Atopik perusvoide

Kuiva iho kutisee? Nämä lupaavat helpotusta – testasimme atooppisen ihon voiteet

Kuiva iho kutisee etenkin talvella, kun iho joutuu koetukselle. Miten herkkää, atooppista ihoa kannattaa hoitaa ja milloinen voide on kuivalle iholle paras?

Kuiva iho kutisee ja kiusaa monia etenkin talvella. Kylmä ärsyttää atooppista, herkkää ihoa ja iho kutisee, hilseilee ja punoittaa herkemmin. Tämä johtuu siitä, että talvella ihon suoja heikkenee, iho on kuivempi ja sen talineritys vähenee.

Lue myös: Paras luonnonkosmetiikkaa oleva kasvovoide? Testasimme 6 kosteusvoidetta kasvoille

Ihosairaalan ihotautilääkäri Carl Kyrklundin mukaan iho reagoi talvella matalaan ilmankosteuteen, ilman kylmyyteen ja valon puutteeseen.

Valo vaikuttaa ihon ohuuteen ja kylmyys kuivuuteen ja kutinaan. Matala ilmankosteus taas lisää ihon karheutta, hilseilyä ja hienojen ryppyjen määrää. Iho ei jousta kuten kesällä, jolloin valo myös paksuntaa sitä.

Atooppista ihoa kannattaa pestä hajusteettomalla, happamalla tai neutraalilla pesunesteellä tai käyttää saippuan sijaan perusvoidetta. Rasvaa ihoasi herkän ihon voiteella heti pesun jälkeen ja muista käyttää rasvaa päivittäin.

Jos ongelma ei rasvaamalla helpota, voit hoitaa ihottumaa kortisonivoiteella. Lääkäri voi määrätä iholle myös valo­hoitoa tai lääkevoidetta. Ihon kutinaa voi helpottaa viileällä voiteella tai menthol-voiteella.

Ennen järeämpiä keinoja kannattaa kuitenkin varmistaa, että käytät ihollesi sopivaa vartalovoidetta. Testasimme kolmea apteekeista saatavaa atooppisen ja herkän ihon voidetta. Lue kokemukset!

Atopik-perusvoide

Atopik perusvoide

”Ihoni kuivuu ja kutisee, kun sää kylmenee. ­Kokeilen sen rauhoittamiseen kotimaista luonnonkosmetiikka­voidetta. Se sisältää prebiootteja, keramideja ja suomalaista kaurauutetta.

Voide on kätevässä pumppupullossa ja sen tuoksu on lääkemäinen. Minulle se henkii vaikuttavuutta, mutta jotakuta toista voimakas tuoksu voi ­häiritä.

Rasva levittyy ja imeytyy ­hyvin ja jättää heti pehmeän pinnan iholle. Kutina lakkasi heti. Jo muutaman päivän jälkeen ihoni on kimmoisa.”

Pumppupullo 400 ml 22 e

Lue myös: Tuorekosmetiikka on uusi asia ihonhoidossa – oletko jo kokeillut?

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

”Kuiva ihoni reagoi välittömästi ilman kylmetessä ja hilseily aiheuttaa kutinaa. Kokeilin Lipikar Baume -voidetta, joka levittyi helposti. Tuote on hajusteeton, mitä tuoksuihin tottuneena hieman vierastin.

Voide imeytyi hyvin ja jätti miellyttävän pehmoisen pinnan iholle. Seuraavan ­illan suihkussa voide tuntui vielä iholla ja oli huuhdeltavissa pois. Se tuntui suojanneen ja kosteuttaneen ihoa pitkin päivää. Tämä oli minusta tuotteen erityisin piirre.

Jo muutaman päivän jälkeen säärten ihon hilseily ja kutina oli vähentynyt merkittävästi.”

Tuubi 200 ml 19 e

A-derma exomega -hoitovoide

A-derma exomega -hoitovoide

”Talven tullessa ihoni muuttuu hilseilevän kuivaksi ja kutiavaksi. Etenkin jalkoja ja selkää on rasvattava päivittäin. Siksi olen ­kokeillut lähes kaikki Suomessa myytävät hajusteettomat ihovoiteet.

Tämä oli uusi tuttavuus, mutta ihastuin heti. Voide on kermaisen täyteläistä, mutta levittyy ja imeytyy hyvin, eikä jätä kalvoa tai rasvaisen tuntuista pintaa. Voidetta voi levittää illalla nukkumaan ­mennessä tahmaamatta lakanoita, ja iho tuntuu aamulla peh­meältä ja hilseettömältä.”

Tuubi 200 ml 19 e

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuiva iho kutisee? Nämä lupaavat helpotusta – testasimme atooppisen ihon voiteet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X