Älä unohda suojata kesällä tätä tärkeää kohtaa kasvoissasi! – Testissä aurinkosuojan sisältävät huulirasvat

Auringossa ei vaseliinisipaisu riitä, vaan huulet tarvitsevat kunnon aurinkosuojaa. Testasimme huulivoiteet, joissa on mukana suojakerroin. Mikä huulirasva oli toimituksen suosikki?

Huulten iho on ohutta, eikä huulissa ole samaa pigmenttiä kuin muussa ihossa suojaamassa palamiselta.

Huulista siis kannattaa pitää huolta ympäri vuoden. Sen huomaamme silloinkin, kun aurinko ei niitä hätyytä. Huulet kuivuvat ja rohtuvat myös talvella.

Kun aurinko vihdoin alkaa paistaa, huulet kannattaa suojata auringolta siinä missä muukin iho. Iholle tarkoitettuja aurinkovoiteita ei huulille kannata kuitenkaan levittää, sillä aurinkovoiteet ovat paksuja ja maistuvat pahalta.

Lue myös: Hoida kuivat huulet mutta unohda kuorinta

Onneksi saatavilla on useita edullisia huulirasvoja, joihin on lisätty riittävä UVA/UVB-aurinkosuoja. Parin euron puikon raaskii hankkia joka takin taskuun.

UVA-säteet tunkeutuvat ihossa syvälle, ne vanhentavat ihoa ja lisäävät ihosyöpäriskiä. A-kirjaimen voi muistaa sanasta aging eli vanhentava.

UVB-säteet puolestaan pääsevät vain ihon pintaosiin, ne polttavat ja lisäävät pigmenttihiukkasten määrää, mikä näkyy ikäläiskinä iholla. B:n muistaa sanasta burning, siis polttava.

Testasimme suojakertoimen sisältäviä huulivoiteita

Aco Sun Lips Moisturising lip balm, SPF 30, Photostable UV Protection, 5,90 e/5 g

Aco Sun Lips Moisturising lip balm, SPF 30, Photostable UV Protection

Aco Sun Lips Moisturising lip balm, SPF 30, Photostable UV Protection.

”Käytän huulirasvaa muutaman kerran päivässä. Huuleni eivät kuivu kovin helposti eivätkä ole koskaan palaneet. Acon huulirasvassa on suojakerroin 30, mistä plussaa. Se levitetään ennen auringolle altistumista ja lisätään säännöllisesti.

Huulirasva tuntuu huulilla ihanan pehmeältä, levittyy helposti ja tuntuu kosteuttavan huulet hyvin pitkäksi aikaa. Mieto vaniljan tuoksu miellytti omaa nenääni eikä tuntunut liian voimakkaalta.

Tuote kuluu samaan tahtiin kuin muutkin puikkohuulirasvat. Jää käyttöön, ja voisin ostaa uudestaankin.”

Lue myös Testasimme huulipunat: mikä kosteutti, mikä sai hampaat näyttämään valkoisemmilta?

Neutrogena Norwegian formula lip care, SPF 20, 3,60 e/4,8 g

Neutrogena Norwegian formula lip care, SPF 20

Neutrogena Norwegian formula lip care, SPF 20. Neutrogena on amerikkalainen valmistaja Norjan lipusta huolimatta.

”Käytän huulirasvaa aina, jos en käytä huulipunaa, ja usein käytän sitä myös huulipunan alla. Huuleni siis kuivuvat helposti. Tämä on hyvä perusrasva: tuoksuu miedosti, levittyy hyvin ja pysyy kivasti. Tuntuu ennen kaikkea suojaavalta, ei niinkään kosteuttavalta – toisaalta suoja estää kyllä kosteuden haihtumisen huulilta hyvin.

Tuote on riittoisa ja mikä parasta, riittävän kova, eli se ei sulanut rantakassissa möhnäiseksi.

Aurinkosuoja kesti hyvin rantalokoilun ja paahteessa vaeltelun, sillä huulia ei poltellut pitkänkään päivän aikana.”

Labello Sun Protect, Spf 30, 2,90 e/5,5 ml

Labello Sun Protect, Spf 30

Labello Sun Protect, Spf 30. Labello on yli 100-vuotias Beiersdorf-brändi, pari vuotta vanhempi kuin yhtiön ykkönen Nivea.

”Paketissa lukee Melt-in 24 h. Huulirasva ei kuitenkaan onneksi sula valuvaksi, vaan pysyy miellyttävän napakkana puikkona. Sen öljyt ja sheavoi tosiaan tuntuvat, sillä huulet pysyvät pehmeinä koko päivän.

Intian aurinko ehtii polttaa nenänpääni, mutta huulet säilyvät suojassa. Kiva keltainen puikko lomakassiin huulia suojaamaan.”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Älä unohda suojata kesällä tätä tärkeää kohtaa kasvoissasi! – Testissä aurinkosuojan sisältävät huulirasvat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X