Inkivääri, kaneli, neilikka… Nämä kotikeittiön arkiset ainekset ovatkin seksimausteita: Voivat lisätä halua ja kestävyyttä

Näillä mausteilla haluat jatkossa maustaa ruokasi! Lemmenlääkkeitä ei tarvitse etsiä kaukaan, kun moni tuikitavallinen mauste voi tutkitusti parantaa kumppanin kanssa jaettuja intohimoisia hetkiä.

Seksihalut lisääntyvät, impotenssiongelmat katoavat ja kestävyys lisääntyy, kun ruokansa osaa maustaa oikeilla mausteilla – näin väittää kasvitieteilijä Sinikka Piippo teoksessa Rakkauden rohdot – Eroottista elinvoimaa kasveista. Piipon mukaan vuosisatojen ajan lemmenrohtoina käytetyt yrtit ja mausteet todella toimivat. Suurin osa niistä vaikuttaa fysiologiaamme tai mieleemme tavalla, joka lisää seksuaalista hyvinvointia.

Lue myös: Mies, näin saat naisen syttymään – 4 vinkkiä tulikuumaan seksiin

Poimimme kirjassa esitellyistä yli sadasta lemmenlääkkeestä viisi tavallista maustetta, jotka saattavat jo löytyä keittiösi kaapeista. Toisivatko nämä mausteet lisää intohimoa sinunkin vällyjesi väliin?

Inkivääri piristää ja lisää sperman tuotantoa

Aasiassa ja Tyynellämerellä on tiedetty jo satoja vuosia, että inkivääri on tehokas lääke lemmenpulmiin. Nykykäsitykset tukevat muinaisia uskomuksia, sillä inkivääri parantaa verenkiertoa, piristää ja poistaa uupumusta. Inkivääri lisää sperman tuotantoa ja lämmittää kehoa.

Inkivääri myös vähentää liiallisen serotoniinin vaikutuksia. Mikäli aivossa on liikaa serotoniinia, seksuaalinen halu voi vähentyä ja kyky saada orgasmi heikkenee.

Inkivääriä saa monessa muodossa. Sitä voi ostaa tuoreena juurakkona, ja raastaa esimerkiksi ruokiin. Kokeile esimerkiksi inkiväärilohta tai inkivääri-juuresvuoka lemmennostattamiseen, tai valmista herkullinen inkiväärijuoma. Kaupasta löytyy myös niin inkiväärikapseleita, -jauhetta, -tabletteja kuin -teetäkin.

Myös inkivääriöljystä voi olla apua makuuhuoneessa, sillä haihtuvan öljyn tuoksu lisää seksuaalista halua miehissä.

Mikäli käyttää sydän-, diabetes- tai verenohennuslääkitystä, inkiväärin kanssa pitää olla tarkkana, sillä inkivääri voi sekoittaa lääkityksen. Suuret määrät inkivääriä voivat myös aiheuttaa rytmihäiriöitä, eikä inkivääriä saa käyttää suuria määriä raskauden aikana.

Lue myös: Mies, nämä seksiyrtit voivat kohottaa potenssia

Hyppysellinen korianteria ruokaan, kun seksi ei kiinnosta naista

Korianteria on käytetty suitukkeena seksuaalimagiassa ja se on ollut monissa kulttuureissa lemmenruokien- ja juomien ainesosa.

Nykytietämyksen mukaan korianteri voikin parantaa naisten seksuaalista halua varsinkin vaihdevuosien aikana. Korianteri auttaa myös erektiohäiriöihin ja lisää sperman määrää.

Korianteri parantaa mielialaa ja rentouttaa. Se myös lievittää stressiä, ahdistusta ja päänsärkyä, jotka voivat aiheuttaa haluttomuutta.

Pieninä määrinä korianterin siemenet stimuloivat ja poistavat väsymystä, mutta annostuksen kanssa pitää olla tarkkana, sillä liian suurina määrinä siemenet turruttavat.

Mausta korianterilla esimerkiksi lohi tai sämpylät, tai valmista korianterihummusta lempeä nostattamaan. Korianterin lehtiä voi käyttää myös osana erilaisia ruokia. Lisäksi korianteria voi juoda teenä.

Suuri määrä korianterin siemeniä voi olla lievän narkoottista, joten niiden nauttimisen kanssa kannattaa olla tarkkana.

parempaa seksiä mausteilla, nämä mausteet parantavat seksielämää, seksi, mausteet, ruoka

Seksuaalista kyvykkyyttä kanelista

Kanelia on käytetty jo pitkään nostattamaan libidoa ja parantamaan seksielämää. Se on hieman estrogeeninen mauste, joka todennäköisesti lisää seksuaalista kyvykkyyttä. Kaneli lisää myös diabetesta sairastavien miesten hedelmällisyyttä ja kyvykkyyttä.

