Näyttelijä Kirsti Wallasvaara rakastui nuorempaan mieheen: ”Rakkaus ei katso ikää”

Näyttelijä Kirsti Wallasvaara, 74, rakastui vuosia sitten itseään huomattavasti nuorempaan mieheen. Suhde on kestänyt myös syöpähoidot, vaikka aina välillä Kirsti on esittänyt rohkean kysymyksen.

Näyttelijä Kirsti Wallasvaara on kokenut ihmissuhteissaan monenlaista. Intohimoa, epävarmuutta, syttyvää kiinnostusta. Hän on rakastanut ja tullut rakastetuksi.

Rakkaus on saanut Kirstin ottamaan myös riskejä. Kun hän tutustui nykyiseen kumppaniinsa Jari Kilposeen, Kirsti oli 50-vuotias, Jari 34.

Kohtaaminen diskossa

Diskovalot välkkyivät ja ihmiset tanssivat, kun Kirsti ja Jari tapasivat 25 vuotta sitten.

Jari oli liikkeellä autolla ja tarjosi Kirstille yökerhosta kyytiä kotiin. Ennen lähtöä Kirsti pyysi Jaria kavereineen teatterille katsomaan näytelmää Kevään herääminen.

Ainut joka tuli, oli Jari.

Kirsti ei ollut ajatellut etukäteen, mistä näytelmä kertoo. Niinpä hän huomasi istuvansa Jarin vieressä katsomassa esitystä, jossa äiti ihastuu poikansa kaveriin. Kirsti ja Jari seurasivat esitystä hämmentyneinä.

Vieressä istuva artesaani-puusepäksi opiskeleva mies vetosi Kirstiin. Jari oli hyvin fyysinen.

”Ihmettelin, millaista sähköisyyttä hänessä oli. Hyvä, ettei tukkani noussut pystyyn.”

Sukulaiset eivät heti hyväksyneet suhdetta

Suhteen kehittyminen vei aikaa, sillä Kirsti vastusteli, mutta Jari oli sinnikäs. Nyt Kirstistä tuntuu, että rakkaus on kummallisten sattumusten summa.

”Jokaisella meillä on oma elämänhistoriamme, tietty elämäntilanne. Ja sitten yhtäkkiä tapahtuu jotakin ihmeellistä.”

Aluksi Kirstiä jännitti tutustua Jarin läheisiin, sillä ilmassa oli ennakkoluuloja. Sittemmin aika on tehnyt tehtävänsä, ja Jarin sukulaisista on tullut Kirstille tärkeitä. Kirstin lapset suhtautuivat äitinsä uuteen puolisoon heti hyvin.

”He ovat suvaitsevaisia. Minun miessuhteeni eivät ole kummastuttaneet heitä.”

Nykyisin Kirsti ajattelee, että vielä kahdeksankymppinenkin voi ja saa rakastua. Sosiaalisista paineista ei pidä välittää, jos rakkaudelle on mahdollisuus ja jos se tuntuu oikealta.

”Ihmiset valitsevat kuka mitäkin. Ei se elämä mene ihan vain niks ja naks. Rakkaus ei katso ikää.”

Syöpä yllätti

Syksyllä 2015 Kirsti huomasi, että hänen toinen rintansa oli muuttunut.  Se oli niin erilainen, että Kirsti käveli terveyskeskukseen.

”Tiedustelin, mihin rintasyöpää sairastavan pitää mennä.”

Tieto sairaudesta yllätti, sillä Kirsti oli käynyt pari vuotta aiemmin perusteellisissa tutkimuksissa. Suvussakaan ei ollut rintasyöpää.

Hoitojen aikana Kirsti ei voinut pahoin. Niinpä hän laittoi joka päivä lenkkikengät jalkaansa ja lähti ulos. Toinen rinta poistettiin, ja hoidot tepsivät. Enää syöpää ei ole.

Jari tuki Kirstiä jämäkästi koko sairauden ajan. Hän kyyditsi puolisoaan hoitoihin ja valmisti Kirstin lempiruokia, yleensä lohta.

”Voi olla, että kyse on rakkaudesta.”

Pitkän suhteen salaisuus

Kerran kuukaudessa, aina kuun 13. päivänä, Kirsti ja Jari onnittelevat toisiaan. Onnea yhdessä eletyistä hauskoista vuosista! Onnea kaikista koetuista seikkailuista! He haluavat juhlia hääpäiväänsä usein.

Päivän kunniaksi he saattavat laittaa vähän parempaa ruokaa, ja toisinaan Jari tuo kukkakimpun. He myös esittävät toisilleen säännöllisesti kysymyksen: rakastammeko me yhä toisiamme?

Kirstistä sen selvittäminen on tärkeää. Hänestä kysymyksen esittäminen ei ole rohkeaa, päinvastoin: vaatisi rohkeutta olla ottamatta asiaa esille, koska silloin ei tietäisi, mitä toinen ajattelee.

”Pitkässä suhteessa on hyvä tarkistaa, missä mennään.”

Kirsti kuuntelee mielellään Jarin juttuja ja on kiinnostunut myös tämän työstä. Pahinta Kirstistä olisi, jos pitäisi kumppania huonekaluna ja hoitaisi yhdessä vain talousasioita.

Toista pitää koskettaa

Jarin kädentaidot viehättivät Kirstiä. Puusepän työn lisäksi Jari osaa hoitaa puutarhaa, viljellä maata, ajaa rekkaa ja opettaa. Ja halata niin, että tuntuu.

”Jari on käytännön ihminen ja minä taas luovalla alalla. Täydennämme hyvin toisiamme.”

Kun ikää on karttunut, ystävyyden merkitys parisuhteessa on korostunut. Rakkaasta on tullut myös paras ystävä, ja hyvä niin.

Kirstiin vetoaa Jarissa yhä, vuosien jälkeen, lämpö ja suuri sydän. Toisen helliminen on tärkeää. Erotiikka on Kirstistä läheisyyttä ja toisen hyväksymistä. Kun tuottaa toiselle mielihyvää, tämä tuntee olevansa hyväksytty.

Vuosien saatossa Kirsti on oppinut arvostamaan älyn lisäksi aiempaa enemmän myös fyysistä puolta.

”Ei se ole pois mistään. Erotiikasta saa energiaa.”

Lue koko juttu Kotiliedestä 18/17!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näyttelijä Kirsti Wallasvaara rakastui nuorempaan mieheen: ”Rakkaus ei katso ikää”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X