Liikunta Tilaajille

Elämäntaparemontissa vaakalaudalla on myös suhde – näin tuet kumppania muutoksessa

Kumppanin elämäntaparemontti voi olla uhka tai mahdollisuus. Yhteinen tie onnistumiseen on helpompi, mutta onko suklaasta pakko luopua, jos ei itse halua?

Paino voi olla parisuhteessa herkkä asia. Hyvinvointivalmentaja Jenni Levävaara on työssään nähnyt, kuinka kumppanin elämäntapamuutoksesta voi tulla kiloja suurempi taakka suhteelle.

”Elämäntaparemontti on niin iso asia, että sen myötä paljastuu, kuinka syviä ja aitoja tunteet toista kohtaan ovat”, Levävaara sanoo.

Aidosti rakastava kumppani haluaa tukea ja kannustaa muuttujaa kaikin tavoin. Hyvässä ja turvallisessa suhteessa toisen onnistuminen koetaan tärkeänä ja yhteisenä ilona.

Toisaalta kumppania voi epäilyttää, että muutos tarkoittaa kaikesta kivasta luopumista. Taustalla voi olla myös pelkoa: entä jos kumppani muuttuukin liikaa?

Tavoitteista ja yhteisistä pelisäännöistä kannattaa keskustella heti ­yhdessä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.