Siru teki ostoksen, joka sai pankin virkailijankin pyörittämään päätään: eläkeikäiset naiset hurahtavat nyt vanhoihin taloihin  

Siru Tuomisen elämässä tapahtui eläkeiän kynnyksellä paljon muutoksia. Nyt hän asuu vanhaa rintamamiestaloa, jota remontoi ja sisustaa omaan tahtiinsa.

Teksti Kristiina Wahlstén

Kuvat Siru Tuomisen kotialbumi

Siru Tuomisen, 69, elämä sai uutta sisältöä runsas pari vuotta sitten, kun hän osti itselleen vanhan rintamamiestalon Kymenlaaksosta. Kun hän oli allekirjoittamassa kauppakirjoja, pankin virkailija pudisteli päätään. Sirua se vähän hymyilytti, mutta myös loukkasi.

”Olin kai hänen mielestään jo liian vanha asumaan omakotitalossa. Mutta olen huomannut, että vanhaan taloon ovat hurahtaneet monet muutkin ikäiseni naiset. Eikä tämä ole sen vaikeampaa kuin muuallakaan asuminen”, Siru toteaa.

Talon ostoa edelsi muutosten suma. Ensin Siru menetti työpaikkansa paperitehtaan lopetettua, ja hän pääsi ansiosidonnaisen päivärahan turvin eläkkeelle. Samaan aikaan päättyi pitkä avioliitto. Avioeron jälkeen Sirulla ei suinkaan ollut tarkoitus enää asua omakotitalossa, sillä hän halusi helpomman ja turvallisemman tavan elää. Niin löytyi rivitalokoti, jossa hän suunnitteli asuvansa loppuelämänsä.

27.10.2021

X