Ida ja Oscar alkoivat pyörittää historiallista sukutilaa ilman aiempaa kokemusta maatilan hoidosta: ”Ei ole ongelmia, vain riemullisia haasteita”

Ida ja Oscar tajusivat, ettei sukukartanon ­pelastaminen onnistuisi ilman uutta kannattavaa liiketoimintaa. ­Ideoinnin tuloksena syntyi kulttuuritila.

Teksti Anna Povenius

Kuvat Sari Rantanen

Vaikka merta ei näy, sen tuoksun tuntee. Pelloille on alka­nut kerääntyä etelään suuntaavia joutsenia. Ida Söderström tietää kertoa, että kurjet ovat juuri nyt Kuopion korkeudella. ­Tänne rannikolle ne saapuvat huomenna.

”Lintujen seuraaminen ei todellakaan kuulunut edelliseen elämääni, joka oli kiireistä ja hajanaista. Työskentelin Helsingissä kansainvälisen terveydenhuoltoalan yrityksen myyntipäällik­könä ja matkustin työni takia paljon maailmalla. Pianistina ja laulajana työskentelevä Oscar oli viikonloppuisin keikoilla ja studiolla teke­mässä musiikkia. Yhteistä aikaa oli vähän”, Ida sanoo.

Nykyään pari työskentelee yhdessä Raaseporissa Kansjerfin ­tilalla, joka on kuulunut Oscar Gräsbeckin suvulle vuodesta 1811.

18.04.2022

X