Hyvinvointi

Ostajan opas – näin valitset muotoilevat alusvaatteet

Alusvaatteet tasoittavat muhkuroita 
ja kaventavat siluettia. 
Ne estävät vaatteita takertumasta ihopoimuihin 
ja tuovat ryhtiä. Lue vinkit muotoilevien alusvaatteiden hankkimiseen.

Tukea alushousuilla – valitse oikea malli

Haluatko sujahtaa helpommin housuihisi? Toivoisitko mekkojen laskeutuvan kauniimmin?

Jos vastaat kyllä, satsaa tukialushousuihin. Ne voivat litistää mahaa, nostaa takapuolta, tasoittaa lantion ja vyötärön kuhmuja sekä sileyttää reisiä.

Ohutkankaisen vaatteen kanssa kannattaa valita saumattomat ja sileät alushousut. Pitsi sopii kuviollisten ja paksum pien vaatteiden seuraksi.

Mitä paksumpaa kangasta alushousut ovat, sen paremmin ne pysyvät paikoillaan. Runsasta tukea kaipaavan kannattaa valita keskipaksua kangasta. Paksuimpia kankaita kannattaa käyttää talvella.

Tukevat alushousut
Scandale-tukialushousut, 17,90 e, koot 34-52, Ellos.

Valitse tarpeeksi tiukat alushousut

Sovititko omaa kokoasi olevia tukialushousuja ja ajattelit niiden olevan liian pienet? Älä säikähdä. Tukialushousujen pitää olla hyvin napakatjoskus pukeminen voi tuntua jopa hieman työläältä. Alushousujen mitta otetaan lantion leveimmältä kohdalta, ei vyötärön mitan mukaan. Valitse siis oman kokosi mukaiset alushousut mittaamalla lantion ympärys.

Anna alushousujen vyötärön nousta ylös

Valitse alushousut, jotka ulottuvat vähintään vyötärön kohdalle tai jopa selkeästi sen yläpuolelle aina kylkiluihin asti.

Millaiset alushousut kannattaa valita, jos reidet pursuavat?

Jos reitesi pursuavat runsaasti lahkeista, valitse joko saumattomat tukialushousut tai alushousut, joissa on laskettu lahjelinja. Myös lahkeelliset alushousut ovat toimiva vaihtoehto.

Nainen riisuu paitaa
T-paidan kanssa sopii sileät, saumattomat rintaliivit, jotka muotoutuvat rinnan mukaan, Felinan liivit 75 e, koot C–F 65–85 ja alushousut 39 e, koot 
36–46. Trofen t-paita 49,50 e. Sulkakaulakoru, 79 e, sinikivinen kaulakoru, 79 e, ja 
hopeinen ranneketju 79 e, Syster P. Helmirannekoru 9,90 e, Glitter.

Miten valitset sopivat rintaliivit?

Mistä tiedät, että rintaliivien ympärysmitta on tarpeeksi napakka? Kokeile, montako sormea liivien ja vartalon väliin mahtuu. Ympärysmitta on sopiva, jos väliin sopii vain pari sormea.

Jos rintaliivit nousevat takaa, sovita pienempää ympärysmittaa ja suurempaa kuppikokoa. Valitse liivit uloimman hakaspituuden mukaan. Elastisuus antaa vähitellen periksi, ja näin sinulle jää kiristysvaraa.

Jos olkaimet tippuvat, valitse liivit, joissa olkaimet ovat lähempänä toisiaan. Tai kokeile y-olkaimista tai takaa ristiin menevä mallia.

Istuvuuteen vaikuttavat eniten ympärysmitan ja kupin sopivuus. Olkaimet antavat vain pientä lisätukea.

Isoille rinnoille leveäolkaimiset rintaliivit

Jos sinulla on suuret rinnat, valitse leveäolkaimiset liivit ja käytä tarvittaessa geelityynyjä estämään olkainten hiertämistä. Liivien leveä takakappale puolestaan ei uppoudu ihopoimujen väliin.

Keltainen alusasu
Kohottavat Dita Full Shaper -rintaliivien olkaimia voi säätää takaa ristiin, 64,95 e, koot 60–85 A–48, Change.

Kupin koko kuntoon

Jos rintasi tursuavat kupista tai jos kupin keskelle jää tyhjää tilaa, valitse isompi kuppikoko pienemmällä ympärysmitalla. Jos taas kuppiin jää tyhjää tilaa yläreunan ja sivusauman kohdalle, kuppikoko on liian suuri.

Kaarituki ihoa vasten

Kaarituki ei saa mennä rinnan päälle tai painaa kainalokuoppaa, vaan sen kuuluu ulottua helposti rinnan alapuolelle. Kaarituen tarkoitus on asettua kiinteästi ihoa vasten.

