Nämä 10 merkkiä paljastavat, että olet mahtava mummo!

Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet mahtava mummo!

Mahtava mummo paistaa maailman parhaat lihapullat, paikkaa pienet kolhut ja tukee suurissa sydänsuruissa. Tiedät olevasi kultaakin kalliimpi, kun lastenlapset pyytävät päästä yökylään luoksesi.

Mahtava mummo hemmottelee lastenlapsiaan, mutta hän ei suosi yhtä muiden kustannuksella. Hän rakastaa läheisiään ehdoitta, mutta tietää, koska nuoremmille pitää asettaa rajat. Nämä 10 merkkiä kertovat, että olet upea isoäiti:

1. Kokkaat maailman parhaat lihapullat

Tai letut, pannukakun, mansikkakiisselin tai nakkikastikkeen. Tai leivot parhaat korvapuustit. Keittiössäsi on taikaa, jonka ansiosta tietyt ruoat maistuvat parhailta mummolassa. Lapset eivät kyllästy bravuureihisi, vaan he odottavat yhteisiin hetkiinne kuuluvia herkkuja.

Vanhemmat yrittävät ensin jäljitellä kokkailujasi. Lopulta he luovuttavat ja hyväksyvät sen, että tietyt ruoat ovat vain mummon taidonnäytteitä.

Nämä 10 merkkiä paljastavat, että olet mahtava mummo!

2. Lastenlapset haluavat luoksesi yökylään

Yökyläily mahtavan mummon luona ei ole lapsista ikävää tai pelottavaa. Vietät mielelläsi aikaa pienten kanssa ja annat heidän vanhemmilleen hengähdystauon.

Mummolassa on pikkuväelle omat vuodevaatteet, unilelut ja tutut rituaalit. Iltapalaksi nautitaan mummon tyyliin tehtyä puuroa tai lämpimiä voileipiä, ja uni maistuu hyvin. Kun kotiinlähtö koittaa, lapset mankuvat vanhemmiltaan vielä yhtä mummolapäivää.

Nämä 10 merkkiä paljastavat, että olet mahtava mummo!

3. Et hätkähdä pientä sotkua

Ihanassa mummolassa elämä saa näkyä ja kuulua. Et juokse lasten perässä rätti kädessä, vaan annat heidän leipoa, maalata ja askarrella, ja osallistut puuhiin itsekin.

Mummolassa on sen verran sotkua, että ympäristö on kotoisa. Siellä on myös nojatuoleja, vilttejä ja tyynyjä, joista voi rakentaa turvallisen pesän.

4. Sinulla ja pikkuväellä on yhteisiä salaisuuksia

Mummouden parhaita puolia on se, että voit keskittyä arkirumban sijaan lasten hemmotteluun. Mummolassa nukkumaanmenoajat voivat venyä, ja herkkuja saa maistella hieman enemmän kuin kotona.

Näistä pienistä salaisuuksista ei tietenkään hiiskuta vanhemmille. Kun vanhemmat kyselevät, miten yökyläily sujui, nikkaatte lasten kanssa toisillenne silmää ja vannotte, että valot sammuivat yhdeksältä. Hih!

Nämä 10 merkkiä paljastavat, että olet mahtava mummo!

5. Lastenlapset ovat tarkkoja lempinimestäsi

Mummo ei ole lastenlapsilleen Eija tai Arja, vaan Eija-mummo tai Arja-mummi. Lapset ovat tarkkoja nimestäsi, sillä mummo täysin eri asia kuin mummi.

He myös korjaavat hanakasti muiden nimivirheet – onhan kyseessä sentään heidän mummonsa, maailman paras!

6. Ratkot arkiset pulmat…

Mahtava mummo kiinnittää irronneet napit, löytää korvaavat tavarat kadonneiden tilalle ja keksii niksit tahrojen poistoon. Jos mummo ei osaa ratkoa näitä pulmia, ne ovat niin vähäpätöisiä, ettei niitä tarvitse murehtia.

Mummo lohduttaa lapsenlasta

7. …ja suuret murheet

Upea mummo on olkapää, jota vasten voi nojata vaikeina aikoina. Kipuileva teini uskaltaa kertoa sinulle sydänsuruistaan, teinin vanhemmat taas väsymyksestään ja voimattomuudestaan. Tuet niin kokeita jännittävää koululaista kuin ammatinvalinnan kanssa tuskailevaa nuorta aikuista.

Sinun ei tarvitse aina edes sanoa mitään, sillä jo pelkkä läheisyytesi rauhoittaa. Empaattisuutesi ja kuuntelutaitosi ovat juuri niitä asioita, joita lapsesi ja lastenlapsesi kaipaavat.

8. Jaat elämänkokemuksiasi

Hyvällä mummolla on elämänkokemusta, jonka ansiosta hän ei hätkähdä vähästä. Autat lapsiasi ja lastenlapsiasi asettamaan ongelmansa oikeaan mittakaavaan. Kerrot lohduttavia esimerkkejä omasta elämästäsi ja osoitat, että vaikeuksista voi selvitä.

Fiksu mummo ei kuitenkaan viisastele. Annat nuorten tehdä virheet, jotka heidän on tehtävä kasvaakseen. Et tuputa neuvojasi silloin, kun niitä ei kaivata, etkä heitä suolaa nuoren haavoihin sanomalla, että hänen olisi pitänyt kuunnella sinua aikoja sitten.

9. Asetat rajat nuorten hölmöilyille

Upea mummo rakastaa läheisiään ehdoitta, mutta ei hyväksy mitä tahansa. Et rahoita murkun holtitonta shoppailua, et anna lasten hyppiä silmillesi etkä ole heidän vanhempiensa ilmainen kodinhoitaja.

Tiedät, että rajat kuuluvat rakkauteen ja uskallat asettaa ne. Nuoret voivat suuttua jämäkkyydestäsi, mutta myöhemmin he ymmärtävät viisautesi.

Nämä 10 merkkiä paljastavat, että olet mahtava mummo!

10. Sinulla ei ole suosikkisukulaisia

Mahtava mummo rakastaa tasapuolisesti koko pesuettaan. Perheessäsi ei ole suosikkeja tai mustia lampaita, vaan sylisi on avoin kaikille.

Et vertaile lapsiasi ja lastenlapsiasi toisiinsa, vaan arvostat heitä yksilöinä. Et yritä motivoida heitä parempiin suorituksiin ihastelemalla kovaan ääneen toisen hienoa uraa tai parempaa todistusta.

Lähteet: Age UK, Baby Center, Elite Daily, Helpguide

Lue lisää isovanhemmuudesta:

Isovanhemmat, onko lastenlasten hoitaminen ilo vai velvollisuus?

Etämummo ikävoi iltaisin

Millä nimellä kutsutte lasten isovanhempia?

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet mahtava mummo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X