Mikä on Facebook Dating? Selvitimme, miten somejätin ”Tinder” toimii  

Kyllästyttääkö Tinder? Kokeile Facebook Datingiä, joka lupaa tehdä deittailusta helppoa. 

Oletko kalunnut jo kaikki deittisivustot läpi tuloksetta? Somejätti Facebook on tuonut markkinoille oman ratkaisunsa ongelmaan. Facebook Dating auttaa parinmetsästyksessä ja kertoo yhdistävänsä ihmisiä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita.

Selvitimme, mikä houkuttelevalta kuulostava Facebook Dating oikeastaan on – ja miten Facebook Dating toimii näin koto-Suomesta käsin.

Lue myös: Miten Tinder toimii? 5 vinkkiä Tinderin käyttämiseen

Miten Facebook Dating aktivoidaan?

Facebook Dating on erikseen käytettävä laajennus Facebookin puhelinsovelluksessa. Laajennus täytyy aktivoida puhelimessa sovelluksen kautta. Palvelun löytää näin:

 1. Kirjaudu Facebook-tilillesi puhelimellasi.
 2. Androidissa klikkaa yläpalkin oikeassa kulmassa näkyvää kolmea viivaa, josta pääset valikkoon. iPhonessa kolme viivaa löytyy alapalkin oikeasta kulmasta.
 3. Klikkaa Dating-kohtaa ja paina ”aloita”.
 4. Palvelun löytää myös kirjoittamalla Facebookin hakukenttään ”Facebook Dating”.

Miten profiili luodaan Facebook Datingiin?

Aktivoimisen jälkeen Dating hyödyntää olemassa olevan Facebook-profiilin tietoja, minkä vuoksi deittiprofiilin luominen on nopeaa. Dating seuraa, mistä tapahtumista olet ollut Facebookissa kiinnostunut ja tarjoaa mahdollisiksi matcheiksi samanhenkisiä ihmisiä. Kuulostaa helpolta, eikö? Profiilin voi luoda näin:

 1. Paina ”aloita”. Seuraa palvelun ohjeita profiilin luomiseksi. Profiili on erillinen tavallisesta Facebook-profiilistasi.
 2. Jaa sijaintisi ja valitse itsellesi kuva. Palvelu hyödyntää Facebook-profiilisi tietoja deittiprofiilin luomiseksi, mutta voit itse määritellä, mitkä tiedot haluat profiiliisi näkyviksi. Voit myös lisätä enemmän tietoa ja kuvia itsestäsi. Voit esimerkiksi kertoa profiilissasi pituutesi, ammattisi, mahdollisten lapsiesi määrän, koulutustasosi, tupakoitko ja juotko alkoholia.
 3. Kun olet tyytyväinen, paina ”valmis”.

Lue myös Anna.fi: Tinderistä uuden rakkauden löytänyt Sari Havas: ”Olen ihmeissäni, että vieläkin voi tuntea näin vahvasti”

Miten Facebook Dating toimii?

Facebook Datingin käyttö on helppoa ja sen oppii nopeasti. Palvelu näyttää yksitellen eri henkilöiden profiileja.

 1. Aloita selailu. Jokaisen profiilin kohdalla voit päättää, pidätkö näkemästäsi. Paina sydän, jos pidät ja X-merkkiä, jos et.
 2. Jos olette molemmat painaneet toisillenne sydämen, saatte osuman eli niin kutsutun matchin. Nyt voitte aloittaa keskustelun toistenne kanssa!
 3. Voit selata kaikkia matchejasi sovelluksen yläpalkista.
 4. Etkö ole tyytyväinen tarjontaan? Selaa profiilisi pohjalle ja paina ”vastaa kysymykseen”. Kun vastaat palvelun kysymiin lisäkysymyksiin, Facebook Dating osaa paremmin suositella sinulle potentiaalisia kumppaneita.

Kyllästyttääkö? Näin poistat deittiprofiilisi

Jos Facebook Dating ei aivan ollutkaan sitä, mitä ajattelit, ei hätää. Deittiprofiilin poistaminen on helppoa eikä sen poistaminen poista tavallista Facebook-tiliäsi.

 1. Mene Facebook Dating -palvelun asetuksiin. Klikkaa yleisiä asetuksia.
 2. Paina ”poista tili”. Valitse vielä syy profiilin poistolle ja olet valmis!

Muut lähteet: Facebook, Lifewire, About Facebook

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mikä on Facebook Dating? Selvitimme, miten somejätin ”Tinder” toimii  

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X