Sari Essayahilta löytyi rintasyöpä viime kesänä, ja nyt hän patistaa naisia mammografiaan: ”Olin tuntenut itseni aivan terveeksi”

Sari Essayahin rintasyöpä ei ollut ensimmäinen syöpä hänen perheessään. Itse hän ei pelännyt kuolemaa, mutta mies järkyttyi, sillä hänen äitinsä menehtyi nuorena syöpään.

Teksti Sanna Puhto

Kuvat Heli Hirvelä

Kyllä tässä jotain on. Niin lääkäri sanoi Sari Essayahille viime heinäkuussa. Sari oli saanut maaliskuussa kutsun seulontaan kotikuntansa Lapinlahden terveyskeskukseen. Oli selvää, että hän menisi, mutta käynti lykkääntyi.

”Kuvausmasiina tulee Lapinlahdelle kerran vuodessa, ja kaikki naiset kuvataan vartin välein. Juuri tuossa kohtaa minulla ei ollut mitään mahdollisuutta lähteä kuvattavaksi, koska normaalin eduskuntatyön lisäksi käynnissä oli vaalirumba”, kansanedustajana ja kristillisdemokraattien puheenjohtajana toimiva Sari sanoo.

Heinäkuun alussa Sari saatiin kuvattua, ja pian sen jälkeen hänet kutsuttiin tarkempaan tutkimukseen. Se ei herättänyt pahoja aavistuksia, koska ensimmäisessä seulonnassa, 50-vuotiaana, oli käynyt samoin.

03.06.2020

X