Päiväunet piristävät.

Päiväunien nukkumisesta ei kannata potea huonoa omaatuntoa – nokoset voivat edistää terveyttäsi

Testasimme päiväunille omistetun Nokoset by Fressi -uutuustunnin. Sinunkin kannattaa ummistaa silmäsi hetkeksi, sillä päiväunet tekevät hyvää aivoillesi ja terveydellesi.

Silmien sulkeminen päiväsaikaan parantaa terveyttä. Tutkimusten mukaan 15 minuutista 90 minuuttiin kestävät tirsat voivat edistää muun muassa aivojen toimintaa. Muisti ja luovuus kehittyvät, olet valppaampi ja paremmalla tuulella nukuttuasi päiväunet.

Nopeat nokoset voivat myös alentaa stressiä ja lisätä tahdonvoimaa sekä kärsivällisyyttä. Lisäksi päikkärien nukkuminen voi alentaa verenpainetta ja vähentää sydän- ja verisuonitauteja sekä tulehduksia.

Asiaan sisältyy myös mutta. Terveyshyötyjä ei saa pelkillä päikkäreillä vaan lisäksi sinun pitää nukkua hyvät yöunet.

Päiväunet eivät sovi kaikille

Päiväunia ei kannata nukkua väkisin. Osalle nokoset eivät tule luonnostaan ja tirsojen jälkeen olo on sekava ja tokkurainen. Syy voi johtua siitä, että ihmiset, jotka eivät yleensä nuku päiväunia, vaipuvat tirsojen aikana syvään uneen.

Jos kuulut edellä mainittuun joukkoon ja haluat nauttia päiväunien terveysvaikutuksista, voit kokeilla lyhyitä, enintään 15 minuutin päikkäreitä.

Toisille päiväunet tulevat luonnostaan. He eivät vaivu syvään uneen ja heräävät uniltaan virkistyneinä ja valppaina.

Sopivan siestan pituus on yksilöllistä. Suurimmalle osalle 20-30 minuuttia on riittävä aika silmien ummistamiseen. Eripituisia päiväunia nukkumalla löydät itsellesi toimivimman.

Lähteet: Time, Huffington Post.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Päiväunien nukkumisesta ei kannata potea huonoa omaatuntoa – nokoset voivat edistää terveyttäsi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X