Ex-tangokuningatar Kirsi Ranto Annassa: ”Paranin, kun aloin kohdella itseäni lempeämmin”

Entinen tangokuningatar Kirsi Ranto kertoo tuoreessa Annassa, miten hän vakavasti sairastuttuaan löysi elämäntavan, joka auttoi häntä parantumaan. Jo aiemmin hän oli löytänyt lohtua mielelleen muun muassa enkelihoidoista ja Äiti Amman henkisestä työstä.

Kirsi Ranto kertoo uudessa Annassa, miten viisi vuotta sitten automatkalla hänestä tuntui kuin hänen kehonsa oli mennyt lukkoon. Puhe- ja lauluääni muuttuivat katkonaiseksi narinaksi.

”Minulla todettiin spasmodinen dysfonia ja lääkäri sanoi minulle, että voin unohtaa laulamisen. Diagnoosi oli minulle järkytys, sillä laulaminen on ollut minulle paitsi ammatti myös tärkein keino ilmaista itseäni”, Kirsi kertoo Annassa.

Lääkäri ehdotti Kirsille hoidoksi äänihuuliin pistettävää botoxia. Pistoksia olisi todennäköisesti pitänyt ottaa koko loppuelämä.

”En suostunut hoitoihin. Halusin luottaa siihen, että kehoni alkaisi parantaa itse itseään, kunhan annan sille siihen mahdollisuuden.”

Kirsi huomasi, että oireet vähenivät, kun hän alkoi kohdella itseään lempeämmin. Kahden vuoden päästä diagnoosista hän pystyi taas laulamaan aivan kuten ennen diagnoosia. Lääkitystä hän ei käyttänyt.

”Uskon, että parantumiseeni vaikutti se, että sairastumisen jälkeen aloin kiinnittää yhä enemmän huomiota elintapoihini. Kun aloin nukkua hyvin, minun teki mieli myös syödä ja liikkua tavoilla, jotka tukevat hyvinvointiani. Nykyään kuuntelen herkällä korvalla kehoani. Se kertoo, mitä se milloinkin tarvitsee”, Kirsi pohtii.

”Elämässä on muutakin kuin se, mitä silmillä pystyy näkemään”

Kirsi kertoo Annassa, että henkisyys on vuosien myötä noussut suureen rooliin hänen elämässään.

Kirsi Ranto parantui alettuaan kohdella itseään paremmin”Näkymättömän maailman olemassaolo aukesi minulle, kun tapasin enkelitulkintoja tekevän naisen heinäkuussa 2005. Enkelikorttien avulla nainen osasi kertoa minusta sellaisia asioita, joita en ollut koskaan kertonut kenellekään. Se on ollut yksi elämäni puhdistavimpia kokemuksia. Ymmärsin, että elämä on paljon muutakin kuin se, mitä pystymme silmillämme näkemään”, Kirsi muistelee Annan jutussa.

Myöhemmin Kirsi löysi lohdun myös Äiti Amman henkisestä työstä.

”Matkustin tapaamaan häntä Intiaan hänen ashramiinsa eli henkiseen keskukseensa. Olen sittemmin käynyt Intiassa yli 10 kertaa. Muutamia vuosia harkitsin muuttavani ashramiin pysyvästi. Päätin kuitenkin jäädä Suomeen, sillä minusta alkoi tuntua siltä, että aika voisi olla pikkuhiljaa kypsä parisuhteelle.”

Pari vuotta tämän päätöksen jälkeen Kirsi kohtasikin uudestaan jo nuoruudesta tutun muusikko ja säveltäjä Mika Toivasen. Yhteinen työprojekti sai parin tajuamaan, kuinka paljon heillä onkaan yhteistä, ja he avioituivat viime kesänä. Kirsille on tärkeää, että tuore aviomies jakaa hänen kanssaan samat arvot ja kiinnostuksen henkisiin asioihin.

”Minulle tuli lämmin olo, kun Mika kertoi, että hänkin on käynyt Intiassa tapaamassa Äiti Ammaa, minun henkistä opettajaani. Olemme sittemmin käyneet yhdessä Intiassa, ja Ammasta on tullut Mikallekin tärkeä osa hänen henkistä polkuaan”, Kirsi kertoo Annassa.

 Lue Annan juttu: Kirsi Ranto tuoreesta avioliitostaan muusikko Mika Toivasen kanssa: ”Suhde syveni muutamassa kuukaudessa rakkaudeksi”

Avainsanat

Keskustelu

Puolihuolimattomasti mainitaan enkelihoidot, niin kuin ne muka olisi joku oikea asia. Ei ole. Pieni kritiikki olisi paikallaan siellä toimituksessa. Täysin järjettömät enkelihoidot ovat kamalaa huijausta, enkä ymmärrä kuinka se edes voi olla laillista? Amman halaukset taas on omalaatuinen hörhöbisnes, joka jostain kumman syystä vetää länsimaalaisia kovasti puolelleen. Mikä ihmisiä vaivaa? Miksi pitää uskoa aivan järjettömyyksiin, ja vielä tuhlata rahansa niihin, kun on olemassa ihan oikeitakin asioita ja apuja?

Kommentoi juttua: Ex-tangokuningatar Kirsi Ranto Annassa: ”Paranin, kun aloin kohdella itseäni lempeämmin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X