii parhaalla mahdollisella tavalla, myös selkäkivut, päänsäryt tai migreenit korjaantuvat”, kertoo kiropraktikko, D.C. Sami Liukkonen, joka pitää vastaanottoa Helsingissä Hakaniemen kiropraktiikassa ja Porvoon kiropraktiikassa Porvoossa.

Kiropraktikko korjaa selkärangan virheasentoja ja liikehäiriöitä kiropraktisten adjustointien eli korjausliikkeiden avulla. Myös nikamalukkojen avaaminen on tärkeä osa kiropraktista käsittelyä.

”Kun nikamalukko aukeaa, siitä saattaa kuulua naksahtava ääni. Nikamalukkojen avaamista ei tarvitse kuitenkaan pelätä, sillä vastoin yleistä harhaluuloa, nivelet eivät löysty nikamalukkojen avaamisesta”, Liukkonen muistuttaa.

Lue myös: Lukkiutuneesta nivelestä kuuluu naksahdus, kun se aukeaa – näin naprapaatti hoitaa kehoa

Kiropraktiikka auttaa päänsärkyyn, migreeniin ja niska- ja selkäkipuihin

Kiropraktiikka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Stressi saa elimistön sympaattisen hermoston aktivoitumaan. Samalla kun vireystila ja suorituskyky paranevat, verenpaine, syke ja hengitystiheyskin nousevat.

Hoidon tavoitteena on kiropraktisten adjustointien avulla johdattaa keho sitä kiihdyttävän sympaattisen hermoston puolelta rauhoittavan parasympaattisen hermoston puolelle, joka aktivoituessaan madaltaa sydämen sykettä, rauhoittaa hengitystä ja rentouttaa.

Päänsäryistä, migreenistä, niska- ja selkäkivuista sekä raajojen puutumisongelmista kärsivät saavat usein apua kiropraktiikasta.

”Kiropraktiikan avulla ei varsinaisesti paranneta vaivoja, vaan keho hoitaa korjauksen ja parantaa itse itsensä. Kiropraktikon tehtävänä on saada keho toimimaan paremmin, jotta se voisi itse alkaa parantaa itseään.”

Liukkonen suosittelee kiropraktiikkaa myös täysin oireettomille. Hänen mielestään jokaisen kannattaa käydä ainakin kerran elämässään kiropraktikolla, vaikka ei potisi minkäänlaisia vaivoja.

”Eiväthän hampaiden reiätkään rupea heti vihlomaan. Myöskään kehon liikehäiriöt ja virheasennot eivät ensi alkuun aiheuta mitään oireita. Keho alkaa lähettää oiresignaaleja vasta, kun hermostossa on jo tapahtunut muutoksia”, muistuttaa Liukkonen, joka käy itsekin kerran kuussa kiropraktikon vastaanotolla.

Kiropraktiikka sopii kaikille vauvasta vaariin

Suomessa kiropraktikon ammattinimike myönnetään 4–6-vuotisen yliopistotutkinnon suorittaneille. Nimikesuojatut kiropraktikot ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

Kiropraktiikka on turvallinen hoitomuoto, joka sopii kaiken ikäisille vauvoista ikääntyviin. Jotkut sairaudet voivat kuitenkin olla este kiropraktiselle käsittelylle.

”Tietyt lihassairaudet, yliliikkuvat nivelet, akuutti syöpä, tuore murtuma ja osteoporoosi eli luukato pitää ottaa huomioon, kun tehdään kiropraktista hoitoa. Ne eivät välttämättä ole este käsittelylle, vaan mahdollisen vamman tai muutoksen ympäriltä voidaan silloinkin hoitaa”, Liukkonen sanoo.

”Myös välilevynpullistumassa selkärankaa voidaan hoitaa normaalisti, kuitenkin välilevyn kohtaa ärsyttämättä, jotta tilanne ei pahenisi. Kiropraktisen käsittelyn tavoitteena on aina parantaa hoidettavan hyvinvointia.”

Avainsanat

Keskustelu

KYLLÄ. On hyvin suositeltavaa erityisesti, jos on syntynyt jatkuvia virheasentoja, kumaruutta, kädet eivät oikein nouse kuten ennen jne, tai jos on ollut onnettomuudessa, kaatunut tai vastaavaa. Niistä jää usein virheasentoja, joita on itse lähes mahdoton avata. Äidilläni jäi leikkauksen jälkeen lonkan alueelle sellainen virheasento, että se painoi hermoa, esti kävelyn ja synnytti niin kovat kivut, että hän kesti niitä vain vahvojen kipulääkkeiden kanssa. Kun tätä jatkui muutaman kuukauden, niin hän kykeni liikkumaan vain pyörätuolissa. Jorvissa lääkäri vain todisti kaikin mahdollisin tavoin, että oireet eivät ainakaan johdu mistään virheasennosta. Kaikkeen muuhun tutkimukseen kyllä käytettiin rahaa tuhansia euroja. Niinpä kävin lainaamassa pyörätyölin ja työnsin hänen osteopaatille, josta kävelimme yhdessä ulos! Parin uusintakäsittelyn jälkeen äitini palasi yksin kotiin ja minä vein pyörätuolin takaisin Espoon apuvälinelainaamoon.

Kommentoi juttua: Kiropraktiikka korjaa virheasennot, jotka aiheuttavat monille oireita – näin kiropraktikko hoitaa kehoa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X