Terveys

Banaani auttaa unettomuuteen ja pitää verenpaineen kurissa – 5 hyvää syytä syödä banaaneja

Nyt löytyi apu kaamosmasennukseen ja nukahtamisongelmiin! Kokosimme yhteen banaanin terveyshyödyt.

Banaani päivässä voi todella pitää lääkärin loitolla. Kokosimme yhteen viisi syytä syödä banaaneja.

Lue myös: Tiesitkö? Saat tomaatin terveyshyödyt parhaiten irti, kun syöt ne näin

Banaani pitää verenpaineen kurissa

Banaani on sydämen superruoka, sillä se sisältää paitsi runsaasti kaliumia myös kuitua, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia. Nämä kaikki edistävät sydämen terveyttä.

Erityisesti verenpaineeseen banaani vaikuttaa positiivisesti runsaan kaliumpitoisuutensa takia. Tutkimusten mukaan liian vähäinen kaliumin saanti nostaa korkean verenpaineen riskiä, ja kaliumspitoista ruokaa runsaasti syövillä on tyypillisesti keskimäärin matalampi verenpaine. Banaanien syöminen siis todennäköisesti auttaa pitämään verenpaineen kurissa.

Lue myös: Täyteläinen banaani-pähkinä-voismoothie

Parantaa ruoansulatuksen toimintaa

Banaanit sisältävät runsaasti kuituja, jotka vaikuttavat positiivisesti vatsan toimintaan. Kuidut muun muassa ehkäisevät ummetusta ja lisäävät suoliston tarvitsemien bakteerien määrää. Yksi banaani sisältää noin 12 prosenttia päivittäisestä kuiduntarpeesta.

Banaaneja suositellaan myös ripulipotilaille, sillä banaanien kuidut auttavat kiinteyttämään ulostetta. Ripulista kärsivät menettävät myös paljon kaliumia, mikä voi saada aikaiseksi heikotuksen tunnetta. Runsaan kaliumpitoisuutensa takia banaaneja on hyvä popsia myös menetetyn kaliumin korvaamiseksi.

Lue myös: Kokkaa näillä resepteillä suolistosi kuntoon! Näistä aterioista saat kuitua ja vatsa kiittää

miksi kannattaa syödä banaaneja, banaani, banaanin terveyshyödyt

Banaani on urheilijan superruoka

Koska banaanit sisältävät monia tärkeitä hivenaineita ja helposti sulavia hiilihydraatteja, ne ovat täydellistä ruokaa urheilijalle niin ennen treeniä, treenin aikana kuin treenin jälkeenkin.

Banaanit tarjoavat täydellisen sekä kevyen energialähteen, ja ne myös vaikuttavat ehkäisevän lihaskramppeja. Banaanien syöminen voi myös auttaa treenin jälkeiseen lihasten arkuuteen.

Banaani auttaa unettomuuteen

Banaani sisältää runsaasti tryptofaania, josta keho muodostaa unirytmiä säätelevää hormonia, serotoniinia. Pimeässä serotoniinista muodostuu melatoniinia, joka puolestaan säätelee unta. Tutkimusten mukaan tryptofaania sisältävien ruokien syöminen voi auttaa unettomuuteen.

Lue myös: Kärsitkö unettomuudesta tai nukahtamisvaikeuksista? Tarkista, sopiiko melatoniini sinulle

Voi auttaa kaamosmasennukseen

Banaanin syöminen saattaa auttaa kaamosmasennuksen selättämisessä, sillä banaani sisältää tyroksiinia, josta aivot muodostavat mielihyvähormoni dopamiinia. Dopamiini vaikuttaa piristävästi ja energiaa lisäävästi, ja kaamosmasennuksen oireita voikin yrittää lievittää oikeanlaisella ruokavaliolla.

Lähteet: Medical News Today, Healthline, Good Housekeeping, Health, Ruoan parantava voima (Valitut Palat 2016)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani auttaa unettomuuteen ja pitää verenpaineen kurissa – 5 hyvää syytä syödä banaaneja

Omaishoitaja 24/7

Puoisollani oli aivoveren ja hän haluaa joka ilta banaanin nukuttaa kuulema paremmin.😊🤔

Ei voi….

Banaani aiheuttaa migreenikohtauksen…

Terveellistä🍌

Syön joka päivä banaaneja. En osaisi olla ilman. On vaan työlästä kantaa niitä isoja määriä kaupasta. Nukun myös enimmäkseen hyvin.
Uskon että banaani on tehoruokaa. Ainakin omakohtaisesti voin sen allekirjoittaa.

Esko

Onko banaanin syömisellä ja migreenillä joku yhteys ??

satta king

Really good info I always like to read and spread such information which is unique and in fact informative. Keep up the good work.Satta King

Sinun täytyy kommentoidaksesi.