”Pidetäänkö vähän taukoa”, mies kirjoitti Pirjolle – tekstiviesti oli viimeinen yhteys seurustelukumppaniin

Pirjon miesystävä jätti hänet tekstiviestillä. Miten erosta voi selvitä, kun mies ei suostu edes keskustelemaan?

Teksti Hanna Vilo

Kuvat IStockphoto

”Pari vuotta rankan avioeroni jälkeen huomasin tulevani hyvin juttuun työkaverini kanssa. Vähitellen aloimme seurustella, ja minusta kaikki meni hyvin. Vuoden yhdessäolon jälkeen mies alkoi kuitenkin ottaa etäisyyttä. Yritin kysyä, mistä se johtuu, mutta en saanut vastausta. Eräänä iltana sain häneltä tekstiviestin, jossa luki: ’Pidetäänkö vähän taukoa?’

Halusin keskustella asiasta, mutta mies ei vastannut viesteihin eikä puheluihin. Nyt tapahtuneesta on jo vuosi, mutta asia vaivaa edelleen. Ero lyhyestä suhteesta tuntuu jopa rankemmalta kuin avioero. Epäröin aloittaa uutta suhdetta, koska pelkään saman toistuvan. Miten pääsisin eteenpäin?”, kysyy Pirjo, 50.

”Pirjon tunteet ovat hyvin ymmärrettäviä ja inhimillisiä. Ihmisen ydintarve on liittyä turvallisesti toisiin ihmisiin. Jokainen ihminen haluaa kelvata, riittää ja tulla rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Sen takia äkillinen ja ilman selityksiä tuleva ero järkyttää aina”, sanoo psykologi, pari- ja perhepsykoterapeutti Eira Eklund-Mikola.

18.09.2021

X