Kanelia voi nauttia esimerkiksi erilaisissa ruoissa tai syödä kapseleina. Herkuttele esimerkiksi bataattikanelilaatikolla tai kanelilatella, kun kaipaat kipinää seksielämääsi.

Myös kaneliöljy lisää aistillisuutta ja sen tuoksu voi auttaa impotenssiin. Öljy on kuitenkin tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön. Sitä voi lisätä esimerkiksi muutaman tipan petivaatteisiin. Kaneliöljyä voi myös hieroa penikseen sen stimuloimiseksi.

Rentouttavan ja miehen seksihaluja nostattavan selkähierontaöljyn saa valmistettua helposti, kun lisää yhden tipan kaneliöljyä ruokalusikalliseen kasviöljyä. Öljyn käyttö kannattaa kuitenkin aloittaa varovasti, sillä joillakin öljy saattaa ärsyttää ihoa ja limakalvoja.

Kanelia ei pidä nauttia kohtuuttomia määriä, sillä suuret annokset voivat aiheuttaa muun muassa munuaistulehdusta ja ripulia. Raskauden aikana kanelia ei saisi nauttia lainkaan, sillä se voi aiheuttaa keskenmenon.

Lue myös: Tajunnanräjäyttävä orgasmi naiselle? Tämä helppo harjoitus saa ihmeitä aikaan

Mausteneilikka auttaa seksuaaliseen kylmyyteen

Ayuervedassa eli perinteisessä intialaisessa terveysopissa, Indonesiassa ja antiikin Kreikassa mausteneilikalla on ollut lukuisia erilaisia lääkinnällisiä käyttötarkoituksia. Sitä on käytetty myös toistuvasti afrodisiakkina eli lemmenrohtona.

Mausteneilikka lämmittää ja piristää, ja sen uskotaankin auttavan niin seksuaaliseen kylmyyteen ja kuin impotenssiinkin. Mausteneilikka parantaa verenkiertoa koko kehossa ja stimuloi sukuelimiä.

Kannattaa kokeilla mausteneilikan ja kanelin yhteisvaikutusta, sillä ne tehostavat toisiaan. Neilikkaa voi käyttää joko mausteena tai juoda teenä 1–2 kupillista päivässä.

Neilikkan käytön kanssa pitää olla varovainen, mikäli käytää esimerkiksi verenhyytymislääkitystä, sillä neilikka vaikuttaa monien lääkkeiden aineenvaihduntaan.

Mustapippuri lisää seksuaalista aktiivisuutta

Pippuria on käytetty Intiassa vuosisatoja paitsi mausteena myös lääkkeenä ja lemmenrohtona. Mustapippuria onkin kutsuttu rakkauden mausteeksi.

Ruoat kannattaa maustaa runsaalla mustapippurilla silloin, kun haluaa lisää seksuaalista kestävyyttä. Mustapippurista voikin olla apua esimerkiksi impotenssiin.

Mustapippuri myös virkistää verenkiertoa koko kehossa, lämmittää elmistöä ja lihaksia ja aktivoi hermostoa. Mustapippurista voi olla apua myös päänsärkyyn, stressiin ja unettomuuteen, jotka voivat viedä pois seksihaluja.

Lisäksi hiirikokeissa on saatu osviittaa siitä, että mustapippuri voisi lisätä seksuaalista aktiivisuutta.

Mustapippuriöljyn tuoksu puolestaan rohkaisee ja energisoi, ja se poistaa estoja, tunnekylmyyttä ja seksuaalista heikkoutta.

Mustapippuria on kuitenkin käytettävä kohtuudella, sillä pippuri kohotaa verenpainetta. Suurina määrinä syötynä se voi myös aiheuttaa pahanlaatuisia kasvaimia. Suuret annokset ovat myös myrkkyä maksalle, vaikka pienet annokset ovatkin maksalle hyväksi.

Lähteet: Sinikka Piippo: Rakkauden rohdot – Eroottista elinvoimaa kasveista (Minerva 2019)

Keskustelu

Käytän noita kaikkia lähes joka sapuskassa jota syön ja/tai tarjoan kaikille tuttavilleni. Olen 35v ja neitsyt.

Kiitoksia tiedoista!
Pakko sanoa että harvemmin naikkosten lehtiä luen, mutta kiva päästä testaileen emännän kanssa.
Toimituselle kiitos

Kommentoi juttua: Inkivääri, kaneli, neilikka… Nämä kotikeittiön arkiset ainekset ovatkin seksimausteita: Voivat lisätä halua ja kestävyyttä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X