mustikka alentaa kolesterolia

Tiesitkö? Supermarja mustikka voi alentaa kolesterolia

Mustikan terveyshyödyt on jo pitkään tiedetty. Mustikka alentaa kolesterolia, mutta uskoisitko, että mustikka voi ehkäistä myös suonikohjuja?

Mustikka auttaa vatsaa toimimaan ja vaikuttaa näköön. Lisäksi metsiemme sininen supermarja alentaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, sillä mustikka alentaa kolesterolia.

Lue myös: Suomen luonto on täynnä ilmaista lääkettä: Tunnetko lääkeyrtit ja niiden vaikutukset?

Näin mustikka alentaa kolesterolia

Kasvitieteilijä Sinikka Piipon mielestä mustikoita kannattaisikin syödä joka päivä.

”Mustikan sisältämät antosyaanit vaikuttavat veren rasva-arvoihin monin tavoin. Ne alentavat kolesterolia, ehkäisevät veritulppia, säätelevät verensokeria ja alentavat verenpainetta. Lisäksi ne vaikuttavat hermosolujen toimintaan ja verisuonten kuntoon. Varsinkin diabetesta sairastavalle mustikoista on paljon hyötyä, sillä diabetes heikentää verisuonia ja hermosolujen toimintaa”, Piippo kertoo.

Lue myös: Mehevä mustikkapiirakka kolmella tavalla: katso parhaat reseptit!

Mustikka parantaa silmäterveyttä

Mustikan fenoliset yhdisteet parantavat hermosolujen yhteyttä aivoissa. Ne auttavat aivojen verenkiertohäiriöihin ja voivat ehkäistä muistihäiriöitä, kuten Alzheimerin tautia. Mustikan antosyaanit vahvistavat myös sidekudosta, joten ne ovat omiaan ehkäisemään laskimovaivoja, suonikohjuja ja peräpukamia.

Mustikka vaikuttaa myös silmien terveyteen, sillä antosyaanit parantavat silmien verenkiertoa ja ehkäisevät silmien väsymystä ja silmänpaineen kohoamista. Lisäksi mustikka voi ehkäistä elimistön hiljaista tulehdusta sekä allergioita ja astmaa.

Lue myös: Silmät punoittavat, vuotavat ja punoittavat? Tunnista silmäoireet ja löydä oikea hoitokeino

Vatsakin kiittää

Marja vaikuttaa myös vatsan hyvinvointiin ja toimintaan. Mustikoissa, kuten muissakin marjoissa, on paljon kuituja, jotka auttavat vatsan toimintaa.

Jos vatsa ei kestä tuoreita mustikoita, niitä voi nauttia kuivattuna tai jauheena.

Tuoreet mustikat auttavat ummetukseen ja kuivatut silloin, jos vatsa on löysänä. Mustikka myös ehkäisee helikobakteerin aiheuttamaa mahahaavaa.

Avainsanat

Keskustelu

Kiitos tiedoista mustikka supermarja olen jo huomannut kokenut 2 vuotta en tarvitse enää kaupan silmäkostuketippoja reilu dl aamuisin puuron/jogurtin sekaan talvisin jäiset marjat sulavat puuron joukossa. Hämäränäkökin paranee. Kun paljon katselee tietokoneella mustikka auttaa.Toiset voivat tarvita enemmän kunnes tasaantuu. Lue juttu mustikasta ja muista elämäsi helpottuu/ jokainen ihminen on erilainen, kiinnitä huomiota siihen mitä syöt ja Liikuntaa. Ennen kuntopyörää hypin sängynpäädystä kiinnipitäen/Muista!! Teet sen itse kukaan toinen ei tee sitä puolestasi. Tsemppiä kaikille

Kommentoi juttua: Tiesitkö? Supermarja mustikka voi alentaa kolesterolia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X