Carola ja Roland repivät vanhasta talosta 1980-luvun pintamateriaalit ja palauttivat alkuperäisen tyylin 

Ensimmäisessä remontissa huonokuntoisesta talosta säilytettiin vain hirsikehikko ja tulisijat, toisessa tähän 1860-luvulla rakennettuun punaiseen maalaistaloon palautettiin menneen ajan tunnelma.

Teksti Anna Truelsen, toimittanut Anna Povenius

Kuvat Carina Olander 

Rolandin ja Carolan kaksikerroksinen puutalo sijaitsee luonnonkauniilla paikalla aivan metsän reunassa. Päärakennuksen alakerrassa on suuri maalaiskeittiö puuhelloineen ja leivinuuneineen, sekä yhdistetty ruokasali ja olohuone.

Tunnelmaa tuovat avotakka sekä vaaleaksi käsitelty lankkulattia. Alakerrassa on myös käytännöllinen kuraeteinen, kodin­hoitohuone sekä wc. Keittiöstä on pääsy ihastuttavaan kesähuoneeseen.

Talon toisessa kerroksessa sijaitsevat oleskelutilat, joissa on osittain avattu esiin hirsiseinät. Ylhäällä on myös kolme makuuhuonetta sekä maalaistyylinen kylpyhuone, jonka tassuammeesta on näköala puutarhaan.

28.10.2021

X