after sun -voide levittyy iholle, kun nainen istuu rannalla

Viilentävä voide helpottaa oloa auringossa oleilun jälkeen – ja voi auttaa myös kuumista aalloista kärsivää! Testasimme 3 tuotetta

After sun -voiteet kosteuttavat palanutta ja paahtunutta ihoa. Parhaimmillaan ne myös viilentävät ihanasti kuuman kesäpäivän jälkeen.

Viilentävä after sun -voide korjaa ja rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. Kuuman kesäpäivän päätteeksi viilentävä voide on ihana kuin kylmä suihku.

Erityisesti palanut iho kaipaa nesteytystä ja hörppää voiteen muutamassa sekunnissa. Siksi punaiseksi korventunutta ihoa kannattaakin rasvata usein. Jatkuva rasvaaminen saattaa pelastaa vaurioituneen ihon kesimiseltä.

Lue myös: Kuinka korkea suojakerroin aurinkorasvassa pitäisi olla? Näin tunnistat ihotyyppisi ja vältät ikävät seuraukset

Hankaaminen pahentaa palovammaa, joten voide kannattaa taputella kipeälle alueelle. Palaneelle iholle suositellaan usein geelimäisiä voiteita, sillä ne päästävät lämpöä pakenemaan iholta.

Rasvaiset viilentävät voiteet taas saattavat estää lämmön vapautumisen. Kuumista aalloista kärsiville onkin toisinaan suositeltu tavallisen vartalovoiteen vaihtamista geelimäiseen after sun -voiteeseen.

Aurinkolomilla viilentävän voiteen käyttöä suositellaan jokaisen auringonottokerran jälkeen. Näin ihon kosteustasapaino säilyy ja rusketuskin kestää pidempään. Viilentävä voide kannattaa kuumana päivänä laittaa jääkaappiin ja levittää illalla iholle, niin jäähdyttävä vaikutus on taattu.

Kotilieden toimitus testasi kolmea after sun -voidetta, joiden luvataan viilentävän ihoa. Lue testin tulokset alta.

Viilentävä voide täynnä aloe veraa

TONYMOLY Aloe 99 % Chok Chok Soothing Gel, 8,99 e

TONYMOLY Aloe 99 % Chok Chok Soothing Gel

Tämä geeli on 99-prosenttisesti aloe veran lehtivettä. Jäljelle jäävä prosentti koostuu esimerkiksi hajusteista. Tuoksu on makea ja vähän lääkemäinen.

Ohuesti levittyvää geeliä voi laittaa myös kasvoille. Aloekasvin lehtien geelimäistä sisusta on käytetty jo pitkään rauhoittamaan ihoa ja moni vannoo sen nimeen auringonoton jälkeen. Geeli on läpinäkyvää ja jättää iholle vähän nahkean pinnan.

Läpinäkyvä pullo lämpenee auringossa, mutta toisaalta viilenee ihanan vilpoiseksi jääkaapissa. En ottaisi tätä kesäkassiin vaan pitäisin jääkaapissa odottamassa kuuman päivän päätöstä.

Lue myös: Aurinkovoide kasvoille x 3 – miten erilaiset voiteet menestyivät testissä? Lue kokemukset!

Hetkessä imeytyvä after sun -voide

NIVEA SUN After Sun Cream-Gel, 8,70 e

NIVEA SUN After Sun Cream-Gel

Valkoinen geelivoide imeytyy ihoon hetkessä ja jättää ihanan viileän olon. Tuote on tarkoitettu erityisesti auringon polttamien hoitamiseen ja sitä suositellaankin levitettäväksi aina auringonoton jälkeen.

Voide sisältää rauhoittavaa lakritsijuurta, aloe veraa ja kosteuttavaa hyaluronihappoa. Se jättää ihon pinnalle vain viileän olon. Ihmeellistä, että after sun ei tahmaa ja imeytyy hetkessä. Tätä tekee mieli käyttää ihan päivittäin vartalovoiteena.

Lue myös Anna.fi: Onnistu itseruskettavan levittämisessä – kosmetologin 6 vinkkiä onnistuneeseen rusketukseen

Kivasti kosteuttava after sun -voide

Lavera After Sun Lotion, 12 e

Lavera After Sun Lotion

Aloe veraa ja sheavoita sisältävä voide lupaa pidentää rusketuksen kestoa. Voide tuoksuu hunajaiselta. Iholle se levittyy melko huonosti, pinnalle jää valkoinen rasvakerros, jonka imeytyminen tuntuu vievän aikaa. Imeydyttyään se jättää ihon mukavan, joskaan ei viileämmän tuntuiseksi.

Tuote on vegaaninen ja sisältää kookosöljyä ja E-vitamiinia. Voiteen vaikutuksen pitäisi näkyä ihossa koko päivän ja iho todella onkin pehmoinen ja kosteutettu loppupäivän. En silti ottaisi voidetta päivittäiseen käyttöön, sillä sen imeytyminen vaati käyttäjältä kärsivällisyyttä.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 15/2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viilentävä voide helpottaa oloa auringossa oleilun jälkeen – ja voi auttaa myös kuumista aalloista kärsivää! Testasimme 3 tuotetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X