Tajunnanräjäyttävä orgasmi naiselle? Tämä helppo harjoitus saa ihmeitä aikaan

Naisten orgasmivaikeudet ovat tavallinen pulma suomalaisissakin makuuhuoneissa. Löytyykö täydellinen orgasmi naiselle näillä keinoilla?

Naisten orgasmiongelmat ovat arkipäivää niin monelle sinkulle kuin parisuhteessa elävällekin. On naisia, jotka eivät ole vielä koskaan päässeet nautinnon huipulle, ja on monia, joilla orgasmi on suuren työn takana.

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström listaa kirjassaan Iso O – Harjoituskirja vinkkejä siihen, miten naiset voisivat kokea orgasmin joko yksin tai yhdessä. Poimimme alle kolme vinkkiä tajunnanräjäyttävän orgasmin tavoitteluun.

Lue myös: Mies, näin saat naisen syttymään – 4 vinkkiä tulikuumaan seksiin

Naisten orgasmiongelmat eivät ole harvinaisia

Naisten orgasmiongelmat ovat varsin tavallisia. Siinä missä jopa 93 prosenttia miehistä saa rakastellessa useimmiten orgasmin, naisten kohdalla luku jää 46 prosenttiin.

Asia on syytä ottaa vakavasti, sillä orgasmit vaikuttavat keskeisesti seksuaaliseen nautintoon. Vuonna 2016 julkaistun FINSEX-tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka kokivat seksin aikana orgasmin, olivat tyytyväisempiä yhdyntöihinsä kuin ne, jotka eivät  saavuttaneet huippua.

Ennen kuin lähtee tavoittelemaan aiempaa tyydyttävämpää seksielämää, kannattaa raivata esteet pois nautinnon tieltä. Suorituspaineita voi pyrkiä vähentämään esimerkiksi erilaisilla rentoutusharjoituksilla. Omaan kehoon tutustuminen tuo itsevarmuutta muuttuvissa elämäntilanteissa. Positiivisen minäkuvan kehittäminen ja stressin hoitaminen helpottavat myös seksistä nauttimista.

Orgasmia tavoitellessa kannattaa myös muistaa olla itselle lempeä. Vaikka kohdalle saattaa sattua epäonnistumisia, on tärkeää muistaa, että jokainen nainen on arvokas juuri omana itsenään.

”Et ole huono, olet matkalla”, Marja Kihlström summaa kirjassaan.

Naisten orgasmiongelmat eivät ole harvinaisia. Syntyykö tajunnanräjäyttävä orgasmi naiselle näillä nikseillä?

Nainen, treenaa lantionpohjanlihakset kuntoon

Orgasmin tavoittelussa vahvoista lantionpohjanlihaksista on apua. Siksi naisen kannattaa opetella tunnistamaan lantionpohjanlihaksensa ja vahvistaa niitä. Kun lantionpohjanlihakset ovat vahvat, ne ovat myös tuntoherkemmät ja orgasmin kokeminen voi voimistua. Tämä puolestaan lisää seksuaalista nautintoa.

Tuloksia alkaa näkyä jo 6–8 viikon kuluttua lantionpohjalihasten treenaamisen aloittamisesta, kolme kuukautta kestänyt harjoittelu puolestaan vahvistaa lihaksia tutkimusten mukaan merkittävästi.

Lue myös Annasta: Vahvista lantionpohjan lihaksiasi ja saat parempaa seksiä

Seksileluilla särmää makuuhuoneeseen

Ensimmäinen askel kohti täydellistä orgasmia on oman kehon hyväksyminen ja siitä nauttimaan opetteleminen. Marja Kihlström ohjeistaa tutustumaan vartaloon ja sen sopukoihin niin itsenäisesti kuin yhdessä kumppaninkin kanssa.

Yksi askel kohti oman nautinnon huippua voi olla seksiapuvälineiden eli seksilelujen ottaminen mukaan sänkyyn. Niitä voi käyttää niin yksin kuin kumppaninkin kanssa. Sopivan seksilelun löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Sellaisen etsimisen voi aloittaa kysymällä itseltään esimerkiksi seuraavat kysymykset:

  • Oletko kokeillut seksileluja aikaisemmin? Mitä haluaisit kokeilla?
  • Millaista stimulaatiota haluat? Haluatko klitoris-, emätin- vai anusstimulaatiota vai kenties kaikkia näistä?
  • Millaisista materiaaleista pidät? Haluatko värinää?
  • Millaisia seksileluja haluaisit käyttää yhdessä mahdollisen kumppanisi kanssa?

