Hyvinvointi

Unohda myrkkysampoo – öljykikan avulla pääset helposti eroon täistä!

Nykytiedon mukaan täiden häätämisessä ei ole tarpeen tarttua myrkkysampooseen, vaan niiden tukehduttaminen on parempi vaihtoehto. Täiden tukehduttamiseen perustuva öljykikka onnistuu helposti keittiökaapin tarpeilla.

Päänahka kutisee. Tekee mieli raapia niskaa ja korvantausta. Lähempi tarkastelu paljastaa, että täithän ne päänahassa mellastavat.

Jos et ole varma, oletko saanut tartunnan, hiukset kannattaa kammata läpi täikammalla tai tiheäpiikkisellä kammalla esimerkiksi valkoisen paperin tai pesualtaan päällä. Jos hiuksista tippuu 2–3 millin pituisia, läpikuultavia, siivettömiä hyönteisiä, voit varmistua täitartunnasta.

Täit aiheuttavat päänvaivaa.
2–3 milliä pitkä täi näyttää suurennettuna tältä.

Pelkkä kampaaminen ei valitettavasti riitä täiden häätämiseen, sillä vaikka kammalla pääseekin eroon täysikasvuisista täistä, se ei tehoa päänahassa muhiviin muniin eli saivareisiin.

Lotraa öljyä päähän ja kelmua päälle

Täit vilistävät tartuntoina kouluissa ja päiväkodeissa.

Täiden häätämiseksi ei tarvita myrkkyjä, vaan kotikonsteilla pääsee pitkälle. Tarvitset vain öljyä ja muovikelmua.

Levitä päähän kauttaaltaan reilu kerros öljyä. Peitä pää sitten muovikelmulla. Jätä kelmu paikoilleen mielellään yön yli, mutta vähintään pariksi tunniksi. Mitä pidempi käsittely, sitä varmemmin täit kuolevat.

Kokeile esimerkiksi kookosöljyä tai muuta mahdollisimman kiinteää öljyä, joka ei valu liiaksi. Hoito voi tehostua, jos sekoitat öljyyn pari tippaa teepuuöljyä, jolla on antiseptinen vaikutus.

Öljy ja muovikelmu tukehduttavat täit ja hiukset saavat samalla öljyhoidon. Kun poistat kelmun, käy päänahka läpi tiheällä kammalla, jotta pääset eroon kuolleista täistä. Pese hiukset lopuksi syväpuhdistavalla sampoolla. Yksi pesu ei välttämättä riitä runsaan öljyn poistamiseen.

Voit joutua toistamaan hoidon muutaman päivän kuluttua uudelleen, mikäli saivareet eivät säikähdä öljykäsittelyä.

Kokeile myös öljysampoota

Jos öljykäsittely ei ajatuksena miellytä, voit hoitaa homman apteekista saatavan öljysampoon avulla. Levitä päänahkaan ja hiuksiin reilusti öljysampoota ja anna sampoon vaikuttaa vähintään tunnin ajan.

Jos haluat, voit peittää pään muovikelmulla ja antaa öljysampoon vaikuttaa pidempäänkin. Puhdista päänahka lopuksi täistä tiheällä kammalla ja pese hiukset.

Jos perheessäsi on jatkuvasti täitä, tartuntaa voi ehkäistä erilaisten suihkeiden avulla. Suihke tekee hiuksista liukkaammat, jolloin täiden on vaikeampi tarttua niihin.

Lue myös: Kaksplus.fi: Näin hoidat täit lapselta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Unohda myrkkysampoo – öljykikan avulla pääset helposti eroon täistä!

EiTäitäKiitos

No joo. Jos ootte tekemisissä muiden ihmisten kanssa (niin kun varmaan ootte, kun olette kerran saaneet jostain tartunnan), niin kiitos, jos oikeasti hoidatte ne täit pois sen sijaan, että tartutatte muita. Eli apteekkiin ostamaan ihan oikeat täisampoot, kiitos.

Eisetäisampookyllätehoa

Täisampoolla on meillä nyt kokeiltu kaksi viikkoa ja edelleen löytyy lapsilta täitä. Päänahat on kuivia ja hilseilee. Aion kokeilla seuraavaksi öljyä. Hyvä vinkki!

Siru

Kokemuksesta kookos öljy paras. Ei tehonnut apteekin sampoot sinne meni 70€ ja kookosöly10€ tehoaa heti ainakin meillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.