Eroa hakenut Marita Taavitsainen Annassa: ”Avioliitossani on menossa harkinta-aika”

Marita Taavitsainen käy miehensä kanssa läpi eroprosessia, kertoo uusi Anna. Pariterapia on tuonut vaikeaan tilanteeseen uusia näkökulmia.

Marita Taavitsainen sai elää täydellisen rakkaustarinan miehensä Tomin kanssa. Pikkulapsiarjen myötä pari alkoi ajautua yhä kauemmas toisistaan ja nyt liitossa on aikalisä, kertoo uusin Anna.

Erotako lopullisesti vai yrittääkö vielä?

”Jätin maaliskuussa erohakemuksen, joten avioliitossani on nyt harkinta-aika menossa. Minulla ja miehelläni Tomilla on kaikesta huolimatta paremmat välit keskenämme kuin vuosiin. Asumme saman katon alla ja pystymme puhumaan asioista avoimesti.

Olen elämäni vaikeimman ratkaisun edessä. En koe vielä eronneeni, sillä tällä hetkellä harkitsemme Tomin kanssa sitä, mikä lopullinen ratkaisumme on: ero vai avioliiton jatkaminen.

Ykkösasia meille molemmille on turvata lapsille mahdollisimman hyvä arki parisuhteemme statuksesta riippumatta”, Taavitsainen sanoo Annassa.

Marita Taavitsainen on aloittanut puolisonsa kanssa pariterapian.

”Se tuntuu oikealta ratkaisulta. On helpompi puhua vaikeista asioista, kun mukana on ulkopuolinen ihminen antamassa uusia näkökulmia.”

Taavitsainen kertoo haastattelussa, että syy vaikeuksille on tavallinen: yhteisen ajan puute. Vaikka suhde alkoi täydellisenä rakkaustarinana, pikkulapsiarki ei ole päästänyt paria helpolla.

”Hullaannuimme toisiimme, kun Tomi oli kuvaajana Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Olin umpirakastunut, kun menin naimisiin 40-vuotissyntymäpäivänäni elokuussa vuonna 2008. Suhteemme huipennus oli ensimmäisen tyttäremme syntymä vuosi häiden jälkeen.

Kaikki meni kuin elokuvissa siihen asti, kunnes koitti pikkulapsiarki. Viime vuosien aikana olemme ajautuneet yhä kauemmaksi toisistamme. Syy tähän on tavallinen: yhteisen ajan puute. Emme ole juuri käyneet kahdestaan treffeillä sen jälkeen, kun toinen lapsemme syntyi kuusi vuotta sitten. Kumpikin meistä on keskittynyt omiin töihinsä ja kodin arjen pyörittämiseen.

Nyt joudumme kysymään toisiltamme, mikä rooli meillä on toisillemme aviopuolisoina. Olemmeko pelkästään vanhempia? Onko kipinää välillemme mahdollista löytää uudelleen?

Mielessäni risteilevät monenlaiset tunteet: suru, hämmennys, rakkaus, pettymys, toiveikkuus, helpotus ja kiintymys. Aika näyttää, mihin ratkaisuun päädymme – toivottavasti oikeaan”, Taavitsainen sanoo Annassa.

Annan juttu: Avioeroa hakenut Marita Taavitsainen: ”Olen elämäni vaikeimman ratkaisun edessä”

 

Lue myös:

Annika, 52, eron jälkeen: ”Opin, että voin olla yksin ja silti tosi onnellinen”
Anna: Vanhempien ero jätti jälkensä tv-kokki Pipsa Hurmerintaan
Onko häpeä tuttu tunne? Älä anna sen kontrolloida elämääsi – näin pääset häpeästä eroon
Heli Vaaranen oppi ettei rakkaus perheessä pääty eroon
Avioero: ”Jätetylle ero voi olla valtava shokki”

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.