Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet hyvä ystävä!

Hyvä ystävä tukee elämän kriiseissä ja piristää päivää pienillä teoilla. Hyvää ystävyyttä kannattaakin vaalia, sillä ystävät ovat perhe, jonka valitsemme itse.

Laatu korvaa määrän mitä ystäviin tulee. Nämä 10 merkkiä kertovat, että olet hyvä ystävä:

1. Piristät ystävääsi pienillä teoilla

Ystäväsi on usein ajatuksissasi, ja haluat ilahduttaa häntä mahdollisuuksien mukaan. Saatatkin tarjoutua viemään lomalle lähtevän ystävän lentokentälle, ostaa hänelle kaupasta hänen lempimakeisiaan, kun olet menossa kylään tai lähettää tsemppaavan viestin, kun tiedät, että hänellä on kiireinen päivä.

2. Vaalit hyvää ystävyyttä

Tiedät, että ystävyys vaatii aikaa ja huolenpitoa kukoistaakseen. Et anna kiireisten elämienne ajaa teitä erilleen vaan pidät huolta siitä, että yhteydenpito säilyy. Kun näette, keskityt ystävääsi ja etkä anna esimerkiksi puhelimen varastaa huomiotasi.

Nämä 10 asiaa paljastavat oletko hyvä ystävä!

3. Et vaadi ystävältäsi täydellisyyttä

Hyväksyt ystäväsi sellaisina kuin he ovat etkä odota heidän olevan aina parhaimmillaan. Kun ystävälläsi on huono päivä, olet myötätuntoinen ja kritisoinnin sijasta mietit, miten voisit auttaa häntä.

4. Sovit riidat ja annat anteeksi

Kaikki riitelevät joskus etkä anna yhteenoton kaataa ystävyyssuhteitasi. Et pelkää olla se, joka kurkottaa riidan jälkeen toista kohti. Otat mieluummin ensimmäisen askeleen kuin annat kuukausien kulua ja asian jäädä muhimaan.

Hyväksyt ystäväsi vilpittömän anteeksipyynnön etkä jää kantamaan kaunaa. Osaat myös itse pyytää anteeksi, kun siihen on aihetta.

5. Olet aidosti iloinen ystäväsi menestyksestä…

Kannustat ystävääsi ja valat uskoa hänen kykyihinsä, vaikka hän itse epäröisi. Kun ystäväsi elämässä tapahtuu jotain ihanaa, et voisi olla ylpeämpi, sillä ystäväsi ansaitsee mielestäsi kaiken mahdollisen onnen elämäänsä.

6. …etkä anna kateuden tulla ystävyytenne tielle

Ystäväsi saa unelmiensa ylennyksen, kun olet itse etsinyt työpaikkaa kuukausia. Kateus ei ole kaunis tunne, muttet anna sen haitata ystävyyttänne. Pystyt myöntämään ystävällesi, että vaikka sinulla on vaikeaa, olet todella iloinen hänen puolestaan. Olet joka tapauksessa kiitollinen, että elämässäsi on ihminen, joka inspiroi sinua.

7. Olet paikalla, kun ystäväsi tarvitsee sinua

Ystäväsi eivät epäröi soittaa sinulle hädän hetkellä tai kriisin iskiessä, sillä he tietävät, että olet aina heidän tukenaan. Tarjoat apuasi esimerkiksi tarjoutumalla käymään kaupassa ja raivaat kalenterista tilaa pitkille puhelinkeskusteluille.

Tiedät, että tärkeintä on kuunnella etkä yritä tuputtaa neuvoja tai tuomitse. Kun et osaa tehdä muuta, kysyt ystävältäsi, kuinka voit auttaa häntä parhaiten.

Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet hyvä ystävä!

8.  Uskallat olla herkkä ystäväsi seurassa

Tunteiden jakaminen on tärkeä osa ystävyyttä ja merkki läheisyydestä. Luotat ystävääsi etkä pelkää jakaa omia toiveitasi, pelkojasi ja epävarmuuksiasi hänen kanssaan.

Hyvät ystävät tukevat toisiaan ja kuuntelevat toistensa ongelmia, muttet kuitenkaan oleta, että ystäväsi osaisi ratkaista ongelmat puolestasi tai että hänellä olisi kaikki vastaukset valmiina.

9. Et odota ystäväsi tekevän kaikkia suunnitelmia

Ystävyys toimii vastavuoroisesti. Pidät huolta siitä, että kysyt ystäväsi kuulumisia säännöllisesti ja ehdotat tapaamisia. Illanviettojen suunnittelu nojaa tasapuolisesti teidän kummankin harteilla.

Kunnioitat myös ystäviesi aikaa ja olet tapaamisissa ajoissa.

10. Hyväksyt, että ystävyytenne muuttuu

Et odota, että ystävyytenne pysyisi aina samanlaisena vaan annat sen elää elämäntilanteidenne mukana. Ymmärrät, että on normaalia, että ystävyydessänne tulee aikoja, jolloin näette usein ja aikoja, jolloin näette harvemmin. Annat ystävällesi tilaa ja arvostat hetkiä, jotka vietätte yhdessä.

 

Lähteet: Psychology Today, Buzzfeed, Huffington Post

Lue lisää ystävyydestä:

9 vinkkiä hyvään ystävyyteen
Mitä tehdä, kun kadehdin ystävääni?
Lopeta murehtiminen – 10 vinkkiä huolettomampaan elämään
Pirkko Lahti: ”Ystäväkirja ja kauniit runot ovat ihania lapsuusmuistoja”

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet hyvä ystävä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X