Mikä sai Essin ja Mikaelin palaamaan takaisin Nurmijärvelle? Katso kuvat, niin ymmärrät

Paritalo 90-luvulta ei välttämättä kuulosta houkuttelevalta. Sisustusta rakastava Essi kuitenkin näki, mitä asunnosta voi saada remontoimalla aikaan.

Teksti Seija Killström

Kuvat Jaanis Kerkis

”Olemme olleet yhdessä nuoresta asti ja olemme molemmat näiltä nurkilta kotoisin. Lapsellisen uhmakkaasti päätimme, että näille kulmille emme ainakaan asettuisi enää koskaan asumaan. Ensimmäinen yhteinen vuokrakotimme oli Tikkurilassa.

Vuonna 2011 aloimme pohtimaan oman kodin hankkimista. Asuntojen hinnat – ja rahalla saatavat neliöt – saivatkin Nurmijärven kuulostamaan taas ihan mahdolliselta. Muutimme ensimmäiseen omistusasuntoomme rivitaloon, jossa asuimme neljä vuotta.

Viisi vuotta sitten löysimme tämän paritalon, joka oli lähes alkuperäisessä kunnossaan, suoraan vuodelta 1992. Rakastan sisustamista ja oli helppo nähdä, mitä tästä asunnosta voisi remontoimalla saada aikaan. Asunnon pohjaratkaisu viehätti meitä. Kodin kolme makuuhuonetta ja tilava olohuone, jossa yhdistyy ruokailutila ja keittiö, olivat meidän mieleemme. Myös oma piha ja pieni katettu terassi viehättivät.

13.12.2020

X