Hyvinvointi

Mansikan terveyshyödyt - 5 hyvää syytä syödä mansikoita

Mansikat ovat paitsi herkullisia myös terveellisiä. Listasimme viisi hyvää syytä, miksi mansikoilla kannattaa herkutella.

1. Mansikat sisältävät runsaasti C-vitamiinia

Mansikat ovat loistava C-vitamiinin lähde. Syömällä pienen rasiallisen mansikoita päivittäinen C-vitamiinin tarve täyttyy reilusti. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka toimii muun muassa antioksidanttina eli suojaa elimistöä haitalliselta hapettumiselta. C-vitamiinin liian pieni saanti aiheuttaa väsymystä ja infektioherkkyyttä, pitkäaikainen puute voi johtaa keripukkiin.

Lue lisää: Kotimaiset marjat ovat superruokaa! Lue terveysvaikutuksista ja nappaa 7 herkullista marjareseptiä 

2. Mansikat sisältävät runsaasti kuitua

Mansikoissa on paljon ravintokuituja. Kuitupitoinen ruoka ehkäisee muun muassa ummetusta ja pitää vatsan ja suoliston kunnossa. Kuitua suomalaiset saavat keskimäärin liian vähän. Sekä naiset että miehet saivat kuitua noin 22 grammaa päivässä, suositusten mukaan sitä tulisisi saada 25-35 g.

Lue lisää: Kokkaa näillä resepteillä suolistosi kuntoon! Näistä aterioista saat kuitua ja vatsa kiittää

3. Mansikkat auttavat painonhallinnassa

Mansikoissa on vähän energiaa. 100 g mansikoita sisältää energiaa vain 45 kcal,  joten niiden syöminen voi auttaa myös painonhallinnassa. Mansikat eivät myöskään nosta verensokeria pilviin, sillä niiden glykeeminen indeksi on alhainen. Verensokerin heilahtelut aiheuttavat väsymystä ja altistavat makean mieliteolle.

Lue lisää: 6 syytä viettää sokeriton syyskuu – näillä vinkeillä onnistut!

4. Mansikat suojavat sydäntaudeilta

Mansikan sisältämät fytokemikaalit ja flavonoidit auttavat sydäntä toimimaan paremmin monin eri tavoin. Ne saattavat muun muassa vaikuttaa suotuisasti veren kolesteroli- ja rasva-arvoihin. Mansikat sisältävät myös kaliumia, joka auttaa pitämään verenpaineen sopivan matalana.

Viilennä koti näillä konsteilla.

5. Mansikat ehkäisevät makeanhimoa

Mansikat ovat ihanan makeita, kuin karkkeja ja vievät makeanhimon mennessään. Niistä valmistuvat myös kevyet kesäherkut, joilla voi herkutella hyvällä omallatunnolla. Vaniljajäätelö ja tuoreet mansikat lienevät jo klassikkokesäherkku. Myös suklaiset mansikka-vaahtokarkkivartaat ovat yllättävän kevyitä ja maistuvat kesäisen grilliaterian päätteeksi.

Mansikat ja kermavaahto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikan terveyshyödyt - 5 hyvää syytä syödä mansikoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.