Raakel Lignell

Raakel Lignell Seurassa: ”Olen päättänyt pitää itsestäni”

Rankka treenaus ja tiukka ruokavalio kääntyivät Raakel Lignelliä vastaan. Seuran uudesta jutusta selviää, että Raakel aikoo jatkossa hoitaa itseään lempeydellä.

Peiliin katsoessaan Raakel Lignell, 51, ei kauhistele vartalonsa muotoja.

”Silitän itseäni ja sanon, että hyvä tyttö, aika paljon olet kestänyt”, Raakel kertoo Seuran uusimmassa jutussa.

Raakel on solminut rauhan itsensä kanssa. Se vaati pitkän taistelun.

Raakel Lignell on tempoillut ruoan kanssa var­haisteinistä lähtien

Seura kertoo, että perheen perustamisen jälkeen Raakelin paino nousi vuosi vuodel­ta, mutta se ei haitannut. Vuodet oli­vat tulvillaan rakkautta.

Sitten tuli monta surua peräk­käin. Raakelin puoliso Nicke loukkaantui vakavasti rattijuopon aiheuttamassa kolarissa uudenvuodenaattona vuonna 2006. Seuraavana vuonna Raakelin isä oli ohitusleikkauksen jälkeen viikkoja kriittisessä tilassa ja kaiken lisäksi yksi lapsista sairastui vakavasti.

Raakel turrutti tunteensa syömällä monen vuoden ajan.

”Kun olin ihan ähky, ei tarvinnut tuntea mitään muuta”, Raakel sanoo Seuran jutussa.

”Minulle on edelleen vaikeinta tun­nistaa omia tunteita ja uskaltaa elää ne läpi. Vaarana on, että rupean vello­maan niissä tai sivuutan ne joko hiki­treenillä tai vetäisemällä suklaalevyn.”

Himotreenaus kääntyi Raakelia vastaan

Keväällä 2013 Raakel voitti parinsa Jani Rasimuksen kanssa Tanssii tähtien kanssa -kisan. Takana oli muutaman vuoden himot­reenaus ja viidenkymmenen kilon painonpudotus.

”Oli pakko alkaa kohottaa kuntoa, että jaksaisin arkea – olla äiti ja nai­nen – sekä nauttia elämästä. Tavoit­teeni ei ollut määrätyn kilomäärän tiputtaminen tai tietyn kokoisiin vaat­teisiin sopiminen”, Raakel sanoo Seuran jutussa.

Raakel Lignell

Treenaa­minen vei mennessään. Mitä parem­maksi Raakelin kunto kehittyi, sitä rankempia treenejä hyvän olon saavuttaminen vaati. Se, tiukka ruokavalio ja keski-ikä olivat lopulta tuhoisa yhdistelmä. Raa­kelilla todettiin kilpirauhasen vajaatoi­minta ja ennenaikaiset vaihdevuodet, Seuran jutusta ilmenee.

Lisäksi Raakel kärsi synnynnäisestä lonk­kaviasta ja sen aiheuttamista kivuista. Syksyllä 2015 toiseen lonkkaan asennettiin tekonivel, ja kuntoiluun tuli tauko. Kun hän palasi jumppasaleille ja tanssitunneille, kunto ei noussutkaan. Sen sijaan Raakel oli entistä väsyneempi ja heikompi.

Lopulta fysioterapeutin tekemät testit osoittivat, että hänen syvä lihaksistonsa oli heikko eikä hän osannut käyttää niitä lain­kaan. Hyväkuntoisuus olikin ollut näennäistä.

Raakelin elämä on muuttunut aiempaa levollisemmaksi

Rankat jumpat ovat vaihtuneet lihaskalvoja elvyttäviin ja li­haksia hermottaviin liikkeisiin. Niitä varten ei tarvitse vaihtaa päälle jumppavaatteita, vaan nii­tä voi tehdä kahvin tippumista odotellessa.

”Kerta, kaksi viikossa täsmä­liikkeitä kuntosalilla pitää huolen li­hasvoimasta”, Raakel sanoo Seurassa.

Kehosta on tulossa pikku hiljaa ys­tävä.

”Pitkään lähes vihasin kroppaani. Puhuin itselleni rumasti, soimasin ja näin vain vikoja. Nyt olen päättänyt pitää itsestäni”, Raakel sanoo jutussa.

”Mieluusti antaisin painostani vä­hän pois, että olo olisi kevyempi. En silti piiskaa itseäni tai ala minkään asian totaalikieltäytyjäksi. Mitä ren­nommin, sen parempi.”

Lue Seuran juttu: Raakel Lignell: ”En halua enää uhrata energiaa itseni kiusaamiseen”

Avainsanat

Keskustelu

Hei! Kuuntelin kirjasi, tosi koskettava. Olet käynyt kovan elämän läpi. Huomasin, että sinun oli joskus vaikeaa lukea, kun luit tunteellisen kohdan.
Itse en kyllä helluntailsena ole kokenut tuollaista uskovaisena. Olen kasvanut raittiissa uskon piirissä.

Kommentoi juttua: Raakel Lignell Seurassa: ”Olen päättänyt pitää itsestäni”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X