”Seurasi suudelma, joka oli kuin nuorena” – 10 suomalaista paljastaa tärkeimmän rakkauteen liittyvän muistonsa 

Rakkautta löytyy kaikkialta. Pienistä teoista, yllättävistä tilanteista ja ohikiitävistä hetkistä.

Kysyimme Kotilieden Minunmedia-lukijayhteisön jäseniltä, mikä on heidän tärkein muistonsa rakkaudesta. Saimme paljon ihania kertomuksia rakkauden tunteista ja teoista. Valitsimme tähän 15 koskettavaa kertomusta.

1. Romanttinen remontti

”Elettiin lokakuuta 1978. Tulevan mieheni tavatessani hän oli aikaisemmin syksyllä ostanut asunnon, jota remontoi. Kun menin sinne käymään remontin keskelle, hän kysyi minulta mielipiteitä, miten haluaisin minkäkin kohdan. Ihmettelin sitä, ja hän vastasi minulle: ’Minä rakennan tätä sinulle.’ Siinä otettiin rakkauden ensi askeleet.”

2. Maailma ihan uusin silmin

”Olin 18-vuotias, kun aloin seurustella mieheni kanssa. Toukokuussa olimme olleet yhdessä pari kuukautta, kun hän sanoi: ’En ole koskaan ennen huomannut, että puihin kasvaa lehdet.’ Se oli rakkaudentunnustus nuorelta mieheltä, ihana lause, jota en unohda.”

3. Kolmen tunnin treffit

”Kun tutustuin nykyiseen elämänkumppaniini, hän yllätti minut ihanalla yhteisellä kaupunki-illalla. Menimme syömään kreikkalaiseen ravintolaan, ja ruokailua ja keskustelua jatkui yli kolme tuntia. Löysimme yhteisen sävelen, joka on jatkunut kaikki nämä vuodet. Se, että tuntee itsensä toisen silmissä tärkeäksi, tulee rakastetuksi ja saa toista rakastaa. Parasta on, että rakastamisen saa näyttää toiselle pieninäkin arjen tekoina.”

4. Suudelma oviaukossa

”Olimme olleet 38 vuotta naimisissa ja vietimme kahden kesää mökillä. Törmäsimme kuistin oviaukossa ja katsoimme toisiamme. Mieheni sanoi äkkiä: ’Mä rakastan sua’, ja minä siihen: ’Niin mäkin sua.’ Seurasi suudelma, joka oli kuin nuorena. Huh.”

5. Toinen kierros

”Edelliskesän ihastus tuli seuraavana kesänä samaan paikkaan jossa tavattiin, ja siitä se alkoi uudelleen.”

6. Kun kaikki on ohi

”Nuorena aikuisena minulla oli suhde, joka olisi pitänyt lopettaa, mutta hän osasi kiristää jatkamaan. Kevätaamuna kävelin sillalla joen yli ja jäin katselemaan, kun jäät lähtivät. Se oli mahtava, vapauttava tunne. Tunsin jotain lähtevän sisimmästäni, olin vapaa, itsenäinen aikuinen. Se oli siinä.”

7. Pienen hetken taika

”Ohikiitävä hetki nuoruudesta vuodelta 1964 järvenrannalla rantakoivun alla. Rakkauden tunne muistuu yhä, kun kuulen kappaleen Rantakoivun alla. Elämä on sittemmin vienyt muualle.”

8. Yllättävä elämänmuutos

”Puolisoni yllätti minut täysin, kun kertoi muuttavansa luokseni asumaan. Olimme seurustelleet noin vuoden verran ja asuimme 200 km päässä toisistamme. Näimme ainoastaan viikonloppuisin ja loma-aikoina, reissasimme kahden kaupungin väliä vuoron perään, mikä oli kummankin mielestä raskasta. Elimme 1990-lukua, jolloin töitä ei todellakaan ollut oikein missään, joten minut yllätti täysin, kun puolisoni irtisanoi itsensä ja muutti luokseni. Minusta se oli suurinta rakkautta, mitä koskaan olen saanut osakseni. Nyt avioliittoa on kestänyt 30 vuotta.”

9. Junamatka muutti paljon

”Salamarakastuminen kun olin lähdössä Interrail-matkalle. Laivalla ehdin juuri istahtaa penkille, kun takanani istuva nuori komea saksalaispoika kiinnitti huomionsa minuun ja minä häneen. ’Enemmän kuin meressä on hiekkaa, minä sinua rakastan – ja paljon, paljon enemmän.’ Seurustelu kesti etänä kolme vuotta, kunnes päätin, etten ollut vielä valmis avioon ja halusin edetä akateemisella uralla. Oli ihmeellistä kokea järjetön rakastuminen ensi kertaa.”

10. Rakkaus asuu arjessa

”Rakkaus on katse, joka yhdistää kaksi sydäntä keskellä arjen pyöritystä. Katseet kohtaavat, silmät syttyvät loistamaan ja hymy nousee suupieliin. Tämän voimalla jaksaa kohdata uusia haasteita. Toimii edelleen 16 vuoden jälkeen.”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: ”Seurasi suudelma, joka oli kuin nuorena” – 10 suomalaista paljastaa tärkeimmän rakkauteen liittyvän muistonsa 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X