Hyvinvointi

Parhaat alusvaatteet ovat huomaamattomat ja tukevat – suosi ostosoppaan vinkkejä

Juhlapukeutuminen alkaa vaatteiden alta. Parhaat alusvaatteet 
ovat huomaamattomat ja tukevat, samalla ne parantavat ulkonäköä. Lue lisää!

 Juhlan luonne ja alusvaate

Ota huomioon juhlasi luonne. Jos joudut esimerkiksi istumaan pitkään konsertissa tai illallisella, voi olla mukavampaa, että alusvaate ei purista vyötärön kohdalta. Silloin body tai matalat alushousut ovat mukavin vaihtoehto. Jos taas seisot paljon esimerkiksi cocktailtilaisuudessa hyvin tukevat ja korkeat alushousut tuovat olemukseesi myös lisäryhtiä.

Pitsialusvaatteen kanssa sopii hyvin sametti, tafti, farkku, nahka ja neulos

Pitsisissä alusvaatteissa on nyt myös vartaloa tukevia ominaisuuksia, joten romanttisuudesta ei tarvitse tinkiä. Ne vaativat kuitenkin enemmän juhlavaatteelta, koska pitsin ei ole yleensä tarkoitus näkyä vaatteen läpi. Pitsin kanssa sopivat hyvin sametti, tafti, farkku, nahka ja neulosta olevat kankaat. Toisissa asuissa koristeellinen ja kaunis pitsialusvaate voi jopa vilahtaa, jos se on tilaisuuden luonteen mukaan soveliasta.

Sopivat alusvaatteet arkeen ja juhlaan
Samettimekko 40 e, Lindex. Na-pakka tukialusmekko 50 e, koot 34–40 A–E ja ohut, kupiton tukialusmekko, 40 e, koot 36–50, Marks&Spencer. Kaulakoru 15 e, Lindex. Britney Spearsin kupiton tukialusmekko, 90 e, koot S–XL, Change.

Juhlarintaliivi on tukeva mutta kevyt

Balconette-mallinen juhlarintaliivi on parhaimmillaan tukevasta, mutta kevyestä kankaasta. Liivin pitsi on hyvin ohutta, joten sitä on helppo käyttää myös hieman ohuempien juhlavaatteiden kanssa.

Anna armoa kurveille oikeilla alushousuilla

Jotta vyötärölle ei jäisi alusvaatteen reunojen kohoumia, suosi alushousuja, joissa vyötärö osuu kapeimpaan kohtaan, lähemmäs rintaliivin ympärystä tai jotka ovat string-mallisia. Lahkeiden tulisi olla pehmeät tai saumattomat, jotta reidet eivät pursota. Reiteen ulottuvat ja kokonaan pakarat peittävät mallit ovat käytännöllisimpiä.

Sopivat alusvaatteet arkeen ja juhlaan
Rintaliivit 49 e, koot A70–85, B75–90, C65–90, D-E65-85, F65–80, ja alushousut 19 e, koot XS–XXL, Patricia. Neuletakki 208 e, Soft Goat. Rannekorut 109 e ja 169 e, ja korvakorut 139 e, Syster P. Kaulakoru 18 e, Glitter.

Ohutta ja saumatonta juhlaan

Mikään ei ole niin epämukavaa, kuin tarkastella peilistä juhlamekon läpi törröttäviä alusvaatteiden saumoja. Juhlavaatteet ovat usein arkivaatetta ohuempaa kangasta ja siksi kaikista käytännöllisimmät juhla-alusvaatteet ovatkin sileitä ja mahdollisimman saumattomia.

Muotoillut rintaliivit oikeassa koossa

Kun rintaliivi on oikean mallinen ja kokoinen, se istuu täydellisesti. Silloin rinnat eivät tursua eikä kuppiin jää ylimääräistä tilaa. Tässä kannattaa olla tarkka, sillä niin tai näin, se usein näkyy ohuen juhlavaatteen läpi vaikka sinulla olisi muuten huomaamattomat liivit. Nyrkkisääntö on tursuavalle isompi

kuppikoko pienemmällä ympärysmitalla. Ja jos tyhjää tilaa jää yläreunan ja sivusauman kohdalle, kokeile pienempää kuppikokoa. Kaarituen kuuluu ulottua rinnan alapuolelle kiinteästi.

Alushousut ovat kuin toinen iho

Saumattomat paperinohuet alushousut ovat napakat, mutta saumattomuutensa vuoksi eivät purista vyötäröä tai reisiä reunojen yli.

Sopivat alusvaatteet arkeen ja juhlaan
Britney Spearsin kevyesti topattujen rintaliivien olkaimet saa kolmella eri tavalla, 50 e, koot 65C–75G, Change. Tukea Waist Sculpt -tukialushousuilla, 35 e, koot 36–50, Marks&Spencer. Korvakorut 18 e ja rannekoru 7 e, Glitter. Kashmirneule 145 e, Soft Goat. Kääty 8,95 e, Montini. Kengät 145 e, Unisa. Paljettimekko 40 e, Cubus.

Liivit mekon mukaan

Juhlavaatteissa on leikkauksia joiden alla alusvaatteen tulisi pysyä piilossa. Rintaliivien malleja on monenlaisia, joten valitse ne juhla-asun kankaan, kaula-aukon ja selkämyksen mukaan.

Jos juhlavaatteesi on auki selästä valitse malli jossa olkaimia saa säätää niskan taakse. Tällöin silikoniolkaimet toimivat parhaiten. Koristepitsi tai muunlainen taidokkaasti tehty rintaliivin tai bodyn selkäosa, saa tietyissä asuissa näkyä.

Olkaimettomissa rintaliiveissä tulee olla hyvä pito ympäryksessä. Usein silikoninauhalla varustetut pysyvät paremmin päällä. Kannattaa pitää huolta myös siitä, että olkaimettomat rintaliivit eivät ole liian tiukat, sillä jos ne litistävät decolteeta, olkaimeton mekkokaan ei näytä hyvältä.

Body tukee vartaloa parhaiten

Juhla-alusvaate voi olla monikäyttöinen. Helpointa olisi valita itselle yksi hyvä, sileä ja hyvin vartaloa tukeva body. Musta on käytännöllisin väri, sillä se näkyy vähiten vaaleidenkin vaatteiden alta.

Sopivat alusvaatteet arkeen ja juhlaan
Kaarituellinen Bianca-body, 89 e, koot B80–90, C-D75-90, E-F75-85, Patricia. Kaulakoru 18 e ja korvakorut 15 e, Glitter. Rannekorut 9 e/kpl, Montini. Hame 40 e, Gina Tricot.

Tunnetko liivimallit? Tässä ostajan opas

Balconette antaa kauniin pyöreän muodon, tukee ja nostaa ylöspäin.

Full Cup peittää rinnan kokonaan ja antaa maksimaalista tukea ja liikkumattomuutta.

Half Cup on vinomuotoinen liivimalli, jossa on kevyt tuki ja joka työntää rintoja kohti toisiaan.

Push Up nostaa rintoja ja antaa suuremman vaikutelman povesta.

Stay Up on olkaimeton ja pysyy ylhäällä napakan ympäryksen ansiosta.

T-paitaliivi on sileä, tukeva ja mahdollisimman saumaton.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 22/2016.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat alusvaatteet ovat huomaamattomat ja tukevat – suosi ostosoppaan vinkkejä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.