Pomokin voi näyttää tunteensa

Juhlavuottaan viettävän 70-vuotiaan Marimekon toimitus­johtaja oppi johtamaan ”Kirstin koulussa”. Nyt hänen ystävänsä Esa Saarinen kertoo, minkälainen nainen klassikkobrändiä luotsaa. 

Teksti Riikka Lehtovaara

Kuvat Marjo Tynkkynen (myös video)

Hän tulee ovelle vastaan itse, ei lähetä sihteeriään niin kuin toimitusjohtajilla on tapana. Täydellisesti istuvassa unikko­kuosissaan ja sileässä nutturassaan hän näyttää samalta kuin johtamansa yritys, yhtä aikaa arkiselta ja juhlavalta.

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko tuntuu onnistuvan kaikessa, mihin keksii ryhtyä. Kauppakorkeakoulussa hän läpäisi tiukan seulan kansainväliseen johtajuusohjelmaan. Marimekossa hän aloitti kesätyöntekijänä, mutta oli pian Ranskassa puhumassa pr-päällikkönä tuhansille kuulijoille. Toimitusjohtajaksi hän kohosi vain 33-vuotiaana kuusi vuotta sitten.

Yksi asia Tiinalta ei kuitenkaan ­suju. Hän ei haluaisi puhua itsestään. Kun hän kertoo Marimekon kuulumisista sen sydämessä Herttoniemen pääkonttorissa, häntä on vaikea keskeyttää. Mutta kun hänen pitäisi puhua itsestään, on huomattavasti hiljaisempaa.

05.05.2021

X