Nainen bodyhameessa
Pitsikoristeinen vartaloa 
tukeva bodyhame on kevyttä ja pehmeää pitsiä. Kupiton malli sopii erilaisille vartaloille, 74,95 e, koot S–XL, Triumph. Kaarituelliset Sorbet-liivit antavat tukea koko rinnan mitalle, 69 e, koot B 85–95, C–E 75–95, F–G 75–85, F 90. Alla Sorbet-alushousut, 29,50 e, koot S–XL, Patricia. Pitsitakki Britney Spears for Change.

Body lisää itsevarmuutta

Onko ongelmasi paitojen jämähtäminen kiinni ihopoimuihin? Tai vaatteiden liikkuminen niin, että vilauttelet tahtomattasi? Ratkaisu on klassinen body.

Body sopii kaikkien vaatteiden alle. Se tekee uumasta sutjakamman ja suojaa paitoja likaantumiselta.Vaikka bodyn pituutta voi säädellä sekä olkaimilla että hakaskiinnityksen avulla, body ei välttämättä sovellu erittäin pitkäselkäisille. Tällöin oiva vaihtoehto on bodypaita.

Bodypaita toimii topin tavoin mutta antaa lisätukea keskivartalolle ja lantiolle.

Kevyt pitsibody
Kevyt pitsibody ei hiosta, hakaskiinnitys, 149 e, koot B–E 75–90, Felina.

Juhliin ja helteeseen

Bodyt ja bodyhameet ovat omiaan juhlavaatteiden alle. Tukea antavat alusvaatteet estävät juhlakangasta liimautumasta ihoon kuumalla säällä ja suojaavat juhlavaatetta. Body valitaan rintaliivikoon mukaan.

Bodyhame
Siluettia muokkaava bodyhame tasoittaa vatsaa, lantiota ja reisiä. Se antaa myös tukea vyötäröön ja rintojen alle. Make up Essentials -body, 59,95 e, koot A-D 75-85, Triumph.

Bodyhame mekon kanssa

Jos mekkosi on ohutta kangasta, valitse sen alle sileä, kaaritueton tai saumaton bodyhame. Sileä ja lyhyt bodyhame käy myös pitkän juhlamekon alle. Pitsikoristeiset bodyhameet sopivat kuviollisten ja paksujen kankaiden alle. Koko on sama kuin vaatekokosi.

Lahkeellinen body
Reisiä ja vyötäröä tukevassa lahkeellisessa bodyssa on aukinainen haarakiila. Control Shape Lace -bodypuku, 79,95 e, koot XS-XXL, Change.

Lahkeellinen body housuille

Lahkeelliset bodyt sopivat housujen kanssa, mutta myös mekkojen ja 
hameiden seuraksi. Lahkeellinen body helpottaa oloa hiostavalla säällä. Haarakiilan on hyvä olla avonainen.

Nainen alusvaatteisillaan
Sculpting sensation shapewear highwaist panty -tukialushousut tukevat vatsaa, lantiota, takamusta ja kylkiä. Sileät lahkeensuut ovat ohuet ja joustavat eivätkä purista reisiin rajoja. 42,95 e, koot S-XL, Beauty-Full Darling -rintaliivit, 44,95 e, koot C75-H85, Triumph.

Laadukkaat alusvaatemateriaalit ovat pitkäikäisiä

Hyvät alusvaatemateriaalit ovat pehmeitä ja joustavia. Hyvälaatuinen pitsi ei kutita ja pysyy nukkaamattomana pitkään.

Alusvaateet tulisi pestä käsin tai pesupussissa hienosäätöohjelmalla. Hiki ja vartalorasvat hapertavat elastisia kankaita ja siksi hiki kannattaa huuhdella alusvaatteesta heti, jos sitä on tullut käytössä.

Vinkki! Sävytä kynnet alusvaatteisiin

Helposti levittyvä Treat-kynsilakka jättää heti sileän ja luonnollisen pinnan, 18,90 e/15 ml. Treat Collectionin 5-Free -kynsilakat eivät sisällä haitallisiksi luokiteltuja kemikaaleja. Sarja on myös gluteeniton ja vegaaninen.

Kynsilakka

Tiedustelut:

Change 020 749 6700, ellos.fi, Felina 010 4234270, Glitter 0400 388 317, Kappahl / Marsaana Communications 09 2522 6200, Lindex 020 142 2400, Marks & Spencer /Why Not Pr 040 550 115 517, Odd Molly Tintarella / 040 552 6580, Patricia 0400 418 831, Syster P 040 506 5933, Triumph 02 273 3644, Stockmann 09 1211, Trofe 040 900 4779, Vita Liberata ja Treat-kynsilakat 040 0126093.

Kuvauspaikka: Hilton Helsinki Strand.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ostajan opas – näin valitset muotoilevat alusvaatteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.