Orgasmiharjoitus: Orgasmi kumppanin sylissä

Mikäli naisen on vaikea saada orgasmia kumppanin kanssa tai ylipäänsä, tutkimusmatkalle omaan nautintoon kannattaa lähteä erilaisten harjoitusten avulla. Marja Kilström esittelee seuraavan harjoituksen kirjassaan Iso O – Harjoituskirja.

Nainen, tee näin: 

  1. Pujahda kumppanisi syliin tai kainaloon hyväilemään itseäsi. Voitte olla seisaaltaan, makuultaan tai istualtaan, tärkeintä on olla lähekkäin, jotta kokemuksesta tulee yhteinen.
  2. Kosketa itseäsi tavalla, joka tuntuu hyvältä. Pyydä kumppaniasi antamaan sinulle täysi työskentelyrauha. Mikäli onnistut saamaan orgasmin, nauti täysillä.
  3. Seuraavilla kerroilla voit pyytää kumppaniasi osallistumaan harjoitukseen aktiivisemmin. Kerro hänelle, miten ja mistä haluaisit hänen hyväilevän sinua samalla, kun tyydytät itseäsi. Haluaisitko hänen koskettavan tai suutelevan sinua tai esimerkiksi käyttävän jotakin seksilelua? Muista, että sinä olet edelleen pääroolissa.

Lähteet: Marja Kilström: Iso O – Harjoituskirja (Kosmos 2019), Väestöliitto

Keskustelu

Elämme yhteiskunnasssaa ja ajassa, missä minkäänlaiset sanat ja teot eivät riiitä.
Onko ihminen vierautunut jo itsestäänkin, ettei älyä itse, milloin minkäkin paikan räplääminen saa nautintoa aikaan.
Seuraavana pitää varmaan saada orkku, joka lennättää naisen maatakiertävälle radalle.
Jep jep, se siitä.

Ihan kiva, mutta näyttäisikö joku sen tutkimuksen, jonka mukaan emättimen ulkopuolella sijaitsevat lantionpohjalihakset muka lisäisivät orgasmikykyä. Moisen olettamuksen mukaan myös vatsalihasten harjoittelun pitäisi parantaa naisen kykyä saada orgasmi, koska suorat vatsalihakset lähtevät häpyluusta läheltä klitorista. Moisesta ei kuitenkaan kukaan puhu mitään.

Lantion pohjan lihakset ovat todellakin emättimen ulkopuolella. Ihan siinä ympärillä. Juuri siksi ne ovat tärkeät. Vahvat lihakset pitävät emättimen ryhdissä ja lihasten vahvistuessa myös niiden hermotus lisääntyy. Klitorishan ei ole pelkkä häpykieli, vaan emättimen ympärillä, juuri siellä missä ne lihaksetkin ovat, sijaitseva paisuvaiskudoksen muodostama elin. Kannattaa katsoa uudehkosta anatomian oppikirjasta. Emättimen limakalvo sen sijaan yksinään ei ole mikään erityisen tuntoherkkä alue. G -pisteeseen saa uskoa, jos haluaa mutta se ei ole mitenkään saletti. Paineenvaihtelun aiheuttama mielihyvä voimistuu, kun lihakset ovat vahvat. Kun naisella on vahvat lihakset lantionpohjassa, sen tuntee mieskin. Muuten – miehillekin suositelleen saman seudun jumppaamista. Sitten siitä anatomian kirjasta voisi vielä katsoa, miten naisen lantion ligamentit ja hermot kulkevat. Alavatsan lihaksilla, klitoriksella ja häpyhuulilla on yhteistä hermotusta. Tästä ei ole taidettu kanssasi puhua, koska et ole aikaisemmin kysynyt keneltäkään?

Kommentoi juttua: Tajunnanräjäyttävä orgasmi naiselle? Tämä helppo harjoitus saa ihmeitä aikaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X