Rosma-mekko on yksi Nanson myydyimmistä malleista, ja nyt voit ommella sen itse! Katso ohje ja ompele täydellinen perusmekko taskuilla

Taskullinen Rosma-mekko on moneen menoon sopiva perusmekko, joten ei ihmekään, että se on yksi Nanson suosituimmista malleista. Kotiliesi Käsityö Trikoot -erikoislehdessä ja nyt myös Kotiliesi digissä julkaistulla ohjeella voit tehdä suosikkimallista ihan oman versiosi.

Teksti Tarja Tegelberg & Aino Loikkanen

Kuvat Pekka Holmström

Nanso on yksi Suomen pitkäikäisimmistä vaatemerkeistä. Vuonna 2021 yritys täytti sata vuotta. Noiden vuosien varrelle on mahtunut lukuisia klassikon asemaan nousseita vaatemalleja ja kuoseja. Viime vuosina yhdeksi Nanson suosituimmista vaatekappaleista on noussut simppeli ja ajaton Rosma-mekko.

Nanson pääsuunnittelija Noora Niinikosken mukaan Rosma on huippusuosittu yksinkertaisista syistä: siinä on hyvä istuvuus, joka imartelee monenlaista vartaloa.

”Olemme saaneet siitä paljon asiakas­palautteita, joissa sitä sanotaan täydelliseksi mekoksi. Moni on ostanut Rosmaa jo useamman kappaleen. Mekon malli on kauniin klassinen, ja moni kiittelee mallin ­taskuja”, Niinikoski kertoo.

15.11.2021

X