Suhteet

Millaisia ohjeita sait nuorena petipuuhiin? Kotilieden toimittajat paljastavat riemukkaimmat muistonsa

Kukista ja mehiläisistä on hyvä saada valistusta nuorella iällä. Kotilieden toimitus kertoo, mitkä neuvot ovat jääneet mieleen.

Aina seksuaalikasvatus ei mene ihan nappiin. Legendaariset vanhempien ja isovanhempien lausahdukset voivat kuitenkin jäädä mieleen vuosikausiksi. Nämä seitsemän sutkautusta ovatkin todella painuneet kuulijoidensa mieliin!

Lue myös: ”Seurasi suudelma, joka oli kuin nuorena” – 10 suomalaista paljastaa tärkeimmän rakkauteen liittyvän muistonsa 

1. Kuti kuti

”Se kutittaa kivasti”, äiti vastasi, kun olin kuusivuotias. Hän oli kertonut, miten vauvoja tehdään, ja ymmärsin kaiken muun mutta en yhtä asiaa: miksi aikuiset tekevät sitä myös silloin, kun eivät halua lapsia?

2. Älä säästele

“Sitä yhtäkin paikkaa ei sitten kannata liikaa säästellä”, kuului ystäväni isoäidin elämänohje.

3. Tulinen polte

“Sen tietää sitten, kun sekä ylä- että alapäässä palaa”, vastasi isä, kun kysyin, mistä rakastumisen tunnistaa.

4. Ei tullut käyttöä

“Ota nämä kaiken varalle. Himo voi olla niin suuri voima”, sanoi äiti ja ojensi pakkauksen kondomeja, kun menin tapaamaan teini-ikäisenä poikaa, joka oli kirjeenvaihtokaverini.

5. Ohje yläkerrasta

”Muista pitää ruumiisi Pyhän Hengen temppelinä”, kähisi isoäiti minulle sängyn pohjalta. Vastasin että ööö, joo, enkä yhtään tajunnut mitä hän tarkoitti. Olin 12-vuotias.

6. Luu jää käteen

”Luu jää valitsijan käteen”, tokaisi äitini minulle, kun en mennyt kovin nuorena liittoon. Sen kummempaa seksivalitusta en saanut.

7. Kokeile useampaa

”Ei nyt tartte sitä ekaa ottaa”, ohjeisti itse 19-vuotiaana avioitunut mummo tyttären­tytärtään.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 21/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Millaisia ohjeita sait nuorena petipuuhiin? Kotilieden toimittajat paljastavat riemukkaimmat muistonsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.