Nainen kävelyllä

Nainen 60+: Ole arjessa aktiivinen, se auttaa painonhallinnassa

Iän myötä perusaineenvaihdunta hidastuu. Lisää hyötyliikuntaa vähitellen, sillä tie elämäntapamuutokseen käy pienin askelin. Lue urheilulääkäri Pippa Laukan vinkit aktiiviseen arkeen.

Jos liikunnasta on taukoa, kannattaa aloittaa rauhallisesti ja hyväksyä pieni epämukavuus.

Säännöllinen liikunta vähentää riskiä dementiaan jopa 30 %, kertoo urheilulääkäri Pippa Laukka kirjassaan Hyvinvoiva nainen.

1. Iloa aktiivisesta arjesta

Sillä, käytkö pari kertaa viikossa jumpassa, ei ole niin suurta merkitystä kuin arkiliikunnalla. Älä siis jää istumaan, vaan iloitse pyöräilystä, kävelystä, siivoamisesta, lumen luomisesta ja lehtien haravoinnista, portaiden nousemisista ja ehkäpä lapsenlapsen kanssa ulkoiluista tai koiralenkeistä.

2. Liikunta parantaa aineenvaihduntaa

Tiesitkö, että noin kaksikolmasosaa päivittäisestä energiankulutuksestasi kuluu perusaineenvaihduntaan eli välttämättömien elintoimintojen ylläpitoon. Kun ikää tulee, perusaineenvaihdunta hidastuu. Lisää siis hyötyliikuntaa!

3. Puoli tuntia päivässä

Puoli tuntia reipasta arkiliikuntaa päivittäin parantaa kestävyyskuntoa ja auttaa painonhallinnassa.

4. Reipasta kävelyä

Säännöllisesti pyöräilyä ja kävelyä harrastavilla ihmisillä sepelvaltimosairauksien, tyypin-2 diabeteksen ja ylipainon kehittymisen vaara alenee puolella. Reipas kävely vähentää erityisesti vatsalihavuutta, millä on merkitystä metabolisen oireyhtymän ehkäisyssä.

5. Hyppely on hyväksi

Käytä liukkailla nasta- tai kitkakenkiä. Kokeilisitko nilkkapainoja? Poluilla voit varovasti hypelläkin. Se on hyväksi luustolle.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 2/2018.

Avainsanat

Keskustelu

Thermacuts Laihdutuslääke – http://tonzes.com/slimfi.htm Olen syönyt thermacuts kaksi kuukautta, ja täytyy sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen tuloksiin. Olen pudottanut yli 5 kiloa, enkä ole muuten joutunut paljoa muuttamaan ruokavaliotani tai liikunnan määrää. Ihana ravintolisä!

Kommentoi juttua: Nainen 60+: Ole arjessa aktiivinen, se auttaa painonhallinnassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X