Liikunta Tilaajille

Ravitsemusterapeutti neuvoo: kevennys alkaa korvien välistä

Ravitsemusterapeutti Saara Karjalainen kertoo, miksi elämänmuutos kannattaa aloittaa omasta ajattelutavasta. Tämä on tärkeää etenkin, jos elämäntilanne on kuormittava.

Se ei ole ilkeää pelottelua vaan raaka totuus. Suklaapatukka jämähtää vyötärölle vikkelämmin nelikymppisenä kuin kaksikymppisenä. Vaihdevuosien lähestyessä moni painon kanssa jojoillut saa huomata, että ­jojo pysähtyy. Sinne raskaampaan päähän.

Painonhallintaan erikoistunut laillistettu ravitsemusterapeutti Saara Karjalainen lyö tiskiin karuja ­faktoja iän vaikutuksesta:

Lähes kolmekymppiseksi asti naisen keho vielä rakentuu ja energiaa kuluu enemmän. Hedelmällisyys on parhaimmillaan, hormonitoiminta balanssissa ja aineenvaihdunta hurruttaa hyvällä teholla.

Sitten alkaa tapahtua. Naishormonin eli estrogeenin tuotanto alkaa pikkuhiljaa heikentyä, ja sen seurauksena energiankulutus muuttuu.

”Hormonitoiminnan muutos saa rasvan kerääntymään etenkin vyötärönseudulle sisäelinten ympärille. Havahtuminen tapahtuu, kun housut eivät mene enää kiinni”, Karjalainen sanoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.