Tilavassa olohuoneessa on leikitelty onnistuneesti erilaisilla tapeteilla. Itämaisen, käsinsolmitun maton Nina on saanut isältään lapsuudenkodistaan, samoin lasipöydän. Pallovalaisin on syntymäpäivälahja Ollilta, Tiffany-valaisin kympin kirppislöytö. Nina muistaa vastaavia olleen aina lapsuudenkodissa ja hänen mummillaan, siksi ne ovat hänelle niin mieluisia. Kiinalaista käsityötä oleva liina on kirppikseltä.

Boheemi sisustus on kuin Peppi Pitkätossun tai Ihmemaan Liisan hippikommuunista

Nina ja Olli ovat sisustaneet vihreään puutaloon perheelleen kodin, jossa yhdistellään rohkeasti – jopa anarkistisesti –värejä ja kuoseja.

Teksti Laura Sychold 

Kuvat Mikko Kaaresmaa

’’Rakastan värejä, valoa ja tilaa ja koti toisensa jälkeen huomaan asuvani Peppi Pitkätossun ja Ihmemaan Liisan kanssa hippikommuunissa”.

Näin kirjoittaa Nina bloginsa esittelytekstissä ja onnistuu kiteyttämään hyvin kotinsa tyylin, joka tavoittaa kävijän jo ovensuussa. Täällä asuu rohkea sisustaja, jolla on omat, vahvat visiot kauneudesta, yhdistettynä annokseen kujeilua ja perinteisiä sääntöjä rikkovaa anarkismia.

Me

Nina Pohjola ja Olli Jäderholm sekä lapset Lilja, 6, ja Noak, 5. Nina työskentelee graafikkona ja Olli suunnittelijana.

Koti

Puutalo Loviisassa. Talon ­alkuperäinen osa on ­rakennettu paikalle siirretyn hirsirungon ympärille vuonna 1918, laajennusosa on tehty 1927. Neliöitä 260 m2, tontti runsaat 2 000 m2.

Meidän tyyli

Lämmintä ja viihtyisää. Rohkeaa värien käyttöä, ei sääntöjen tuijottelua. Esineillä kivoja tarinoita ja tunnearvoa.

27.05.2020

X