Mirandan pikkukoti kävi läpi jättiremontin kahteen kertaan – lopputulos on huikea!

Mirandan kaksio Helsingin Kruunun­haassa näyttää neliöitään suuremmalta. Minikodin mittavan remontin lopputulos on huikea.

Teksti Katri Keihäri

Kuvat Niclas Mäkelä

”Asunnon etsiminen oli pitkä ­prosessi minulle ja puolisolleni Jonille, sillä halusimme molemmat keskustaan asumaan, mutta meillä oli hieman eriävät mielipiteet millainen asunnon tulisi olla. Jonille merkitsi enemmän taloyhtiön talousluvut, sijainti ja asumisen huolettomuus. ­Minulle taas tärkeintä oli asunnon sielu. Se, että siellä tuntuu kodilta.

En myöskään halunnut valmista pakettia, vaan asunnossa pitää aina olla jotain remontoitavaa. Jonille tämä on ensimmäinen omistusasunto, minulle puolestaan jo neljäs, projektihullu kun olen.

Lopulta asunto löytyi puolen vuoden etsinnän jälkeen ja aloitimme neljä kuukautta kestäneen remontin. Siinä uudistettiin käytännössä kaikki: keittiön seinä kaadettiin eteisen ja keittiön välistä ja uusi keittiö mahdutettiin kokonaan yhdelle seinälle. Seinät maalattiin ja lattiat hiottiin, silloin päätin jättää vanhan lankkulattian vielä puun väriseksi.

04.04.2022

X