Kun 1950-luvulla perustetun legendaarisen pikkukaupan omistaja menehtyi, neljä naista päätti ostaa sen – ”Tämä oli niin meidän juttumme”

Helsingin Kalliossa sijaitseva tekstiilikauppa Selma Palmu oli melkein 70 vuotta saman perheen omistuksessa. Kun lyhyttavarakaupan edellinen omistaja Raili Häkkinen menehtyi, sen osti neljä naista, joista kaikki eivät tunteneet toisiaan ennestään. Naisia yhdistää palo jatkaa vanhan kivijalkaliikkeen perinnettä.

Teksti Anni Reenpää

Kuvat Anni Reenpää (MYÖS VIDEO)

Sisään astuessa on vaikea hahmottaa, minkä sortin myymälästä on kyse. Yhdessä hyllykössä näkyy neulelankoja, toisessa miesten flanellipaitoja. Kolmannessa komeilee mallinukke neonkeltaisissa boksereissa.

Selma Palmu on lyhyttavarakauppa, joka on toiminut Kallion Neljännellä linjalla vuodesta 1953. Lyhyttavarakauppa on vanhanajan nimitys kaupalle, jossa myydään vähän kaikenlaista erilaisiin tarpeisiin.

Kauppa on monelle kalliolaiselle ja helsinkiläiselle rakas. Siksi kaupan asiakkaat huolestuivat toden teolla, kun sen edellinen omistaja Raili Häkkinen (os. Palmu) kuoli yllättäen 87-vuotiaana lokakuussa 2021. Kauppa uhkasi jäädä vaille jatkajaa.

05.01.2022

X