Hyvinvointi

Näin ehkäiset kaulan veltostumisen ja kaksoisleuan

Kesät alttiina auringolle ja talvet kaulahuiviin hukkuneena – usein unohdamme kaulamme kokonaan. Onneksi tehokas hoito pehmittää ja tasoittaa kaulan ihoa. Kaksoisleukaa taas voi yrittää hillitä tarkkailemalla painoa.

Kosteuta kaulaa

Et ole ainoa, joka unohtaa kaulan säännöllisen kosteuttamisen. Se kuitenkin kannattaa.

Lue myös: Hoitovesi on ihonhoidon uusi hitti – testasimme

Helläotteinen puhdistus sekä seerumi ja voide aamuin illoin pitävät huolen siitä, että kaula ei karheunnu eikä punoita. Hoivaavia tuotteita on syytä levittää kasvoilta kaulan lisäksi dekolteelle ja aina rintoihin asti. Hyvässä hoidossa myös juonteet siliävät.

Tulokset vaativat kuitenkin aikaa. Jos aloitat nyt, jouluna katsot jo peiliin kaulaasi ihaillen.

Kaksoisleuka voi olla rakenteellinen tai genettinen

Entä kaksoisleuka?

Johtuuko kaksoisleuka aina rakenteellisesta syystä, plastiikkakirurgi, erikoislääkäri Heikki Kupi KC Clinicilta?

”Kaksoisleuan muodostumiseen vaikuttaa useampi tekijä. Se voi näkyä jo hyvin nuorena, vaikka olisi normaalipainoinen”, Kupi vastaa.

Lue myös: Näin järjestät spa-hetken kotioloissa – kokosimme vinkit ihon hellimiseen

Tällöin kyseessä on rakenteellinen kaksoisleuka, johon vaikuttavat perintötekijät. Leuan alle kertyy lievää rasvakudosta, ja jos alaleuka on pieni, rasvakudos korostuu.

Myös leuan alapuolen pehmytkudosten kiinnittyminen alla oleviin rakenteisiin vaikuttaa siihen, tuleeko kaulan ja alaleuan välisestä kulmasta selkeä vai alkaako kaula jo läheltä alaleuan kärkeä.

”Painonnousu korostaa ja voi myös aiheuttaa kaksoisleuan muodostumista. Myös kudosten löystyminen iän tai merkittävän painonvaihtelun myötä voi edesauttaa ongelmaa”, Heikki Kupi kertoo.

Painonhallinta auttaa kaksoisleukaan

Jos kaksoisleuka häiritsee, voi harkita kääntymistä plastiikkakirurgin puoleen. Konsultaatiossa kuulee, mitä on tehtävissä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Vältä älylaitteiden tuoma some-niska – näin estät ryhdin lytistymisen

Jos on hyvin paljon kudoslöysyyttä, ainoa tehoava ratkaisu on usein kirurginen. Kirurgisissa kasvoja kohottavissa toimenpiteissä ihon alla olevia rakenteita, erityisesti lihaskalvoja, kohotetaan tietyillä ompelutekniikoilla. Kudoksia nostetaan ja kiinnitetään tukeviin rakenteisiin.

Jos taas kudos ei ole löystynyt paljon ja rasvakudostakin on vain kohtuullisesti, päädytään todennäköisesti ei-kirurgiseen ratkaisuun.

Niissä viedään puudutuksessa kudoksen sisään kudoksia tiivistävän radiofrekvenssin energiaa. Sen teho tulee kudoksiin vapautuvan lämpöenergian aiheuttamasta tiivistymisestä ja kudosrakenteiden aktivoinnista.

Samalla voidaan poistaa rasvakudosta rasvaimulla.

Lue myös: Tiesitkö? Välttelet turhaan saunaa kuivan ihon hoidossa

Entä kaksoisleuan ehkäisy kotikonstein?

”Läpsyttely, hieronta ja voiteet eivät auta, mutta painonhallinnasta voi olla apua”, Heikki Kupi sanoo.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin ehkäiset kaulan veltostumisen ja kaksoisleuan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.