Kuukautissovellus kulkee aina mukana puhelimessa.

Kuukautissovellus x 5 – olethan ladannut yhden näistä jo puhelimeesi?

Testasimme viisi erilaista kuukautissovellusta. Lue kokemukset ja löydä itsellesi paras kuukautissovellus!

Kuukautissovellus voi opettaa käyttäjälleen uusia asioita itsestään ja kehostaan. Testasimme kuusi kuukautisten seuraamiseen tarkoitettua sovellusta. Lue, millaisia kokemuksia testissä paljastui. Kuukautissovellukset on listattu aakkosjärjestyksessä.

Lue myös: 5 x älypuhelimen sovellus elämänhallintaan – lempeä herätyskello, meditointiharjoitus…

Flo on hyvä kuukautissovellus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tarkkailemiseen

Flo-kuukautissovellus

Kuukautissovellus Flo tarjoaa käyttäjälle monipuolisen mahdollisuuden pitää kirjaa omaan hyvinvointiin liittyvistä oireista. Sovellus ennustaa kuukautiset ja ovulaatiopäivän käyttäjän antamien tietojen mukaan. Lisäksi sovelluksen avulla voi tarkkailla muun muassa yöunien pituutta, otettujen askelten määrää, päivässä juodun veden määrää, painon kehitystä, mielialaa, fyysisiä oireita, seksuaalista aktiivisuutta ja valkovuodon laatua. Kuukautisten aikana sovellukseen kirjataan myös vuodon määrä. Lisäksi sovelluksen voi asettaa muistuttamaan e-pillerin ottamisesta ja siihen voi kirjata tiedon tehdyistä raskaustesteistä ja niiden tuloksista.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä Flo pyytää kertomaan, mihin tarkoitukseen käyttäjä haluaa sovellusta hyödyntää. Valittavana on kolme vaihtoehtoa: tarkkailla kuukautiskiertoa, hallita hyvinvointia ja ehkäisyä; tulla raskaaksi hyödyntämällä hedelmälliset päivät tai seurata raskautta ja pitää huolta itsestä ja vauvasta.

Koska kuukautiseni ovat aika säännölliset, enkä tarvitse sovellusta kierron ennustamiseen, käytin sovellusta lähinnä hyvinvointini tarkkailemiseen. Sovellus auttoi hahmottamaan, millaiset fyysiset oireet toistuvat arjessani ja miten mielialani vaihtelevat. Sovellus ohjasi minut kiinnittämään huomioni sellaisiin oireisiin, jotka toistuvat hälyttävän usein ja herätti minut pohtimaan syitä oireille ja miten voisin muuttaa elintapojani, jotta oireet eivät toistuisi. Käytin sovellusta myös tarkkaillakseni, että muistan juoda tarpeeksi.

Flo on visuaalisesti nätti ja käyttöliittymä on helppo ottaa haltuun. Sovellus tekee graafisia esityksiä arvoista, jota siihen syötetään ja ainoa miinus tuleekin siitä, että graafit eivät ole kovin helppolukuisia tai visuaalisesti selkeitä. Flo tarjoaa myös kiinnostavia terveysartikkeleita erilaisista aiheista.

Sovelluksesta on saatavilla myös maksullinen premium-versio, mutta sovellus ei edes kertonut selkeästi, mitä tilaus toisi lisää käyttökokemukseen. En jäänyt kaipaamaan lisäominaisuuksia, vaan olin tyytyväinen sovellukseen tällaisenaan. Aion käyttää sovellusta jatkossakin.

Nainen, 24 vuotta

Flo kuukautissovellus saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: Haluatko lopettaa kotitöistä riitelyn tai kaipaatko apua painonhallintaan? Nämä älypuhelimen sovellukset helpottavat arkeasi – katso lista

Clover auttaa kuukautiskierron ja hedelmällisyyden seurannassa

Clover-kuukautissovellus

Cloverin kuukautiskalenteri on helppokäyttöinen ja selkeä. Aloitukseen riittää, kun kirjaa asetuksiin kierron ja kuukautisten pituuden. Niitä voi muuttaa helposti jälkikäteen, kun huomaa etteivät ajat mennettekään kerralla oikein.

Kalenterissa näkyy kerralla pari kuukautta. Kuukausia voi rullata vuoden eteenpäin ja puolivuotta taaksepäin. Kuukautispäivät on merkattu punaisella ja ovulaatiopäivät sinisellä. Sovellus muistuttaa myös kuukautisten alkamisesta, ja muistutuksen ajan voi itse valita.

Tämä kalenteri jää ehdottomasti käyttöön. Nyt en enää varaa rantalomaa juuri kuukautisviikolle.

Nainen, 48 vuotta

Clover

Clover Period Tracker Calendar saatavilla ilmaiseksi iPhonelle.

Lue myös: Missä vaatteita kannattaa myydä netissä? Nämä ovat parhaat mobiiliapplikaatiot kirppistelyyn!

WomanLog on helppokäyttöinen

Womanlog-kuukautissovellus

WomanLog-kuukautissovelluksen selkeään kalenterinäkymään merkitään kuukautisten alku ja loppu, ja muutaman kierron kuluttua kalenteri alkaa ennustaa kuukautisten alkamispäivän ja ovulaation ajankohdan. Kun kalenterin avaa, ensimmäisessä näkymässä (pakollisen mainoksen jälkeen) on kierron päivä ja kuukautisten ennustettu alkamispäivä. Kätevää!

