Ruokailutilan takaa asunto jatkuu ilmavasti makuu- ja vierashuoneisiin sekä pesutiloihin Mirrorlinen liukuoven kautta. Seinien sävy ei ole musta, vaan tumma hiilenharmaa. Betoninen ruokapöytä näyttää siltä kuin se olisi varta vasten teetetty tilaan, mutta se onkin hankittu Vepsäläiseltä. Tanskalaisen Kai Kristiansenin suunnitelmat tuolit löytyivät Tori.fista.

Käytä rohkeasti mustaa! Raisiolainen omakotitalo huokuu hämyisää bistrotunnelmaa

Katin ja Timon modernin talon hämyisä fiilis syntyy tummista sävyistä ja viistosta valosta. Huikean hienot uniikit pinnat ovat erikoismaalari-Katin taidonnäytteitä.

Teksti Ulla Rantakari

Kuvat Mari Putaansuu

Tyylikkään tummaa omakotitaloa kohti astellessa huomio kiinnittyy lasiseiniin talon molemmilla pitkillä sivuilla. Ovikelloa soittaessa näkee talon toiselle puolella avautuvan peltomaiseman. Yllätys sisään astuessa onkin iso, kun päivänvalo himmenee kauniisti tummiin seinäpintoihin.

”Edellinen asuntomme oli täysin vaalea lattiasta kattoon. Tähän kotiin halusimme vastapainoksi paljon tummaa luomaan vähän hämyisää bistrotunnelmaa”, selvittää erikoismaalarina työskentelevä Kati.

Raisiossa sijaitsevan tontin Kati ja hänen miehensä Timo hankkivat vuonna 2017.

27.12.2020

X