Intohimoinen sisustaja Mirva ihastui uuteen kauniiseen massiivipuiseen rivitaloon – asunnon vaaleisiin pintoihin saa särmää tekstiileillä ja esineillä

Uusi puutalo lumosi intohimoisen sisustajan perheineen. Vaaleat isot pinnat muodostavat ajattoman tyylin, särmää saa esineillä ja tekstiileillä.

Teksti Jenni Juurinen

Kuvat Niclas Mäkelä

”Asuimme aiemmin vuokralla ja tämä on ensimmäinen oma kotimme. Etsimme 70-neliöiselle vuokra-asunnollemme haastajaa, ja kaunis puurakenteinen uudisrakennus kiinnitti huomiomme. Talo sijaitsee rauhaisalla asuinalueella, joka on rakennettu pääosin 1960- ja 1970-luvuilla, ja jonne uudiskohteita harvemmin rakennetaan. Hienosti maastoa myötäilevän kolmen perheen puurakenteisen rivitalon on suunnitellut Avarrus Arkkitehdit ja se oli vuonna 2019 ehdolla vuoden puupalkinnon saajaksi.

Olimme katsoneet asuntoa monta kertaa ilmoituksista, mutta torjuneet sen, koska ajattelimme etteivät neliöt riitä emmekä saa haluamaamme lisätilaa. Myös kiiltävä valkoinen laattalattia häiritsi itseäni. Päätimme kuitenkin tulla paikalle katsomaan, ja ostopäätös syntyi silloin. Vaalea asunto tuntui neliöitään tilavammalta eikä paikan päällä kiiltävä laattalattiakaan enää häirinnyt. Päinvastoin se tuntui tasapainottavan sitä, että clt-rakenteisessa talossa puuta on paljon.

”Halusimme jakaa toiminnot niin, että alakerta on rauhoitettu nukkumiseen ja toiminnan tilat ovat ylä­kerrassa. Yläkerran makuu­huoneesta teimme työhuoneen.”

11.04.2022

X