Hyvinvointi

Tuorekosmetiikka on uusi ilmiö ihonhoidossa: 5 asiaa, jotka haluat tietää – oletko jo kokeillut?

Tuorekosmetiikka on sanan mukaisesti tuoretta sekä ihonhoidossa että ilmiönä. Suomalaisen Niki Newd -tuorekosmetiikkabrändin perustaja kertoo, mitä kaikkien pitäisi tietää tuorekosmetiikasta.

Mitä tuorekosmetiikka on, miten sitä käytetään ja kauanko se säilyy? Suomalaisen tuorekosmetiikkabrändi Niki Newdin perustaja Kirsi Kaukonen vastaa kysymyksiin tuorekosmetiikasta.

Lue myös: Diy-kosmetiikka: 4 x täydellinen itse tehty lahja!

1. Mitä on tuorekosmetiikka?

Yksinkertaisuudessaan tuorekosmetiikka on luonnon raaka-aineista valmistettua tuoretta kosmetiikkaa.

”Tuotteemme valmistetaan käsin ja tilausten perusteella. Emme valmista yhtään sen enempää kuin mitä tilataan, eikä tuotteita varastoida minnekään”, Kaukonen kertoo.

Lue myös: Mietityttääkö hiustenvärjäys kemikaaleilla? Hiusten kasvivärjäys on uusi luomuvaihtoehto – testasimme, peittääkö kasviväri harmaat

2. Mitä raaka-aineita tuorekosmetiikassa käytetään?

Tuotteiden raaka-aineina käytetään esimerkiksi oliiviöljyä, kookosöljyä, sheavoita, kauraa ja erilaisten marjojen siemenistä tehtyä öljyä.

Tuotteisiin ei lisätä säilöntä- tai lisäaineita, synteettisiä ainesosia, alkoholia tai hajusteita.

”Tuotteitamme kehitettiin aluksi omiin ja perheenjäsentemme tarpeisiin. Olimme hyvin tarkkoja, että valitsemme raaka-aineita, jotka ovat mahdollisimman vähän allergisoivia. Emme käytä esimerkiksi pähkinäöljyä ollenkaan, koska se on herkistävämpää kuin sheavoi tai oliiviöljy.”

Niki Newdin raaka-aineet tulevat luomutiloilta ja kestävän kehityksen mukaisesti toimivilta pientuottajilta. Yli puolet raaka-aineista ovat kotimaisia.

”Raaka-aineistamme 100 prosenttia on jäljitettäviä.”

”Suosimme elintarvikepohjaisia raaka-aineita. Elintarvikelaatuiset raaka-aineet ovat syötäväksi kelpaavia, kosmetiikkalaatuiset raaka-aineet eivät sovellu ihmisravinnoksi.”

Lue myös: Haluatko vaalentaa hiuksesi ekologisesti ja hellävaraisesti? Savivaalennus voi olla valintasi – katso ennen ja jälkeen -kuvat!

3. Miten tuorekosmetiikka eroaa itse tehdystä kosmetiikasta tai luonnonkosmetiikasta?

Periaatteessa tuorekosmetiikan valmistus on mahdollista myös kotona pienessä mittakaavassa. Sen valmistaminen vaatii kuitenkin perehtymistä raaka-aineisiin ja tuotantomenetelmiin – reseptin kehittely ja sopivien raaka-aineiden löytäminen voi viedä aikaa.

”Hyvin luonnollisessa muodossa olevat raaka-aineet ovat aika oikukkaita. Siinä on mennyt oma aikansa, että olemme saaneet reseptejä aikaan. Olemme kehittäneet omat tuotantomenetelmämme 15 vuodessa.”

Luonnonkosmetiikasta tuorekosmetiikka eroaa muutamassa asiassa. Tuorekosmetiikassa kaikki tuotteet tehdään tuoreeltaan, eikä tuotteissa käytetä lisä- tai säilöntäaineita. Luonnonkosmetiikassa niitä voi löytyä.

Lue myös: Kasvohoito kotona: 2 x ohje helppoon itsetehtyyn kasvonaamioon

4. Miten tuorekosmetiikkaa käytetään?

”Tuotteet on tarkoitettu päästä varpaisiin. Ajatus on se, että ravintorikasta tuorekosmetiikkaa laitetaan niin kasvoille ja silmänympäryksiin kuin käsiin ja jalkoihin. Sinne, missä iho sitä hoitoa tarvitsee.”

”Filosofiamme mukaan pärjää kahdella tuotteella: kaurasaippualla ja voiteella, joka tuntuu omalle iholle kaikkein ihanimmalta. Kaurasaippua poistaa myös silmämeikit. Jos käyttää oikein vahvoja iltameikkejä, silmämeikin saa pois öljyseerumilla.”

Kaukonen kertoo, että tuorekosmetiikkatuotteet ovat hyvin runsaita. Kun siirtyy perinteisemmästä kosmetiikasta tuorekosmetiikkaan, on opeteltava käyttämään tuotetta todella vähän, ettei tule liian rasvainen olo.

”Annostelu on ihan toista luokkaa, otetaan ensin pieni määrä ja lisätään ihon tuntemusten mukaan.”

Tuotteet sopivat kolmesta ikävuodesta ylöspäin sekä miehille että naisille.

Lue myös: Auttaako kollageeni oikeasti ryppyihin? Selvitimme totuuden kollageenin tehosta ihonhoidossa

5. Kuinka kauan tuorekosmetiikka säilyy?

”Koska tuorekosmetiikkatuotteet tehdään tuoreeltaan, niiden käyttöaika on lyhyempi kuin perinteisemmän kosmetiikan.”

Tuotteet, joissa ei ole vettä, suositellaan käytettävän kolmen kuukauden kuluessa. Vettä sisältävät tuotteet suositellaan käytettävän kuukauden kuluessa. Vettä sisältävät tuotteet suositellaan säilytettäväksi jääkaapissa.

”Tuotteemme pakataan pieniin astioihin. Koot on suunniteltu siten, että mitään ei jää hukkaan.”

Niki Newdin tuotteiden hinnat vaihtelevat 35 eurosta 155 euroon. Esimerkiksi kahden kaurasaippuan ja pesulapun setti maksaa 45 euroa, ja Skin cream -voide 99 euroa.

Lue myös: Korealainen ihonhoito: kokeilitko jo kaksoispuhdistusta?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuorekosmetiikka on uusi ilmiö ihonhoidossa: 5 asiaa, jotka haluat tietää – oletko jo kokeillut?

Himmi

Teen itse omat saippuat ja shamppoon sekä kasvi-ja vartalo öljyä sekä huulien ympärysvoidetta ja myös yövoidetta. Ai niin myös teen huulirasvaa myös sekä värivoidetta kasvoilleni.

Himmi

Teen itse omat saippuat ja shamppoon sekä kasvo-ja vartalo öljyä sekä huulien ympärysvoidetta ja myös yövoidetta. Ai niin myös teen huulirasvaa myös sekä värivoidetta kasvoilleni.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.