Kasvojooga saa sinut näyttämään nuoremmalta – katso 5 helppoa liikettä

Ilmainen kasvojen kohotus ja positiivisempi ilme, kyllä kiitos! Katso viisi helppoa kasvojoogaliikettä, jotka onnistuvat vaikka televisiota katsellessa.

Kasvojoogaa opettava Päivi Salminen näyttää viisi liikettä, joita jokainen voi kokeilla. Salminen on koonnut hyväksi havaitsemiaan liikkeitä kirjoittamaansa Kasvojooga – opas luonnolliseen kasvojen kohotukseen -oppaaseen.

”Näistä liikkeistä löydät apua jokaiselle kasvojen osiolle. Liikkeitä on hyvä vaihdella, jotta kasvojen kaikkia lihaksia tulee harjoitettua monipuolisesti”, Salminen sanoo.

Rentouta kasvot kunnolla jokaisen liikkeen välissä. Rutista kasvot niin ruttuun kuin saat ja laske viiteen. Anna sen jälkeen kasvojen sulaa aivan rennoiksi.

Muista pestä kädet ennen kasvojen koskettelua.

Miksi kasvojooga kannattaa kokeilla, kuinka usein sitä tulisi harjoittaa ja mitä virhettä kasvojoogassa ei kannata tehdä? Lue lisää kasvojoogasta.

1. Leijona

Kohdealue: Koko kasvot ja kaula

Leijona eli simhasana lienee tunnetuin kasvojooga-asento. Istu polvien päällä, kädet edessä lattiassa sormet kohti polvia. Jos venytys on ranteillesi liian voimakas, tuo kädet polvien sivuille.

Rypistä ensin muutaman sekunnin ajan kasvosi niin ruttuun kuin saat. Sen jälkeen avaa kasvosi, tuo kieli niin pitkälle kohti leuankärkeä kuin saat ja sano pitkään ja voimakkaasti “HAAA” samalla kun hengität ulos. Toista kolme kertaa.

Kasvojooga-Leijona1

Kuva: Miika Storm

Kasvojooga-Leijona2

Kuva: Miika Storm

2. Pusukalan hymy

Kohdealue: Posket

Ime posket sisään pusukalahuuliksi ja hymyile 20 sekunnin ajan. Toista kahdesti.

Kasvojooga-Pusukala

Kuva: Miika Storm

3. Kynttilöiden puhallus

Kohdealue: Kasvojen alaosa

Tuo kummastakin kädestä kolme sormea leukaperiin ja työnnä sormia kohti korvia. Puhalla nopeasti ja voimakkaasti kymmenen kertaa kuin puhaltaisit 10 isoa kynttilää sammuksiin.

Tee kolme sarjaa.

Kasvojooga-Kynttiloiden-puhallus

4. Pasuuna

Kohdealue: Silmien virkistys/näkötreeni

Katso peukaloasi kädenmitan päässä. Hengitä sisään ja tuo peukalo koskettamaan nenänpäätäsi. Hengitä ulos ja vie peukalo taas kauemmas. Älä irrota katsettasi peukalosta. Tee viisi kierrosta kummallakin kädellä.

Tee harjoitus aina, kun olet katsonut ruutua yhtämittaisesti tunnin ajan!

Kasvojooga-Pasuuna1

Kuva: Miika Storm

Kasvojooga-Pasuuna2

Kuva: Miika Storm

Kasvojooga-Pasuuna3

Kuva: Miika Storm

5. Rauhaa

Kohdealue: Rypyt silmän alla ja ulkokulmissa

Tee sormillasi rauhanmerkki. Tuo keskisormet silmän sisänurkkiin, etusormet silmän ulkonurkkaan. Paina sormia kevyesti, älä venytä ihoa. Katso tiukasti ylöspäin, kunnes silmäsi väsyvät kunnolla. Sulje silmät ja rentouta. Toista viisi kertaa.

Kasvojooga-Rauhaa

Kuva: Miika Storm

Keskustelu

En ymmärrä pusukala hymy -ilmettä, miten voi hymyillä samalla kun huulet on noin? Ja tuo puhallus -liike, alkaa vain pyörryttää..

Kommentoi juttua: Kasvojooga saa sinut näyttämään nuoremmalta – katso 5 helppoa liikettä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X