Hyvinvointi

Testissä syksyn uutuudet: aktiivisuusranneke, sensori ja sporttikello

Syksyn uudet aktiivisuuslaitteet innostavat liikkumaan. Garmin Vivomoven aktiivisuuskello ihastuttaa ulkonäöllään ja helppoudellaan. Suunnon Spartan Sport -kello on seikkailijan unelmaväline. Reima Go:n aktiivisuussensori aktivoi puolestaan koko perhettä kiinnittämään liikuntaan huomiota.

1. Garmin Vivomove Sport

Aktiivisuusmittarit houkuttelevat helpommin liikkeelle, mutta niiden rannekemallit eivät ole miellyttäneet tyylitarkkaa silmääni. Ilahduin, kun näin uudet Garmin Vivomove –aktiivisuuskellot. Valitsin niistä testattavaksi silikonirannekkeisen Sport-mallin.

Ranneke tuntuu mukavalta ja voin mennä vaikka uimaan kello kädessä. Mielestäni parasta on siro ja naisellinen malli, joka sopii jopa juhlamekon kanssa ja se korvaa tavallisen kellon tarpeen.

Garmin Vivomove aktiivisuuskello

Vivomove Sportin kellotaulu kertoo perusasiat

Kellon älypuhelinsovellusta ei ole pakko ladata lainkaan, sillä kellotaulusta näkee perusasiat. Kellotaulun vasemmalla puolella on aktiivisuusmittaripalkki. Mittari nousee ja laskee jokapäiväisen aktiivisuuden mukaan automaattisesti. Se reagoi aktiivisuustasooni ja säätelee tavoitetta liikkumiseni mukaan.

Kellotaulun oikealla puolella on palkki, joka loistaessaan punaisena kertoo, että olen istunut liian pitkään yhtä jaksoisesti. Palkki lyhenee ja lopulta häviää, kun olen taas kävellyt riittävästi.

Garmin Vivomove Premium nahkarannekemalli
Muita Garmin Vivomove -malleja ovat Classic sekä kuvassa oleva Premium, jossa on klassisen elegantti nahkahihna. Kelloihin on saatavana erilaisia rannekkeita.

Garmin Connect Mobile -sovellus haltuun

Kellon Garmin Connect Mobile –sovellus aktivoidaan bluetooth-yhteydellä älypuhelimeen. Nettiohjeet saa vaihdettua suomen kielelle reunan oikealla olevasta yläpalkista.

Ensin sovelluksen asentaminen ei ole onnistua. Kun syyksi selviää ohjelman meneillään oleva päivitys, onnistuu päivityksen jälkeen sovelluksen asentaminen nopeasti ja helposti.

Ohjeet ovat selkeät. Täytän sovelluksen vaatimat kohdat, joihin kirjaan omat tietoni ja tavoitteen aktiivisuudelleni. Ruudulta näen oman askelmäärän, kalorikulutuksen sekä unen määrän ja laadun.

Tietojen synkronointi tapahtuu automaattisesti ja sen tiheysväliä voi muuttaa sovelluksesta.

Lisätietoa Garmin Vivomove Sport -kellosta:

 1. Connect-sovellus toimii iOS, Android ja Windows puhelimilla.
 2. Kelloja myyvät jälleenmyyjien kellokaupat ja niiden suositushinnat ovat 179-319 euroa.
 3. Vívomove‐laitteen runko ja silikoniranneke kestää vettä uidessa ja suihkussa (5 ATM).
 4. Vaihdettava patteri kestää vuoden.
 5. Kannattaa muistaa, että aktiivisuusrannemittarit eivät ole täysin tarkkoja, sillä ranneliikkeet vaikuttavat niiden tietoihin.
Suunto Spartan Sakura -sporttikello

2. Suunto Spartan Sport Sakura

Luksuskellon tunne syntyy heti, kun Suunnon kellon kiinnittää ranteeseen. Kello istuu täydellisesti sekä omaani että miehenikin käteen.

Silmiäni hivelee Suunto Spartan Sport Sakuran uusi, moderni mineraalikristallinen ja värillinen kosketusnäyttö sekä kellon hihnan kaunis naisellisnen väri: vaalean puuterinen pinkki.

Suunto sopii satunnaiselle ja aktiiviliikkujalle

Fiilisliikkujana en oikeastaan tarvitsisi hienoa sporttikelloa mutta arvostan hyvää designia. Olen myös ylpeä kotimaassani valmistetusta laatukellosta. Minulle riittää kävelyn, vaelluksen, uinnin ja jumppien perusmittarit.

Suunnon kosketusnäyttö toimii moitteettomasti, mutta kellon aktivoiminen, sykevyön synkronointi, toiminnot ja sovelluksen asennus vaativat aikaa ja perehtymistä. Vähitellen toimintojen sijainnit ja kosketusnäytön sekä näppäimien logiikka hahmottuvat. Tutustuminen vaatii kyllä kärsivällisyyttä.

Sunnuntailiikkuja, seikkailija ja himoliikkuja voivat nauttia kellon yli 80 urheilulajin lajikohtaisista toiminnoista. Ne mittaavat tarkasti lajien erikoismittoja,kuten vauhtia, nopeutta, matkaa ja GPS:ään perustuvaa korkeutta.

