Hyvinvointi

Lukkiutuneesta nivelestä kuuluu naksahdus, kun se aukeaa – näin naprapaatti hoitaa kehoa

Naprapaatti Merja Avola avaa jumissa olevat niskan, selän ja raajojen nivellukot ja lihakset. Mitä muuta naprapaatti tekee?

Naprapatia on käsillä tehtävää kokonaisvaltaista nivelten ja lihasten käsittelyä. Naprapaatti käyttää hoitomenetelminä pehmytkudoskäsittelyä, hierontaa, triggerpisteiden ja lihaskalvojen käsittelyä, akupunktiota ja lämpöhoitoa hoidettavan terveydentilasta ja vaivasta riippuen ja siitä, onko kyse akuutista vai kroonisesta vaivasta.

Manipulaatio eli nivellukkojen avaaminen on tehokas ja nopea hoitotapa akuutteihin vaivoihin.

Lue myös: Mitä osteopaatti tekee? Osteopatia voi auttaa selkäkipuun, migreeniin ja jopa stressiin

”Niskalihakset ärtyvät ja kramppaavat helposti, jos tietokoneella tai kännykällä vietetään pitkiä aikoja. Lapaluiden väliin saattaa kehittyä pinnetila, jolloin ylävartalon lihaksisto kylkiluita myöten jännittyy, rintalihakset kiristyvät ja hengitys muuttuu pinnalliseksi. Lihasjännitys voi tuntua sydämen tykytyksinäkin”, kertoo naprapaatti Merja Avola.

Akuutin ongelmakohdan käsitteleminen kylmähoidolla ja manipulaatiolla usein auttaa. Lukkiutuneesta nivelestä kuuluu naksahdus, kun se aukeaa. Kun kipu ja lihasjännitys hellittävät, verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat ja hermoston toiminta rauhoittuu.

”Kipu syö energiaa. Kun kipu on vihdoin poissa, mielikin on valoisampi ja asioita on helpompi ryhtyä tekemään.”

Pitkään paikallaan istuminen ja seisominen rasittavat selkää

Naprapatian avulla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja ja pitkäkestoisia vaivoja, kuten päänsärkyä, huimausta, käsien puutumista ja säteilyoireita sekä niska-hartiaseudun, olkapäiden, alaselän, polvien, nilkkojen ja jalkaterien kipua.

”Selkäkivut johtuvat usein pitkästä paikallaan istumisesta tai seisomisesta. Töissä ollessa olisikin hyvä liikkua vähintään puolen tunnin välein, vaihtaa asentoa ja tehdä venyttäviä liikkeitä, jotta selkä ei rasitu”, Avola muistuttaa.

Naprapatian ja akupunktion yhdistelmähoito voi auttaa migreenikohtauksen selättämisessä. Myös kivuliaasta jalkapohjan plantaarifaskiitista eli kantakalvontulehduksesta kärsivät ovat saaneet apua naprapatiasta.

Ennen hoidon aloittamista naprapaatti tutkii hoidettavan huolellisesti, jotta saadaan selville, tarvitaanko lääkärin konsultaatiota ja esimerkiksi magneettikuvausta. Manipulaatiohoitoa tehtäessä on erityisen tärkeää huomioida hoidettavan terveydentila ja vaivan diagnoosi.

Naprapaatti hoitaa kehoa kokonaisvaltaisesti

Naprapaatin hoidot ovat turvallisia ja soveltuvat kaikenikäisille henkilöille. Merja Avola on valmistunut naprapaatiksi Tukholmassa vuonna 1991. Nelivuotiseen naprapaatin koulutukseen on voinut Suomessa hakea vuodesta 2001 lähtien.

Mitä nopeammin naprapaatin vastaanotolle tullaan, sitä helpompi vaivaa on hoitaa. Jos kipu kroonistuu, sen hoitaminen muuttuu hankalammaksi.

”Naprapaatille tullaan usein vasta sitten, kun muita hoitoja on kokeiltu tuloksetta. Joskus vaivaan löydetään nopeastikin ratkaisu, mikäli tukiranka ei ole ehtinyt vioittua. Silloin jo muutama kerta naprapaatin käsittelyä riittää vaivan hoitamiseen.”

Naprapaatin käsittelyssä tähdätään koko kehon toimintakyvyn palauttamiseen. Akuutit vaivat hoidetaan ensin ja sen jälkeen kehoa käsitellään kokonaisvaltaisesti.

”Esimerkiksi selässä voi olla jännitteitä pitkältäkin ajalta. Jos kipeästä ja jumissa olevasta niska-hartiaseudusta hoidetaan vain yläniskan alue, vaiva saattaa jo pian palata takaisin. Siksi on tärkeää hoitaa koko kehoa jalkateristä päälakeen saakka.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lukkiutuneesta nivelestä kuuluu naksahdus, kun se aukeaa – näin naprapaatti hoitaa kehoa

kotipoliisi

Huuhaa ja pseudotide hoitoja. Nivelet eivät lukkiudu napsu sitten auki 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.