Mitä säännöllisempi kierto on, sitä tarkemmin ennustus osuus oikeaan. Kalenteriin voi merkitä myös emojeilla erilaisia tunnetiloja. Olen käyttänyt sovellusta vajaan vuoden, enkä kaipaa siihen lisäominaisuuksia. Sovellus on hyödyllinen, koska siitä näkee nopeasti vaikkapa puolen vuoden päähän arvioidun alkamisajan. Ilmaisversiossa on pakko katsoa ärsyttävä videomainos, joka pomppaa ensimmäiseksi näytölle, mutta sen kanssa voi elää.

Yksi toive olisi: voisiko PMS-päiville merkitä hälytyksen, jonka voisi jakaa myös puolison kalenteriin…

Nainen, 42 vuotta

Womanlog

Womanlog kuukautissovellus saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: 5 sovellusta, jotka haluat ladata ennen seuraavaa matkaasi

Moona auttaa endometrioosista kärsivää

Moona-kuukautissovellus

Gynekologisen potilasjärjestö Korento ry:n kehittämä suomenkielinen Moona-sovellus sopii erityisesti kovista kuukautiskivuista ja endometrioosista kärsiville. Ajatuksena on, että sovelluksen käyttäjä tuntisi omat kuukautisensa ja niihin liittyvät oireet paremmin.

Kun sovelluksen ottaa käyttöön, käyttäjää pyydetään määrittelemään kuukautistensa ja kiertonsa pituus, jonka jälkeen sovellus näyttää kalenterisivulla myös arvion tulevista vuotopäivistä. Asetuksia voi muuttaa myöhemmin.

Kalenterisivun mille tahansa päivälle voi lisätä merkinnän kipu- tai muista oireita vahvuusasteikolla 1–5. Sinne voi myös merkitä, jos on ottanut kipulääkettä, millaisella mielialalla on ja mahdollisesta sairauspoissaolosta. Lisäksi voi kirjoittaa omia muistiinpanoja.

Kalenterinäkymän alalaidassa on kooste siitä, kuinka paljon kipu- tai muita oirepäiviä, kipulääkitystä ja sairauspoissaoloja kuukautiset ovat siinä kuussa aiheuttaneet. Tilastoa kultakin kuukaudelta voi myös tarkastella tilasto-osiossa, josta näkee yhteenvedon koko kuukauden oireista numeroina ja piiraina. Tilaston voi lähettää myös sähköpostiin.

Lisäksi sovelluksessa on tietoa ja tarinoita endometrioosista, ja linkkien kautta pääsee helposti moona.info-verkkosivulle, josta löytyy vielä enemmän tietoa.

Sovellus on yksikertainen ja selkeä käyttää, ja siitä saa paljon enemmän tietoa omiin kuukautisiinsa liittyvistä tunteista kuin tavallista kalenteria käyttämällä. Itselläni ei ole juurikaan kuukautiskipuja, joten uskoisin, että nainen, jolla sellaisia on, saisi sovelluksesta vielä enemmän irti.

Nainen, 41 vuotta

Moona Oirepäiväkirja

Moona Oirepäiväkirja saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: 10 emojia, jotka olet todennäköisesti ymmärtänyt väärin – katso oikea merkitys!

Omakuu auttaa rintasyövän torjunnassa

Omakuu-kuukautissovellus

Kotimainen, Tunne rintasi ry:n kehittämä Omakuu-sovellus on suunniteltu ensisijaisesti rintojen omatarkkailun avuksi, mutta sitä voi käyttää myös kuukautiskalenterina. Kun sovellukseen merkitsee kuukautiset, se muistuttaa rintojen tarkkailusta heti kuukautisten loputtua. Voit myös itse valita sopivan päivän rintojen tarkkailulle, jos sovelluksen ehdottama aika ei mielestäsi ole hyvä. Muistiinpanoihin voi kirjata ylös havainnot, mikä auttaa etenkin niitä naisia, joilla on luonnostaan kyhmyräiset rinnat. Sovelluksessa on rintojen omatarkkailuohjeet yhdellä välilehdellä, mikä on erittäin näppärää, jos ei ole kovin harjaantunut tutkimaan rintojaan.

Kuukautiskalenteri on simppeli käyttää: kun siihen merkitsee kerran kuukautisten alkamis- ja loppumispäivät, sovellus arvioi seuraavien menkkojen alkamisajankohdan ja keston. Näihinkin voit kirjata ylös omia muistiinpanoja.

Sovellus oli helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Muistutus menkkojen ja sopivan rintatarkkailupäivän lähestymisestä näkyi sovelluksen pikakuvakkeessa huomionumerona, mikä oli ihan tarpeeksi tehokas keino muistuttamaan, mitään push-ilmoituksia en edes asiasta haluaisi.

En ole aiemmin tajunnutkaan, että rintoja pitää jo nelikymppisenä tutkia säännöllisesti ja nimenomaan aina samana aikana kuukaudesta. Tämä sovellus tekee siitä paljon helpompaa, etenkin kun myös kuukautiskalenteri toimii ihan hyvin. Plussaa myös kotimaisuudesta ja siitä, että sovelluksen on kehittänyt järjestö. Jää käyttöön.

Nainen, 41 vuotta

Omakuu

Omakuu saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: Miten taksi tilataan? 6 parasta sovellusta taksin tilaamiseen

Käytätkö kuukautissovellusta kuukautisten seuraamiseen?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuukautissovellus x 5 – olethan ladannut yhden näistä jo puhelimeesi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X