GPS-reittinavigaattori Suunto Spartan avuksi

Spartan kellojen GPS-reittinavigointi toimii tarkasti digitaalisen kompassin avulla. Movescountin ohjelmasta kelloon voi ladata uusia reittikarttoja yli 15:sta urheilulajille ympäri maailmaa tai vaikka naapurin tallentaman reitin.

Löydän ohjelmasta nopeasti esimerkiksi Helsingin suosituimmat kävelyreitit ja reitin tallentaminen kelloon onnistuu ensikertalaisen pienen väännön jälkeen. Reittiohjain ja oma paikka näkyy selkeästi värillisellä kellotaululla.

Suunto Spartan -sporttikellomallit
Suunto Spartan kellomalleja ovat Blue, Black, Sakura ja White.

Suunnoissa kehittynyt Movescount-sovellus

Himosporttaajia ajatellen Movescount on muuttunut yhteisöllisemmäksi. Henkilökohtaisten suoritusten ja mittareiden lisäksi sen avulla voi seurata suorituksia lajien huipputilastojen kautta.

Saatavilla on vertaisryhmiä ja toisten kanssa jaettavaa treenaustietoa, reittejä, valmennusta ja ohjeistusta. Yhteisöllisyys auttaa esimerkiksi tulosten ja harjoittelun vertaamisessa oman ikäryhmän tai tason mukaan. Yhteisöllisyys lisää myös motivaatiota tuloskeskeiseen urheiluun. Yhteisöstä voi löytää myös valmentajan, jonka avulla voi kehittää määrätietoista harjoittelua.

Lisätietoa Suunto Spartan Sport Sakura -kellosta:

 1. Suositushinta 549 euroa ja ilman sykevyötä 499 euroa.
 2. Akku kestää aikatilassa 10 päivää. Täydellä sekunnin GPS-paikannusteholla akku kestää 10 tuntia ja 16 tuntia säästötilassa.
 3. Kello on vesitiivis 100 metriin asti.
 4. Joulumarkkinoille 2016 lanseerataan uusia Suunto Spartan Sport -malleja, joissa on myös rannesykemittaus.
Lapsia Reima GO-asuissa

3. Reima GO

Oletko ikinä miettinyt mitä lapsesi tekee leikkiessään pihalla? Onko pallo vain rekvisiittaa hiekkalaatikon reunalla toimivalle somekatsomolle?

Nyt voit pitää silmällä lapsen liikuntaa ja aktiivisuutta Suunnon kehittämän Reima Go -liikesensorin avulla. Sensori kiinnitetään Reima Go –lastenvaatemalliston vaatteeseen sille tarkoitettuun taskuun. Vaikka omassa taskussaan mittatulokset ovat parhaat, veden- ja kylmänkestävän sensorin voi sujauttaa myös muuhun vaatteeseen, kunhan huolehtii, ettei se tipu ensimmäisessä kiepissä leikkipuistossa.

Reima Go:n mobiilisovellus

Reiman pelimäinen mobiilisovellus

Reima Go -mobiilisovellus on suunniteltu lapsen ja vanhemman yhteiskäyttöön. Sovelluksesta näkee sensorin tallentaman aktiivisuuden.

Aikuinen voi asettaa sovellukseen palkintoja lapsen aktiivisuustavoitteiden täytyttyä. Lapsi voi itse seurata kehitystään pelihahmoa muistuttavan virtuaalimaailman avulla.

Tässä pelissä voi voittaa vain liikkumalla. Vanhemman asettama palkkio pitää kiinnostuksen varmasti yllä, vaikka pelin visuaalisuus saattaa ajan myötä kyllästyttää.

Liikesensori ja sovellus toimivat heti ensikokeilulla. Sovelluksen oppii hetkessä.

Tuoko sensori lasten aktiivisuuden takaisin?

Reiman teettämän kansainvälisen kuluttajatutkimuksen mukaan kouluikäisten lasten liikkuminen on vähentynyt, vaikka ulkoilua pidetään hyvin tärkeänä osana lapsen arkea. Erityisesti suomalaisia ja ruotsalaisia lapsia tietokone- ja konsolipelit kiinnostivat ulkoilua enemmän, vaikka tutkimuksen mukaan Suomen olosuhteet ulkoilulle olivat loistavat.

Reima Go -sensori ja tasku
Reima Go -malliston vaatteissa on sensorille oma tasku, johon sensorin voi kiinnittää.

Liikuntasuositusten mukaan alle 8-vuotiaiden lasten pitäisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä ja  7–18-vuotiaiden vähintään 1–2 tuntia.

Lisätietoa Reima Go -sensorista:

 1. Reima Go -sensorin suositushinta 39,95 euroa ja se on saatavilla Reiman verkkokaupasta ja Stockmannilta.
 2. Ilmaisen ReimaGO®-sovelluksen voi ladata App Storesta ja myöhemmin keväällä 2017 myös Google Playsta.
 3. Syksyn 2016 ReimaGO®-vaatemallisto sisältää 13 eri mallia, joiden koot vaihtelevat 92–164 cm.

Lue lisää liikkumisesta:

Testi: Näin älyranneke patistaa liikkumaan

3 x urheiluliivit: rintojen tueksi, liikkujan iloksi

Naisvoimistelijat – liikunnan ilo periytyy äidiltä tyttärelle

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testissä syksyn uutuudet: aktiivisuusranneke, sensori ja sporttikello

Sinun täytyy kommentoidaksesi.