Neulo värikkäät ylipolven villasukat – katso ohje!

Anna-Karoliina Tetrin jämälangoista neulotut Villi viirus -ylipolven villasukat syntyivät eriskummallisen kevään inspiroimina.

Teksti Tarja Tegelberg

Kuvat Riina Peuhu

Ylipolven ulottuvien sukkien varsissa on peräti 10 raitaväriä. Jokaisen väriraidan väliin neulotaan kaksi kerrosta mustalla, yksi kerros oikein ja toinen nurin. Varsien kennokuviointi muodostuu, kun väriraitojen kohdilla nostetaan kaksi rinnakkaista mustaa silmukkaa neulomatta. Sukkaosaan neulotaan vain raitoja, ja kantapää ja kärki ovat yksiväriset. Ylipolven villasukat neulotaan villa-polyamidilangasta.

Peppi Pitkätossun sukkakirja

Kolmas toivesukkakirja täyttää pitkien sukkien ystävien toiveet. Kirjassa on 30 upeaa sukkamallia, joissa pitsiä, kirjoneuletta, värejä ja koristeluja ei ole säästelty. Sukkien varret ulottuvat polveen tai vieläkin pidemmälle. Kirjasta löytyy myös muutama sukkamalli miehille. Jos haluat vaihtelua neulomiseen, voit opetella tekemään sukat kinnasneulalla tai Telemarkin tai Yorkin pistoin. Malleja ovat suunnitelleet jo entuudestaan tunnetut sukkamestarit: Pirjo Iivonen, Tiina Kaarela, Niina Laitinen, Anna Mäkilä, Sinikka Nissi, Mervi Pasanen, Hanne Piirainen, Mia Sumell, Anna-Karoliina Tetri ja Marjukka Vuorisalo.

Suuri suomalainen toivesukkakirja, pitkät sukat, Moreeni

Suuri suomalainen toivesukkakirja – Pitkät sukat

Lue myös: Neulo hienot polvisukat ornamenttikuvioilla – ota ohje talteen!

16.01.2021

X